ETA

ETA levert traditioneel Tsjechisch design en Tsjechische kwaliteit en blijft het bekendste merk voor huishoudelijke apparaten in Tsjechië. Op de markt sinds 1943 staat het voor productkwaliteit, modern design, ontwikkeling van accessoires, slimme oplossingen en klanttevredenheid.

ETA – een traditioneel merk dat bij iedereen bekend is

ETA is een traditioneel Tsjechisch merk en een van de leidende Tsjechische fabrikanten van kleine huishoudelijke apparaten. Maar zeggen dat ETA populair is, zegt niets, aangezien de bekendheid van dit merk onder Tsjechische consumenten 96% bereikt heeft! ETA biedt verschillende kleine huishoudelijke apparaten zoals:

Hoe is het allemaal begonnen?

ETA is sinds 2007 eigendom van de investeringsgroep Benson Oak, maar werd in 1943 opgericht door ondernemer Jan Prošvic, die begon met de productie van elektrische strijkijzers in het kleine stadje Hlinsko, Tsjechië.

In 1952 startte het bedrijf (onder de naam Elektro-Praga Hlinsko, een staatsbedrijf) met de eerste productie van stofzuigers in Tsjechië. De naam van het bedrijf werd in 1996 gewijzigd in ETA in overeenstemming met het handelsmerk.

In het begin van de jaren 2000 legde het bedrijf zich enige tijd toe op auto's en de productie van onderdelen voor de auto-industrie, maar in 2008 begon het zich volledig te richten op huishoudelijke apparaten, waarmee het zijn toewijding aan huizen benadrukte met een Onyx-stofzuiger , de best verkochte stofzuiger in 2009 in Tsjechië.

Tegenwoordig is ETA nog steeds een symbool van traditie en geschiedenis van huishoudelijke apparaten van Tsjechisch design en Tsjechische kwaliteit en is nog altijd de bekendste fabrikant van huishoudelijke apparaten in Tsjechië.

De ontwerpers achter ETA

Het is waar dat het doel van ETA praktische huishoudelijke apparaten is om ons leven gemakkelijker te maken en ons werk in de keuken sneller en minder lastig te maken. Toch zorgt ETA niet alleen voor de kwaliteit en functionaliteit van haar producten, maar ook voor de stijl en het ontwerp.

In 1973 werd Stanislav Lachman, een wereldberoemde ontwerper, de ontwerper voor huishoudelijke elektrische apparaten van ETA. Tot zijn bekendste ontwerpen behoren een keukenmachine in de vorm van een kelk, een haardroger in de vorm van een laserpistool en het meest controversiële strijkijzer ETA 211, met destijds het grootste strijkoppervlak ter wereld.

In 2009, gericht op de verjonging van het merk, werd de ontwerper Zdeněk Veverka de eerste formeel aangewezen vaste ontwerper van het merk . Hij werkte samen met Škoda Auto en Ford, was de winnaar van vele prijzen voor design en het hoofd product- en industrieel ontwerp aan de universiteit van West-Bohemen in Pilsen. De producten kregen een modern en aantrekkelijk design dat past bij alle soorten moderne interieurs.

ETA's missie en merkwaarden

ETA legt de nadruk op productkwaliteit, modern design, ontwikkeling van accessoires, slimme oplossingen en - bovenal – klanttevredenheid. De missie van het bedrijf is om de complete oplossing te bieden voor het uitrusten van de huishoudens van haar klanten met kleine huishoudelijke apparaten.