Wok MINERAL B, 40 cm, staal, de Buyer

Code: DB561840
Brand: de Buyer
96,99 € –28 %
Wok MINERAL B, 40 cm, staal, de Buyer
96,99 € –28 % 69,30 €
Online op voorraad (10 pcs)

De Mineral B Element WOK pan van De Buyer met een diameter van 40 cm is gemaakt van 100% natuurlijk materiaal dat milieuvriendelijk en recyclebaar is en bevat geen kunstmatige stoffen zoals PFOA of PTFE of andere chemicaliën.

De WOK-pan is gemaakt van ijzer en kan zelfs bij zeer hoge temperaturen worden gebruikt, zodat het voedsel snel wordt verhit en er geen vitaminen of voedingsstoffen verloren gaan. Het oppervlak van de pan is bekleed met bijenwas, wat oxidatie voorkomt en ervoor zorgt dat de pan niet aanbakt. De pan "rijpt", d.w.z. de antiaanbakeigenschappen verbeteren naarmate u hem langer gebruikt. Het kan ook worden gebruikt in de oven tot 200°C, het is niet vaatwasmachinebestendig.

DeBuyer banner

Detailed information

Product detailed description

POPIS

De WOK-pan van de Franse fabrikant De Buyer heeft een bodemdiameter van 11,5 cm en een lange gebogen handgreep in Franse stijl, plus een handvat voor gemakkelijk hanteren. De pan is gemaakt van hoogwaardig ijzer, dat de warmte uitstekend geleidt en de bereiding van voedsel snel en zuinig maakt.

Mineral B Element pannen bevatten geen kunstmatige stoffen zoals PFOA of PTFE of andere chemicaliën. De productie van deze pannen is milieuvriendelijk. De pannen zijn milieuvriendelijk en recycleerbaar. De ijzermoleculen uit de pan zijn gezondheidsbevorderend, en de pannen kunnen worden gebruikt bij zeer hoge temperaturen, waarbij het bereide voedsel snel heet wordt en er geen vitaminen of voedingsstoffen verloren gaan.

Hoe langer u de pan gebruikt, hoe beter de anti-aanbak eigenschappen. Deze "panrijping" komt tot uiting in het zwart worden van het oppervlak. DeBuyer pannen hebben een uitstekend warmtegeleidingsvermogen, zijn robuust en hebben een zeer lange levensduur. U kunt de wok gebruiken op inductie en op alle soorten fornuizen. Het handvat is temperatuurbestendig tot 200 °C gedurende maximaal 10 minuten. Het is niet vaatwasmachinebestendig en de pan vereist speciale zorg om zijn unieke eigenschappen te behouden.

Opmerking: Gebruik de pan alleen op een brander/plaat die overeenkomt met de diameter van de bodem van de pan. En lees voor het eerste gebruik de instructies en praktische adviezen in deze beschrijving om te leren hoe u de pan goed moet onderhouden.

SPECIFICATIES

Diameter: 40 cm

Diameter bodem: 11,5 cm

Hoogte: 10,4 cm

Lengte: 60,9 cm (inclusief handvat)

Bodemdikte: 2 mm

Gewicht: 2.75 kg

Materiaal: ijzer, speciale antikleeflaag

VOORDELEN EN NADELEN

plus

Het materiaal is 100% natuurlijk, ecologisch en recycleerbaar.

Mineral B Element pannen bevatten geen kunstmatige stoffen of chemicaliën.

De mogelijkheid van gebruik bij hoge temperaturen maakt snel koken mogelijk, waardoor vitaminen en gezondheidsvoordelen in het voedsel behouden blijven.

Hoe langer u de pan gebruikt, hoe beter de antikleefeigenschappen (zwart worden is een teken van rijping, geen ongewenst effect)

Handvat voor gemakkelijk hanteren van de pan en voor gemakkelijk dragen.

minus

De pan is zeer zwaar, maar dit wordt gecompenseerd door de kwaliteit van het gebruikte materiaal.

De pan vereist speciale zorg om zijn uitstekende eigenschappen te behouden.

PRAKTISCHE TIP

Geschikt voor gas-, elektrische, keramische en inductiekookplaten

Geschikt voor de oven: JA, maar slechts tot 200°C gedurende maximaal 10 minuten!

Vaatwasserbestendig: NEE

VEELGESTELDE VRAGEN VAN KLANTEN

De pan zag er bekrast uit:

De de Buyer pannen zijn gemaakt van gietijzer en hebben geen beschermende antiaanbaklaag. Ze zijn handgemaakt, dus het kan gebeuren dat de pannen esthetische onvolkomenheden aan het oppervlak vertonen. Deze onvolkomenheden hebben geen invloed op de functionaliteit van het bekken. Integendeel, dankzij hun natuurlijke eigenschappen hebben pannen betere antikleefeigenschappen. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal dat milieuvriendelijk en recycleerbaar is.

De pan is roestig of heeft ongewone vlekken:

Roest kan voorkomen op pannen, maar het kan gemakkelijk worden verwijderd en een goede verzorging zal roest elimineren. Lees hieronder over de verzorging van deze pannen. Vaak lezen klanten de gebruiksaanwijzing niet, waardoor de pannen zelf schade oplopen (de pan niet verbranden, na elk gebruik niet oliën of zelfs in de vaatwasser zetten). Claims kunnen worden afgewezen als het product verkeerd wordt gebruikt en de instructies van de fabrikant niet worden opgevolgd.

ONDERHOUD VAN IJZEREN PANNEN: VOOR HET EERSTE GEBRUIK

1. Haal de pan uit de oorspronkelijke verpakking en spons hem af met warm stromend water, verwijder voorzichtig de was van de buitenkant van de pan om vervuiling van de kookplaat te voorkomen, en droog de pan vervolgens grondig af. Gebruik slechts spaarzaam schoonmaakmiddelen en stop hem niet in de vaatwasser!

2. Zet de kookplaat/oven op maximaal vermogen en zet de pan erop. Giet 1-2 mm olie in de pan en laat deze verhitten tot de olie begint te ROKEN (draai de pan tijdens het bakken om de olie aan de binnenkant van de pan te krijgen. Zodra de bodem van de pan plaatselijk donkerder begint te worden, is het branden klaar.

3. Laat de pan afkoelen en veeg resterende olie af met een papieren handdoek om alleen een beschermende laag achter te laten en roestvorming te voorkomen.

4. De pan is klaar voor gebruik.

HET FEITELIJKE GEBRUIK VAN DE KOPER IJZEREN PANNEN

Verhit een kleine hoeveelheid vet in een koekenpan en zodra de pan de juiste temperatuur heeft, schroeit u het voedsel ongeveer 45 seconden aan elke kant dicht. Zet het vuur lager om het koken te beëindigen. Laat het voedsel na het koken niet in de pan staan.

Als u inductie gebruikt: ijzer is een zeer reactieve warmtegeleider en de prestaties van inductieverwarming zijn uitzonderlijk. Als u een ijzeren koekenpan op een inductiekookplaat wilt gebruiken, moet u de volgende instructies in acht nemen:

  • gebruik alleen milde temperaturen!
  • niet zeer snel opwarmen!
  • oververhit de ijzeren pan niet als deze leeg is!

Deze maatregelen zijn essentieel voor pannen vanaf 26 cm diameter om het risico van vervorming te voorkomen.

SCHOONMAKEN VAN DE PANNEN NA ELK GEBRUIK

  • als na het koken etensresten aan de pan blijven kleven, giet dan ongeveer 1-2 cm water in de pan en laat het koken, daarna kunt u de resten met een metalen spatel verwijderen
  • na het koken van afzonderlijke gerechten , de pan altijd met een spons onder heet water afwassen, afdrogen en lichtjes oliën (dit voorkomt roest)
  • op een droge plaats bewaren (als u nog steeds roest op de pan krijgt, deze met een dikkere laag van de zijkant van een vaatspons verwijderen en opnieuw oliën
  • gebruik slechts zelden schoonmaakmiddelen en zet de pan nooit in de vaatwasser!
  • het donkerder tot zwart worden van de pan is geen gebrek, integendeel, het is een goed gebruikte pan met de beste natuurlijke antiaanbakeigenschappen! Probeer de kleur van de pan niet te veranderen!
  • de vorming van een beschermende film (donkere verkleuring van de pan) hangt af van hoe vaak de pan wordt gebruikt
  • je kunt elk keukengerei gebruiken op de ijzeren pan

TIP: Giet af en toe grof keukenzout in de schone bodem van de pan en verwarm snel gedurende ongeveer 90 seconden. Giet daarna het zout uit en veeg de pan af met een papieren handdoek (het zout helpt resten en geurtjes van het vorige koken te verwijderen). Veeg de pan vervolgens af met een in olie gedrenkt keukenpapier en zet hem op een droge plaats.

WAARSCHUWING!

Laat de pan nooit in het water staan, maar droog hem altijd goed af. Als er voedsel aan de pan blijft plakken en heet water niet voldoende is, gebruik dan bij wijze van uitzondering een spons met een beetje afwasmiddel Stop het nooit in de vaatwasser. Als deze voorwaarden niet in acht worden genomen of de pan onjuist wordt opgeslagen, kan deze oxideren. Om dit te verhelpen, maakt u de verroeste plekken gewoon schoon met de ruwe kant van een theedoekspons en smeert u de pan opnieuw in met olie. Bij het koken van zuur voedsel (tomaten, witte wijn, citroen, enz.) kan een verandering in de verbranding optreden (er verschijnen witte vlekken). Als dit gebeurt, moet de pan opnieuw gebakken worden. Schrik niet, de pan zal geleidelijk donkerder worden en de eigenschappen zullen verbeteren.

Additional parameters

Category: Wokken, Wok De Buyer, Stalen pannen, Koekenpannen geschikt voor inductiekookplaat, Geschikt voor inductiekookplaat
Warranty: 2 years
Weight: 3 kg
Materiaal: Staal
Maat: 40 cm
Product informatie: Geschikt voor inductiekookplaat
Product type: Wok
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: