Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, esdoornhout, Miyabi

Code: MB34400241
Brand: MIYABI
572 € –32 %
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, esdoornhout, Miyabi
572 € –32 % 386 €
Online op voorraad (1 pcs)

"Om van koken te genieten, moet je eerst een echt goed mes hebben."

Detailed information

Product detailed description

"Om van koken te genieten, moet je eerst een echt goed mes hebben."

Rokusaburo Michiba, expert en chef-kok van de Japanse keuken

Uiterst scherp Japans SUJIHIKI mes met slank lang lemmet blinkt uit in het snijden van fijn vlees. De lage lemmethoogte vermindert de wrijving en het mes dringt gemakkelijker in het vlees. Wie al eerder met Europese messen heeft gewerkt, zal verrast zijn door de buitengewone fijnheid van het lemmet. SUJIHIKI is de Japanse versie van het westerse fileermes. Snijd rauw vlees en vis in fijne plakjes zonder veel moeite. U zult ook de onovertroffen geometrie van het mes waarderen bij het snijden van braadstukken, hammen of gevogelteborsten. Als u van carpaccio van rundvlees houdt, moet dit mes een must-have worden in uw keuken. Het comfortabele, perfect uitgebalanceerde D-vormige esdoorn handvat ligt perfect in de hand.

Aanbeveling: vanwege de fijnheid van het lemmet is dit mes niet geschikt voor het bewerken van vlees met botten.

Specificaties: lemmetlengte 24 cm, greeplengte 11,4 cm, gewicht 186 g

Het gereedschap uit de MIYABI 5000MCD 67 serie is de juiste kandidaat voor een persoonlijk mes voor het leven. Het glinsterende damastpatroon van ijzige bladbloemen is uniek en symboliseert uw individualiteit. Het levendige patroon wordt losjes weerspiegeld in het houten handvat, waardoor een kunstwerk ontstaat dat respect en nederigheid inboezemt.

Elk individueel mes is het resultaat van authentiek vakmanschap uit de "Stad van Messen" Seki. Traditioneel vakmanschap en moderne technologie hebben geresulteerd in de hoogst mogelijke kwaliteit onder commercieel geproduceerde messen. De extreem harde Micro Carbide MC66-poederstaalkern is ingekapseld in 132 lagen staal van twee verschillende hardheden. De speciale afwerking geeft het lemmet een gelaagde textuur, waardoor elk mes een origineel en uniek Damascene bloempatroon krijgt. Om nog betere eigenschappen te bereiken, wordt het staal gehard volgens het unieke CRYODUR®-proces, waarbij het bij -196°C wordt bevroren. Het resulterende materiaal heeft een extreme hardheid van 66 Rockwell. Het mes is symmetrisch met de hand geslepen in een "V"-vorm onder een hoek van 10°. Honbazuke's traditionele handslijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester-messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband. Dankzij het wigvormige snijvlak dringt het mes gemakkelijk door levensmiddelen heen. Het klassieke "D"-vormige handvat is gemaakt van gestabiliseerd esdoornhout. Het erkende rijke houtnerfpatroon is uniek op elk stuk.

De gebruikte materialen vertegenwoordigen de geconcentreerde kracht van natuurlijke hulpbronnen. De nerven van het hout weerspiegelen de tijd en de elementen en vertellen een eigen verhaal. Terwijl de gouden mozaïekpommel doet denken aan de decoratieve garde van iconische Japanse zwaarden, benut de Aziatische voet met reliëf figuurlijk de energie van het mes.

  • Extreem harde Micro Carbide MC66-poederstaalkern
  • Extreem hoog koolstofgehalte
  • Hardheid 66 Rockwell
  • CRYODUR® - een unieke methode van vriesharden / temperen
  • 133 lagen staal
  • Damascenisch (bloemen) ontwerp
  • Authentieke, smalle Japanse vorm
  • V-vormige wigvormige snede
  • Honbazuke unieke drie-fase hand slijpen
  • Katana Rand
  • Hoge bladvastheid, corrosiebestendigheid en optimale flexibiliteit
  • Comfortabele D-vormige handgreep van gestabiliseerd esdoornhout
  • Perfecte balans voor comfortabel hanteren van het mes
  • Roestvrijstalen voet met logo in reliëf
  • Levenslange garantie tegen fabricagefouten in het blad
  • Niet vaatwasmachinebestendig

Schoonheid en precisie zijn de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, en dezelfde filosofie wordt al sinds de 14e eeuw in ere gehouden door het merk MIYABI uit Seki, het centrum van het Japanse bestek. De Japanse traditionele messenmaker heeft zijn precisie vakmanschap gecombineerd met de beproefde productieprocessen en normen van het Duitse merk ZWILLING J. A. HENKELS. De bedrijfsgroep ZWILLING kon zo haar portefeuille uitbreiden door zelf authentieke Japanse messen te produceren in het hart van de Japanse messenindustrie.

Japanse zwaardmakerij is al vele eeuwen een traditie in het Land van de Rijzende Zon. Samuraizwaarden werden en worden bewonderd om hun unieke elegantie, scherpte, schoonheid en technische perfectie. Nauwkeurig vervaardigde MIYABI instrumenten met authentieke Japanse bladen zijn een waardige opvolger van deze traditie. De verbluffende, bijna "chirurgische" scherpte van de messen behoudt de textuur van de gebruikte grondstoffen. Wees net zo veeleisend als Japanse koks en uw doel zal altijd een perfect smakend gerecht zijn.

Aanbevelingen en onderhoud:

  • Gebruik de messen niet om extreem harde ingrediënten te snijden, zoals bevroren voedsel
  • Stel het mes niet bloot aan langdurig contact met water of zout
  • Vermijd het buigen van het mes
  • Om de scherpte te behouden, is het raadzaam het mes na gebruik met de hand te wassen met een mild reinigingsmiddel en onmiddellijk te drogen
  • Bescherm het blad tegen schokken
  • Als u het mes lange tijd niet gebruikt, is het raadzaam het in droge stof of krantenpapier te wikkelen. De inktolie die op de krantendrukpers wordt gebruikt, beschermt het blad tegen mogelijke corrosie
  • Het blad kan worden afgeveegd met een in olie gedrenkte doek als onderdeel van het onderhoud, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt
  • Bewaar het mes op een veilige plaats

Additional parameters

Category: Japanse messen
Warranty: 2 years
Weight: 0.6 kg
Product type: Japans en Santokumes
Collectie: MIYABI 5000MCD 67
Margin: B
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: