Vleesmes DIPLOME 23 cm, Zwilling

Code: ZW54205241
Brand: ZWILLING
210 €
Online op voorraad (1 pcs)

Het ZWILLING® Diplôme vleesmes is een slank mes met een stevig, 23 cm lang lemmet en een fijne rand. Het is geschikt voor het bereiden van alle soorten vlees en voor het snijden van gebraad.

Detailed information

Product detailed description

Het ZWILLING® Diplôme vleesmes is een slank mes met een stevig, 23 cm lang lemmet en een fijne rand. Het is geschikt voor het bereiden van alle soorten vlees en voor het snijden van gebraad.

ZWILLING® Diplôme serie

  • Mooie messen met topprestaties, gemaakt in Japan
  • Combineert innovatieve Duitse technologie met Japanse knowhow
  • Gemaakt in samenwerking met de meesterkoks van Le Cordon Bleu
  • Scherpe randhoek van 20° voor originele Japanse scherpte
  • Ergonomische handgreep met drie klinknagels voor onvermoeibaar werken
  • Speciale beschermingsvorm met verkort beslag
  • Soepele overgang tussen beschermer en handvat
  • Hoogwaardig stalen blad gemaakt met Japanse precisie
  • Speciaal staal FC-61 voor uiterst precies en fijn snijden
  • Hoge hardheid ca. 61 HRC volgens Rockwell
  • Honbazuke - uniek driefasig Japans slijpen en honen met de hand
  • Handwas wordt aanbevolen, kwaliteitsmessen zijn niet geschikt voor de vaatwasser

De ZWILLING® Diplôme messenserie is uitgevoerd in een modern design met fijne lijnen. De dynamische vorm van het handvat is bijzonder goed ontwikkeld. Met zijn drie klinknagels verwijst het naar de traditie van klassieke gesmede messen, maar tegelijkertijd voegt het moderniteit toe aan het geheel met zijn geraffineerde vorm van de beschermer, die de afgeschuinde hiel van het handvat volgt. De ergonomische handgreep met zijn naadloze ontwerp zorgt voor een zeer comfortabele grip voor onvermoeibaar werken.

Dankzij hun elegante lijnen, uitstekende snit en comfortabele grip, zult u van de ZWILLING® Diplôme messen houden vanaf de eerste minuut van gebruik. Dit zijn uitzonderlijke, zeer scherpe messen met een duurzaam lemmet, geschikt voor beginners en professionals, ontwikkeld in samenwerking met de wereldberoemde Le Cordon Bleu kookschool. De messen voldoen daarmee aan de hoge eisen van meesterkoks.

Gebruikte technologieën en materialen

De kern is gemaakt van FC-61 dubbel gehard chroomstaal. De eigenschappen van het staal worden ten behoeve van de messenproductie verder verbeterd door een speciale gepatenteerde FRIODUR®-hardingsmethode, waarbij het staal na verhitting tot een temperatuur van meer dan 1000 °C en harding wordt bevroren tot -70 °C en vervolgens nog tweemaal wordt verhit tot een temperatuur van ca. 250 °C. De resulterende moleculaire structuur verhoogt de hardheid, taaiheid en corrosiebestendigheid van het mes aanzienlijk.

Het traditionele Honbazuke hand slijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband. Symmetrisch slijpen zorgt voor een gemakkelijke penetratie van grondstoffen.

Het stabiele blad en de perfecte geometrie van het blad zorgen voor uitzonderlijke zaagprestaties en nauwkeurige controle in de snede. De scherpe totale hoek van 20° zorgt voor nog meer scherpte, waardoor snijden nog aangenamer wordt. De vorm van de houder helpt om het mes intuïtief te gebruiken voor gemakkelijk en precies snijden.

De beschermer is geïntegreerd als onderdeel van het lemmet uit één stuk staal, wat zorgt voor een correcte gewichtsverdeling, bescherming van de vingers tegen wegglijden op het lemmet en een precieze controle over het mes. Bij de ZWILLING® Diplôme messen is het smeedwerk op de beschermkap ingekort voor een comfortabelere greep en meer beweeglijkheid.

Het ergonomische handvat is gemaakt van een duurzaam synthetisch materiaal dat splintervrij, slagvast en bestand is tegen voedingszuren. Het is vaatwasmachinebestendig. De doorlopende stop is volledig verborgen. De perfecte hechting van de afzonderlijke onderdelen voorkomt het insluiten van aanslag en bacteriën.

Onderhoud van messen ZWILLING

Messen met kunststof handvatten kunnen in de vaatwasmachine, maar een handwas is aan te bevelen, omdat dit vriendelijker is voor het mes. Als u liever in de vaatwasser wast, houd er dan rekening mee dat messen van hoge kwaliteit beschadigd kunnen raken als ze tijdens het wassen in contact komen met ander bestek, potten of pannen. Wanneer u vaatwerk in de vaatwasser zet, moet u dus controleren of de bladen van de messen geen andere voorwerpen kunnen raken. De fabrikant adviseert ook een spaarprogramma met een maximumtemperatuur van 55 °C voor eventueel gebruik van de vaatwasser.

Messen slijpen ZWILLING

Elk mes moet van tijd tot tijd geslepen worden. TWIN Stone Pro en TWIN Finishing Stone Pro zijn geschikt voor het slijpen van ZWILLING® Diplôme messen. Wij bieden ook origineel slijpen rechtstreeks bij de fabrikant aan - wij kunnen ervoor zorgen dat het mes naar ZWILLING J wordt verzonden. A. Henckels in Duitsland. Indien nodig kunnen wij u ook een messenslijper aanbevelen die ervaring heeft met het slijpen van ZWILLING messen in Praag.

Additional parameters

Category: Slagersmessen, Universeel mes Zwilling
Warranty: 2 years
Weight: 0.29 kg
Product type: Universeel mes
Collectie: ZWILLING Diplôme
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů
✓ Dlouholetá historie, moderní technologie výroby a inovace 
Kalení oceli mrazem - technika FRIODUR® - zvyšuje tvrdost a odolnost čepelí
Nože, příbory, nerezové nádobí, manikúry apod.

104438

Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.

Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.