- Was de nieuwe pan af met heet water en verwijder met een zachte spons en een druppel afwasmiddel de laag bijenwas van beide kanten van de pan die de pan beschermde tegen roest tijdens de opslag.
- Droog de pan grondig af. Kies een kookplaat die overeenkomt met de grootte van de bodem van de pan.
- Zet de kookplaat op middelhoog vuur en plaats de pan erop. Giet ongeveer 1 mm olie in de pan en laat deze opwarmen tot de olie begint te roken (draai de pan tijdens het inbranden zodat de olie ook de binnenkant van de pan bereikt).
- Na ongeveer drie minuten begint het oppervlak van de pan donkerder te worden. Na ongeveer 10 minuten begint de pan te roken en wordt de binnenkant bruin (zie video). Bruin is de juiste kleur voor uw pan. Nee, hij zal nooit meer zilverkleurig zijn.
- Laat de pan afkoelen en veeg overtollige olie weg met keukenpapier.
- Inbranden kan herhaaldelijk worden uitgevoerd. Als we denken dat het inbranden in het begin onvoldoende was, is het mogelijk om het proces te herhalen.
- Bij elk gebruik wordt de pan donkerder. Simpel gezegd: hoe vaker de stalen pan gebruikt wordt en hoe donkerder hij is, hoe beter de eigenschappen zullen zijn.
Uw eerste stappen met een stalen pan.
Stalen pannen zijn van nature antiaanbak en gaan een leven lang mee. U moet ze echter wel de eerste keer goed behandelen, zodat ze echt goed presteren.


- Niet in de vaatwasser. Niet laten weken.
- Het liefst de pan helemaal niet afwassen. Het is voldoende om de pan af te vegen met een doekje met eventueel een druppel olie.
- Als u de pan moet afwassen, droog hem dan onmiddellijk af en laat hem niet aan de lucht drogen. Smeer hem daarna idealiter in met een dun laagje olie om het oppervlak te beschermen.
- Gebruik geen zeer snelle verhitting - booster op inductie of de hoogste stand op andere kookplaten! Gebruik altijd alleen matige temperaturen.
- Verhit de pan niet te veel als deze leeg is.

Onthoud dat stalen pannen het beste werken met plantaardige oliën met een hoog rookpunt. Dat zijn oliën die bestand zijn tegen de hoogste temperaturen, zoals koolzaadolie of zonnebloemolie.
Verwarm de pan voldoende vóór het koken. Alleen zo voorkom je dat het eten blijft plakken. Zorg ervoor dat de grootte van de kookplaat overeenkomt met de grootte van de bodem van de pan.
Bereid het eten op middelhoge temperaturen. Hoge hitte veroorzaakt aanbakken en vooral verbranding van het gerecht.
Draai de ingrediënten niet te vroeg om, maar geef ze voldoende tijd om een korst te vormen, zodat ze vanzelf loskomen van het oppervlak van de pan.
Meest populaire stalen pannen volgens de beoordelingen van onze klanten
