Tandenborstelhouders

37 items total
Tandenborstelhouder CUPA 10 cm, gepolijst, roestvrij staal, Zack
25,39 €
ZACK40081
Tandenborstelhouder SCALA 11 cm, gepolijst, roestvrij staal, Zack
69,29 €
ZACK40098
Tandenborstelhouder TOMMY, woestijnzand, Koziol
10,60 € –15 %
9 €
KOZ1450121
Tandenborstel houder DUO 70553, wit, Joseph Joseph
16 €
JS70553
Tandenborstelbeker DUO 70552, wit, Joseph Joseph
14 €
JS70552
Tandenborstelbeker LOOP 300 ml, met zuignap, natuurlijk grijs, Koziol KOZ1448120
Tandenborstelbeker LOOP 300 ml, met zuignap, woestijnzand, Koziol KOZ1448121
Tandenborstelbeker MINDSET, mineraal wit, Brabantia
22,49 €
BRAB303265
Tandenborstelbeker MINDSET, mineraalgrijs, Brabantia
22,49 €
BRAB303241
Tandenborstelbeker MODO, donkergrijs, Blomus
30,55 €
BM66360
Tandenborstelbeker MODO, lichtgrijs, Blomus
30,55 €
BM66365
Tandenborstelbeker MODO, warm grijs, Blomus
30,55 €
BM66355
Tandenborstelbeker RENEW, zachtbeige, Brabantia
16,49 €
BRAB223341
Tandenborstelbeker SONO, donkergrijs, Blomus
20,35 €
BM69041
Tandenborstelbeker UME 10 cm, olijfgroen, keramiek, Zone Denmark
23,60 €
ZO26430
Up
More products

Tandenborstelhouders - voor een perfecte organisatie van je badkamer

Tandenborstelhouders zijn praktische badkameraccessoires die ontworpen zijn om tandenborstels en andere mondverzorgingsproducten zoals tandpasta in op te bergen. Over het algemeen zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren en zijn ze gemaakt van veel verschillende materialen zoals plastic, glas, porselein, keramiek, roestvrij staal of metaal. Tandenborstelhouders kunnen vrijstaand zijn (om op een wastafelblad of wastafel te zetten) of gemaakt om aan een muur of spiegel te bevestigen.

Tandenborstelhouders kunnen helpen om mondverzorgingsspullen georganiseerd en handig te houden. Daarnaast kunnen ze de overdracht van ziektekiemen voorkomen door tandenborstels van elkaar te scheiden en rechtop te zetten, zodat ze tussen het gebruik door kunnen drogen.

Op Kulina vind je veel modellen tandenborstelhouders van bekende producenten, waaronder Blomus, Brabantia, en Joseph Joseph. Ze zijn vaak verkrijgbaar als onderdeel van een grotere collectie badkameraccessoires en kunnen worden gekocht samen met bijpassende zeepdispenser, zeepbakjes en toiletpapierhouders. Bekijk ze en geef je badkamer een elegante look!

Wat is de beste manier om een tandenborstel op te bergen?

De ideale plek om een tandenborstel op te bergen is in een houder of beker die gemaakt is om hem rechtop en apart van andere tandenborstels te houden. Hier volgen enkele tips om tandenborstels goed te onderhouden:

  • Houd de tandenborstels apart: Bewaar de tandenborstels indien mogelijk apart om de overdracht van bacteriën en ziektekiemen te voorkomen.
  • Gebruik een beker of houder: Tandenborstelhouders of bekers zijn gemaakt om tandenborstels rechtop en uit de buurt van andere badkamerelementen te houden.
  • Houd tandenborstels droog: Borstels moeten na gebruik goed worden afgespoeld met water en al het extra water moet worden afgeschud. Bewaar de tandenborstel vervolgens in een houder zodat hij kan drogen.
  • Vermijd het delen van tandenborstels: Het is cruciaal om je eigen tandenborstel te gebruiken en het gebruik van die van anderen te vermijden. Het delen van tandenborstels kan bacteriën en ziektekiemen overbrengen.
  • Vervang tandenborstels regelmatig: Vervang tandenborstels elke drie tot vier maanden, of eerder als de borstelharen beginnen te rafelen of slijten.

Hoe lang gaat een tandenborstel mee?

Uw tandenborstel moet elke drie tot vier maanden worden vervangen, of eerder als de borstelharen beginnen te rafelen of slijten, volgens de British Dental Association.

Dit komt doordat de borstelharen van een tandenborstel na verloop van tijd minder goed in staat zijn om tandplak en ziektekiemen effectief van tanden en tandvlees te verwijderen.

Daarnaast is het cruciaal om je tandenborstel regelmatig schoon te maken door hem na elk gebruik met water te wassen en in een tandenborstelhouder te zetten waar hij aan de lucht kan drogen. Het is ook belangrijk om de tandenborstelhouders regelmatig schoon te maken, omdat het water dat van de tandenborstels afloopt zich erin ophoopt.