Yoghurtmakers

3 items total
Potjes voor yoghurtmaker JG 3521, set van 7 stuks, Severin
21,49 €
SEVEEG3514
Yoghurtmaker (set) JG 3521, 7 bekers, Severin
62,99 € –12 %
55 €
SEVEJG3521
Yoghurtmaker JG 3520, met 14 potjes, Severin
41,99 € –6 %
39,10 €
SEVEJG3520

Yoghurtmakers - geniet van zelfgemaakte natuurlijke yoghurtrecepten

Wat is een yoghurtmaker?

Een yoghurtmaker is een apparaat in de keuken dat speciaal ontworpen is om thuis yoghurt te maken. Het biedt een gereguleerde atmosfeer voor het fermentatieproces, waardoor je gemakkelijk verse en verrukkelijke yoghurt kunt maken.

Onze yoghurtmakers op Kulina zijn gemaakt om thuis de meest natuurlijke, probioticarijke yoghurt te maken. Het eindproduct is yoghurt zonder suiker, toevoegingen of conserveringsmiddelen - eigenlijk het echte spul!

Hoe werkt een yoghurtmaker?

Yoghurt wordt meestal gemaakt door melk te verhitten tot een bepaalde temperatuur, melkzuurproducerende bacteriën toe te voegen en het mengsel af te koelen voordat het wordt gearomatiseerd of verpakt.

De melk wordt gemengd met een bacteriële cultuurstarter die op zijn minst een schepje gewone, in de winkel gekochte yoghurt bevat voordat het in de yoghurtmaker wordt geplaatst, die het mengsel acht tot twaalf uur lang op de juiste temperatuur houdt terwijl het fermenteert.

Het fermentatieproces kan vaak 's nachts worden voltooid, maar dit kan variëren afhankelijk van het type yoghurtmaker . Yoghurt wordt vaak bruiner naarmate het langer fermenteert.

Yoghurt moet na fermentatie minstens drie uur in de koelkast worden bewaard voor consumptie.

Wat kun je nog meer doen met een yoghurtmaker?

Een yoghurtmaker kan ook voor andere doeleinden dienen dan het thuis maken van yoghurt, zoals gefermenteerde kefir, zure room of karnemelk.

Bovendien maakt de gereguleerde temperatuuromgeving van de yoghurtmakerhet geschikt voor het rijzen van deeg, waardoor het gistactiveringsproces en het rijzen van het deeg versneld worden. Je kunt er ook andere zelfgemaakte kazen mee maken, zoals ricotta en paneer. Zelfs probiotica-rijke dranken zoals kombucha kunnen gemaakt worden met de mogelijkheden of toevoegingen van sommige yoghurtmakers.

Om er zeker van te zijn dat het type yoghurtmaker dat je aan je winkelwagentje toevoegt geschikt is voor deze extra doeleinden, is het cruciaal om te kijken naar de individuele kenmerken en mogelijkheden.

Als je van het type bent dat zijn eten graag binnenshuis maakt, kun je ook onze andere keukenmachines bekijken, zoals broodbakmachines, ijsbakmachines en hotdogmakers.