Kindermessen

1 items total
Kinder-koksmes RED SPIRIT 15 cm, rood, F.DICK
80 €
FDCK8174915

Kindermessen - laat uw kinderen samen met u koken

Vroeger leek het riskant om een kind onder de 10 jaar een mes te geven, maar de kindvriendelijke messen van tegenwoordig zijn effectieve hulpmiddelen om kinderen zelfvertrouwen in de keuken bij te brengen en ze bezig te houden terwijl jij kookt.

Kulina biedt keukenmessen voor jonge koks vanaf 6 jaar, gemaakt door gerenommeerde bedrijven zoals F.DICK.

Kindermessen laten je kinderen deelnemen aan het koken van gezonde maaltijden en zo het belang inzien van het bereiden van zelfgemaakte maaltijden die zowel lekker als vol groenten kunnen zitten. De grootte van de lemmeten en handvatten van deze messen zijn speciaal aangepast aan de behoeften van kleine koks. Om verwondingen te voorkomen zijn de mespunten vaak afgerond en zijn goed gevormde, ergonomische handgrepen gemaakt van een antislip kunststof. De lemmeten of handvatten van kindermessen hebben vaak decoratieve patronen, aantrekkelijk voor de kleine koks.

Wanneer moet ik mijn kind voor het eerst laten kennismaken met een mes?

Je kunt je kind al vanaf twee jaar laten kennismaken met messen, ook al kan een kind er pas veilig mee omgaan als het ongeveer 6 of 7 jaar oud is. Begin met kinderbestek - eerst lepels, dan kindvriendelijke vorken en uiteindelijk messen. Als je kind het gebruik van een mes en vork voor het avondeten heeft geperfectioneerd, kun je overwegen om hem of haar een keukenmes te leren en hem of haar te betrekken bij eenvoudige kooktaken.

Hoe kan ik mijn kind fysieke steun geven bij het gebruik van een mes?

  • Terwijl je het mes gebruikt om je maaltijd te hakken, kun je het jong aan je handen laten vastklampen.
  • Handen boven elkaar. Je kunt je hand over die van het kind leggen terwijl jullie allebei het mes vasthouden.
  • Je kunt het uiteinde van het mes vasthouden terwijl de jongere het mes vasthoudt om te helpen met de beweging.
  • Je kunt de jongere helpen door te ondersteunen en te sturen vanaf de elleboog terwijl het kind het mes vasthoudt.
  • Daarnaast kun je oefenen met het gebruik van een mes tijdens andere activiteiten, zoals spelen met speeldeeg of knutselen.

Kindermessen kunnen door zacht voedsel snijden, maar zijn niet zo scherp als "volwassen" messen. Ze zijn een goede manier om kleine chef-koks te inspireren en ze basismesvaardigheden te leren voordat ze het juiste gereedschap gaan gebruiken. Vergeet niet om je kind het mes niet te laten gebruiken als jij niet in de keuken bent.