Snij- en portioneermessen

17 items total
Vleesmes ROSE WOOD DAMASCUS 21 cm, Dellinger
75 €
DNGRXZB27RW85CA
Snijmes CARBON FRAGMENT 17 cm, zwart, Dellinger
114,48 €
DNGRH138S
Snijmes GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, bruin, Dellinger
31,45 €
DNGRXZB28SC
Snijmes SUJIHIKI KANETSUNE TSUCHIME 21 cm, bruin, Dellinger
62,99 € –22 %
49,04 €
DNGRKC955
Vleesmes GOURMET 20 cm, Zwilling
51,99 € –12 %
Vleesmes GOURMET 20 cm, Zwilling
Online op voorraad (2 pcs)
45,50 €
ZW36110201
Japans vleesmes NAKIRI OKAMI 22,5 cm, Dellinger
81 €
DNGRSXLKHAUS9
Snijmes CLASSIC 16 cm, Wüsthof
Snijmes CLASSIC 16 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
106 €
WU455016
Snijmes CLASSIC 18 cm, Wüsthof
Snijmes CLASSIC 18 cm, Wüsthof
Online op voorraad (2 pcs)
110 €
WU455018
Vleesmes CLASSIC 23 cm, gekarteld lemmet, Wüsthof
137 €
WU452323
Vleesmes FK2 26 cm, de Buyer
91,53 € –29 %
Vleesmes FK2 26 cm, de Buyer
Online op voorraad (1 pcs)
64,43 €
DB428526
Vleesmes KINEO 20 cm, WMF
Vleesmes KINEO 20 cm, WMF
Online op voorraad (1 pcs)
69,50 €
WM1896196032
Vleesmes SASHIMI CLASSIC SANDAL WOOD 21 cm, Dellinger
31 €
DNGRXZB9S8S
Snijmes GOURMET 16 cm, Zwilling
49,99 € –17 %
Snijmes GOURMET 16 cm, Zwilling
Online op voorraad (4 pcs)
41 €
ZW36110161
Snijmes PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
108 € –5 %
Snijmes PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
Online op voorraad (2 pcs)
102 €
ZW31020200
Vleesmes 19 cm, hout, Victorinox
Vleesmes 19 cm, hout, Victorinox
Online op voorraad (2 pcs)
74,99 €
VN5200019G
Vleesmes BAMBOO 20 cm, Samura
Vleesmes BAMBOO 20 cm, Samura
Online op voorraad (1 pcs)
34 €
SMRSNBPN
Snijmes SADOR VIVUM 22 cm, staal, bruin, F.DICK
New
118 €
FDCK83626222H

Snijmessen - scherpe messen om mee te snijden

Wat is een snij- en portioneermessen?

Een snijmes is een lang, dun mes met een puntige of gebogen punt dat gemaakt is om verschillende soorten voedsel in dunne plakjes te snijden. Snijmessen zijn vrij universeel, maar je kunt ook speciale messen kopen voor het snijden van ham, kaas of brood.

Hoewel de meeste snijmessen vlijmscherpe randen hebben, mag je ze niet gebruiken om door botten of harder voedsel te snijden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een snij- en portioneermessen?

Op Kulina vind je veel hoogwaardige snijmessen van fabrikanten als Wusthof, Zwilling, Dellinger of F.DICK. Houd er bij het kiezen van je mes rekening mee:

  • staalkwaliteit - er moet altijd rekening worden gehouden met het materiaal van een snijmes. Kies een hoogwaardig model van koolstofstaal en roestvrij staal, omdat dit de beste prestaties en duurzaamheid garandeert.
  • lengte van het lemmet - afhankelijk van wat je met je mes wilt snijden, kies je een vlijmscherp lemmet van de juiste lengte voor ideale, dunne plakjes.
  • comfort van het handvat - zorg ervoor dat je mes comfortabel aanvoelt en een stevige grip biedt

Hoe verzorg je je snijmes?

Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je snijmes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • bewaar je hammes apart zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of -rek of een messenhouder
  • slijp je mes regelmatig met een messenslijper
  • een snijplank die mesvriendelijk is