13 items total
IJsblokjesvorm MASTER SEAL FRESH K3023612 blauw, Tefal
13 €
TEFK3023612
IJsblokjesvorm QUICKSNAP PLUS, groen, Joseph Joseph
16 €
JS20018
IJsblokjesvorm QUICK SNAP PLUS, blauw, Joseph Joseph
16 €
JS20020
IJsblokjesvorm, siliconen, Bitz
IJsblokjesvorm, siliconen, Bitz
Online op voorraad (28 pcs)
13 €
BITZ225293
IJsblokjesvorm, voor 4 ijsballen, siliconen, Bitz
13 €
BITZ225291
IJsemmer ALIR, messing, House Doctor
64 € –24 %
IJsemmer ALIR, messing, House Doctor
Online op voorraad (1 pcs)
48,50 €
HD211290801
IJsemmer ARNE JACOBSEN 1 l, zilver, Stelton
279 €
SN051
IJsemmer IJSBOX 16 cm, met ijstang, Eva Solo
99,95 € –21 %
78,20 €
ES567716
IJsklontjesdoos ICEBOX met ijsblokjesvorm, 1,8 l, rood, Lékué
27,49 € –19 %
LKE0250400R05C002
IJsklontjesschaal Grand Cru 16 cm, roestvrij staal, Rosendahl
66 €
RSD18744
Whiskystenen LOUNGE, Blomus
Whiskystenen LOUNGE, Blomus
Online op voorraad (26 pcs)
30,55 €
BM63539
IJsblokjesvorm, voor 6 extra grote ijsblokjes, siliconen, Bitz
13 €
BITZ225292
IJstang ARNE JACOBSEN 17,5 cm, zilver, Stelton
34,95 €
SN0151

IJshulpmiddelen - een verzameling glazuuraccessoires die essentieel zijn voor een premium drankje

Waarom is het belangrijk om ijshulpmiddelen en -accessoires te gebruiken en mijn drankjes koud te serveren?

Het is om veel redenen belangrijk om dranken koud te serveren, vooral wijn en cocktails:

  • Textuur: De textuur van een drank kan worden beïnvloed door de temperatuur. Warme dranken kunnen zwaar of plakkerig lijken, maar koude dranken voelen meestal energieker en verfrissender aan.
  • Smaak: Door wijn en andere dranken op de juiste temperatuur te presenteren, worden hun smaken en geuren versterkt. Witte wijn wordt bijvoorbeeld vaak koud geserveerd om de knapperige en verfrissende smaak te versterken.
  • Bewaren: Drankjes koud serveren kan ook helpen om hun kwaliteit te behouden en bederf te voorkomen. Dit is vooral essentieel voor wijn, omdat die bij hoge temperaturen kan bederven of in azijn kan veranderen.
  • Presentatie: Als je drankjes koud serveert, zien ze er beter uit. Een koud glas of een fles met condensatie is visueel aantrekkelijk en roept verwachtingen op bij de drinker.

Tot slot is het cruciaal om wijn en cocktails op de juiste temperatuur te serveren om hun smaak, textuur en uiterlijk te verbeteren en hun kwaliteit te behouden.

Wat zijn de essentiële ijshulpmiddelen?

Onze stijlvolle ijshulpmiddelen zijn onderverdeeld in subcategorieën:

  • IJstang- IJstang een soort klein keukengerei dat speciaal is gemaakt om ijsblokjes in te pakken en vast te houden. Meestal hebben ze twee lange, smalle armen met gekartelde randen die ijskristallen stevig kunnen vastpakken en vasthouden. De tang kan open en dicht gaan als een schaar omdat de armen aan één uiteinde verbonden zijn door een scharnier of draaipunt.
  • Kubusvormpjes - Kubusvormpjes zijn kleine bakjes die gebruikt worden om ijsblokjes in de vorm van een kubus te maken. In elk compartiment wordt water gegoten en vervolgens bevroren tot het stevig is. Zodra de ijsblokjes bevroren zijn, kan het bakje gedraaid of gebogen worden om de blokjes los te maken.
  • IJsemmers - IJsemmers zijn containers die speciaal gemaakt zijn om ijsblokjes of gebroken ijs in te bewaren, zodat ze koud blijven en niet snel smelten.

Deze ijshulpmiddelen zijn allemaal geselecteerd uit topmerken zoals Stelton, House Doctor, en Lekue. Om je wijn- of champagnefles te koelen, kun je ook onze flessenkoelers bekijken.