Terrines

2 items total
Soepkom LIKID 450 ml, zwart geglazuurde binnenkant, REVOL
30 €
RV646408
Soepkom LIKID 450 ml, wit, REVOL
Soepkom LIKID 450 ml, wit, REVOL
Online op voorraad (9 pcs)
24 €
RV646403

Tureens - een prachtige manier om je soep te serveren

Wat is een terrine en waar wordt hij voor gebruikt?

Een terrine is een soort serveerschaal die wordt gebruikt voor het opdienen van gerechten zoals soepen en stoofschotels. Terrines zijn meestal gemaakt van hittebestendige materialen zoals porselein, aardewerk of andere materialen en zijn vaak versierd met ingewikkelde patronen of ontwerpen.

Door de eeuwen heen hebben terrines verschillende vormen aangenomen, waaronder ronde, rechthoekige en fantasierijke vormen zoals die van dieren of wilde vogels.

Wat kan ik in een terrine doen?

Terrines worden meestal gebruikt om soepen en stoofschotels in te serveren, maar ze kunnen ook worden gebruikt om andere warme gerechten of koud voedsel zoals salades en fruit in te serveren. Voorbeelden van gerechten die je in een terrine kunt serveren zijn de volgende:

  • Soep: Terrines worden vaak gebruikt om soep op te dienen. Een terrine kan elk type soep bevatten, waaronder butternutpompoen-, tomaten-, champignon- en kipnoedelsoep.
  • Stoofpot: Tureens zijn uitstekend geschikt voor het presenteren van stoofschotels, zoals stoofschotels van rundvlees, groenten en lamsvlees.
  • Spaanse peper: Een veelgebruikte keuken die ook in een terrine kan worden geserveerd is Spaanse peper. Het is hartig, vullend en perfect voor kouder weer.
  • Curry: Een terrine kan ook worden gebruikt om een hete curry in te serveren. Currygerechten op basis van kip, lamsvlees of groenten zijn allemaal uitstekende keuzes.
  • Pasta: Pastamaaltijden zoals spaghetti en gehaktballetjes, mac & cheese of lasagne kunnen geserveerd worden in een grote terrine.
  • Salade: Hoewel terrines meestal worden gebruikt om warm eten in te serveren, kunnen ze ook worden gebruikt om koud eten in te serveren, zoals een grote salade of fruitsalade.

Hoe houd je soep warm in een terrine?

Er zijn een paar manieren om soep warm te houden in een terrine:

  • Verwarm de terrine voor met heet water: Vul de terrine met heet water en laat het een paar minuten staan voordat je de soep schenkt. Dit voorkomt dat de soep te snel koud wordt.
  • Gebruik een deksel: Met een goed sluitend deksel houd je je soep langer warm.
  • Gebruik een theepotverwarmer of waxinelichtjes: Als je terrine hoge pootjes heeft, kun je waxinelichtjes gebruiken om hem een beetje op te warmen (net zoals je dat met een theepot doet).

Als je op zoek bent naar ander servies om je soep op een elegante manier te serveren, bekijk dan onze soepborden, soeplepels en keukenlepels.