Peugeot

Peugeot is the French producer of legendary and reliable spice grinders. As a market leader it guarantees the best aroma, high-quality, lasting solutions and renowned design that will please the eye. For the best taste in your kicthen and the best look of your table. Peugeot is de Franse producent van legendarische en betrouwbare specerijenmolens. Als marktleider staat het merk garant voor het beste aroma, hoogwaardige, duurzame oplossingen en een gerenommeerd design dat een lust voor het oog zal zijn. Voor de beste smaak in uw keuken en een mooiste uitstraling op uw tafel.
25 items total
Elektrische zoutmolen ELIS SENSE, Peugeot
Sticker
95,40 € –27 %
68,88 €
PG27179
Elektrische peper- en zoutmolenstel ZELI, Peugeot
Sticker
116 € –28 %
83,04 €
PG228480
Elektrische zoutmolen ALASKA, Peugeot
Sticker
59,30 € –20 %
Elektrische zoutmolen ALASKA, Peugeot
Online op voorraad (1 pcs)
47,44 €
PG27674
Chilimolen OLERON 14 cm, chocolade, acryl, Peugeot
Sticker
47,40 € –20 %
37,92 €
PG28428
Pepermolen PARIS 30 cm, chocolade, beukenhout, Peugeot
Sticker
80 € –37 %
49,68 €
PG8704301
Up
More products

Peugeot – voor de beste smaak in uw keuken

Peugeot peper- en zoutmolens, koffiemolens en kruidenmolens zijn geliefd bij fijnproevers en grote chef-koks. Het zijn serviesikonen geworden en zijn een plezier om te gebruiken. Ze hebben het herkenbare strakke en elegante ontwerp, staan bekend om hun kwaliteit en onverwoestbare materialen waarvan ze zijn gemaakt, hun scala aan vormen en kleuren en hun levenslange garantie.

Het verhaal van smaak - de geschiedenis van het merk Peugeot

Het begon allemaal in 1810 toen de broers Peugeot - Jean Pierre en Jean Frédéric - de molen, geërfd van hun molenaarsvoorouders, verbouwden tot een staalfabriek. In 1840 maakten ze de eerste koffiemolen (later ‘het gewone model’ genoemd) en in 1850 verscheen voor het eerst de Leeuw op de pijl – het symbool dat het merk Peugeot in zijn logo heeft staan. Het symboliseert de kwaliteiten van de Peugeot-gebruiksvoorwerpen - hun tandwiel-weerstand, mesflexibiliteit en snel, efficiënt snijden. Het werd officieel geregistreerd als handelsmerk in 1858.

In 1874 werd het allereerste model van de Peugeot-tafelpepermolen geproduceerd - het Z-model dat het populairst is en daarom nog steeds wordt gemaakt! Aanvankelijk werd het vervaardigd in gewoon wit porselein, later in verzilverd metaal, in bakeliet en in hout. In 1879 werd een Y-model aan de catalogus toegevoegd (het eerste model dat met de kop naar beneden werd gebruikt, met het mechanisme verborgen in de kop) en in 1881 volgden de X-, A- en C-modellen.

Auberge en Paris – echte klassiekers uit de Peugeot collectie

In 1956 werd er een echte klassieker gemaakt - het Auberge-model, dat nog steeds in de Peugeot-collectie zit, waarschijnlijk het meest herkenbare Peugeot-ontwerp dat in de beste restaurants over de hele wereld te zien is. Eigenlijk... is er één peper- en zoutmolen die qua populariteit kan wedijveren met het Auberge-model. Dat ishet Paris-model uit 1987, een van de meest symbolische modellen die wordt aangeboden in ongeverfd of gelakt hout. Gemaakt in een uitgebreide reeks kleuren en maten, van 10 tot 110 cm! U kunt het gewoon niet over het hoofd!

Maar de twee sterren uit de collectie van Peugeot zijn niet de enige ontwerpen waar het merk bekend om staat. In 1997 werden de eerste elektrische peper- en zoutmolens aangeboden en in 2004 patenteerde Peugeot een u'Select-systeem voor het instellen van de maalfijnheid waarmee precies de gewenste fijnheid kan worden verkregen ( met zes opties voor peper en drie voor zout).

Peugeot – voor de holistische eetervaring

Peugeot let niet alleen op de smaak van het eten dat u serveert, maar ook op de uitstraling van uw tafel. In 2006 creëerde de gerenommeerde serviesontwerper Thomas Bastide de Java-molen met een geslepen groefontwerp voor een ingenieuze optische illusie. In 2011 besloot Peugeot zijn traditie te combineren met nieuwe technologieën, door de Elis Sense elektrische molens te creëren die kunnen worden bediend met een simpele aanraking van de hand en worden verlicht door LED.

Naast peper- en zoutmolens biedt Peugeot ook molens voor verschillende soorten kruiden en zaden (waaronder chilivlokken, lijnzaad en nat zeezout), koffiemolens, wijnaccessoires en zelfs bakvormen.

Geweldige smaak en kwaliteit – de garantie van Peugeot

De handmatige maalmechanismen van Peugeot hebben een levenslange garantie en elektrische molens hebben een garantie van 5 jaar. Deze garanties dekken geen normale slijtage, schade door ongelukken of elk gebruik van de molen dat niet in overeenstemming is met hun doel.