Waterfilters

1 items total

Filterkannen - voor een betere smaak van je water

Wat is een filterkan?

Een filterkan is een bepaald soort kan met een geïntegreerd filtersysteem om vervuilende stoffen uit water te verwijderen. Een cartridge of filter die verontreinigingen zoals chloor, lood en sediment opvangt als onderdeel van het filtratiesysteem helpt meestal om de smaak en zuiverheid van het water te verbeteren.

Filterkannen zijn vaak gemaakt van plastic of glas en kunnen verschillende functies hebben, zoals een dop of schenktuit om eenvoudig te schenken, een maatverdeling om bij te houden hoeveel water er wordt gebruikt en een verwijderbaar filterpatroon.

Ze bieden een zuinigere en duurzamere methode om te genieten van schoon, verfrissend water, waardoor ze een geliefd alternatief zijn voor flessenwater.

Waarom moet ik water filteren?

Waterfiltratie maakt je water veiliger om te drinken. Water filteren geeft je:

  • Verbeterde smaak: Filteren kan verontreinigingen zoals chloor verwijderen, die water een slechte smaak en geur kunnen geven.
  • Gezonder water: Filteren kan onzuiverheden zoals lood of ziektekiemen verwijderen die schadelijk kunnen zijn.
  • Betere koffiesmaak: Het filteren van koffiewater kan de smaak en het aroma van de koffie verbeteren omdat verontreinigingen de smaak kunnen veranderen.
  • Kosten besparen: Kraanwater filteren kan ook een voordeligere optie zijn dan water in flessen kopen.
  • Voordelen voor het milieu: Water filteren met een kan kan helpen bij het minimaliseren van plastic afval van gebotteld water.

Hoewel kraanwater normaal gesproken veilig is om te drinken, bevat het soms verontreinigende stoffen die de smaak en kwaliteit ervan kunnen aantasten. Door deze verontreinigingen te verwijderen, krijg je lekkerder en gezonder drinkwater.

Waarom is drinkwater zo belangrijk?

Volgens het Center for Disease Control and Prevention(CDC) is elke dag voldoende water drinken belangrijk voor je gezondheid. Uitdroging kan leiden tot wazig denken, stemmingswisselingen, oververhitting van het lichaam, constipatie en nierstenen, naast andere symptomen. Vermijd het door elke dag voldoende water te drinken.

Bekijk ons assortiment waterglazen, kannen en karaffen om te genieten van schoon drinkwater.

Welke soorten kruiken zijn beschikbaar op Kulina?

Op Kulina bieden we verschillende soorten kruiken aan in een grote verscheidenheid aan ontwerpen.Dat zijn ze:

  • Waterkannen: kannen met een grote inhoud, meestal met een handvat, deksel en schenktuit, gemaakt om water in te schenken, maar ook sap, limonade, enz.
  • Water- en ijstheekaraffen: elegante, meestal glazen karaffen voor het serveren van water met citroen, ijs en kruiden
  • Creamers: Kleine melkkannetjes worden gebruikt om melk of room te serveren voor koffie of thee
  • Jus kruiken: Potten met een handvat en een tuit die worden gebruikt om jus of andere sauzen in te doen en uit te gieten.