Voedseldrogers

1 items total
Voedseldroger CI IR D5, infrarood, YDEN
Sticker
Voedseldroger CI IR D5, infrarood, YDEN
Online op voorraad (3 pcs)
640 €
YDYISD5

Voedseldroger - het beste hulpmiddel om je voedsel langdurig te dehydrateren

Wat zijn voedseldrogers?

Een voedseldroger, ook wel voedseldroger genoemd, is een keukenhulpmiddel dat wordt gebruikt om voedsel te drogen, zoals fruit, groenten, paddenstoelen, kruiden en vlees. Voedsel wordt geconserveerd door het te drogen, waardoor het langer houdbaar blijft en de vorming van ziektekiemen, schimmels en gist wordt voorkomen.

Voedseldrogers bestaan vaak uit een reeks gestapelde schappen of bakken met een verwarmingselement en een ventilator aan de onderkant of bovenkant van het apparaat. Om het voedsel op de schalen gelijkmatig te drogen, wordt warmte geproduceerd door het verwarmingselement en gecirculeerd door de ventilator.

Het enige wat je hoeft te doen is gesneden of gehakte voedingsmiddelen op de schalen te leggen en de temperatuur en tijdsduur in te stellen. De droogtijd hangt af van het type en de dikte van het voedsel dat gedroogd wordt, dus voor de beste resultaten moet je de instructies van de fabrikant volgen.

Een alternatief voor drogen aan de lucht is drogen in de zon, maar dit duurt veel langer (het duurt zelfs meerdere dagen om volledig droog te zijn) en om voedsel te laten drogen heb je een zonnige plek nodig met een lage luchtvochtigheid en een minimumtemperatuur van 30°C. Als je geen extra apparaten wilt kopen, kun je ook proberen om voedsel te drogen in de oven op een temperatuur van 60°C.

Op Kulina vind je een aantal veelzijdige elektrische dehydratoren van gerenommeerde bedrijven zoals WMF.

Is gedroogd voedsel net zo gezond als vers?

Gedroogd voedsel kan een voedzaam en gezond alternatief zijn. Het is echter niet zo heilzaam als vers voedsel. Toch kan het drogen van voedsel voedselverspilling verminderen en een gezonder alternatief bieden voor ongezonde snacks zoals chips of popcorn. Maar, het is cruciaal om ingrediënten van hoge kwaliteit te gebruiken en toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen te vermijden.

Wat zijn de voordelen van een elektrische voedseldroger?

  • Het drogen van voedsel kan de groei van schadelijke verontreinigingen voorkomen, waardoor het langer houdbaar blijft en het hele jaar door beschikbaar is
  • Het drogen van voedsel verandert ook de smaak en textuur van producten, waardoor gedroogd voedsel zoals fruit vaak een zoetere, geconcentreerdere smaak krijgt
  • Het vermindert het gewicht en de omvang van voedingsmiddelen die gemakkelijker op te slaan zijn
  • je kunt gemakkelijk gezonde snacks voor je kinderen maken (gedroogde appels met kaneel enz.) en zelfs kerstversieringen zoals gedroogde sinaasappelschijfjes