Gebaksmessen

1 items total
Gebaksmes GOURMET 26 cm, Wüsthof
Gebaksmes GOURMET 26 cm, Wüsthof
Online op voorraad (2 pcs)
82,99 €
WU1035047726

Banketbakkersmessen - een uitstekend gereedschap voor je taarten

Wat is een banketbakkersmes?

Een banketbakkersmes is een speciaal soort keukenmes. Hij is lang en elegant en is goed geschikt voor het snijden van taarten en gebak.

Waarin verschilt een banketbakkersmes van andere keukenmessen?

De volgende kenmerken zijn kenmerkend voor banketbakkersmessen en maken ze geschikt voor gebak en verschillende baktaken:

 • Gekartelde rand: Ideaal voor het netjes snijden van deegkorstjes. Bij het portioneren van delicaat gebak is een kleine karteling handig.
 • Het lange blad helpt bij het overbrengen van taarten naar en uit de oven, het horizontaal doorsnijden van biscuitgebak en ronde taarten.
 • Breed blad: Het brede blad is speciaal ontworpen voor het snijden, verdelen en serveren van taartbodems en kan worden gebruikt om vullingen zoals glazuur en jam te verspreiden.
 • Afgeronde punt: om taarten en gebak gemakkelijk en zonder beschadigingen uit de ovenschaal te halen.

Hoe moet een deegmes geslepen worden?

Door de ongebruikelijke vorm van het lemmet kan een banketbakkersmes niet worden geslepen met een conventionele messenslijper. In plaats daarvan heb je een keramische hoonstaaf nodig, ook wel slijpstaaf genoemd. Dit is hoe je het toepast:

 • Zoek de afgeschuinde kant van het mes. Messen met kartels hebben altijd een platte en een afgeschuinde kant. Je slijpt de kant die afgeschuind is, omdat die de snede maakt.
 • Een banketbakkersmes moet worden geslepen door elk deel tussen de kartels aan te scherpen, daarom is er helaas geen kortere weg. Herhaal dit proces totdat alle spleten zijn gehoond door de hoonstaaf de hele tijd parallel aan de schuine kant te houden terwijl je hem vlak tegen de hoek van de schuine kant houdt.

Als je op zoek bent naar meer gereedschap voor het bakken en decoreren van taarten, bekijk dan ons aanbod decoratiespatels, taartscheppen en bakvormen.

Hoe zorg je goed voor je deegmes?

Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je banketbakkersmes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

 • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
 • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
 • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
 • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker
 • slijp je mes regelmatig