Glazuur- & decoreerspatels

9 items total
Pannenlikker 24 cm, de Buyer
7,53 € –7 %
Pannenlikker 24 cm, de Buyer
Online op voorraad (6 pcs)
7 €
DB489124N
Glazuurspatel FKOFFICIUM 15 cm, de Buyer
27,76 € –18 %
Glazuurspatel FKOFFICIUM 15 cm, de Buyer
Online op voorraad (3 pcs)
22,60 €
DB423015
Glazuurspatel PRO, Zwilling
32,33 € –20 %
Glazuurspatel PRO, Zwilling
Online op voorraad (3 pcs)
25,70 €
ZW37160028
Gebogen minispatel met ronde punt 12 cm FKOfficium de Buyer
26,06 € –23 %
19,90 €
DB423112
Glazuurspatel FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
32,24 € –18 %
Glazuurspatel FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
Online op voorraad (2 pcs)
26,30 €
DB423020
Glazuurspatel FKOFFICIUM 9 cm, de Buyer
24,12 € –18 %
Glazuurspatel FKOFFICIUM 9 cm, de Buyer
Online op voorraad (8 pcs)
19,70 €
DB423109
Glazuurspatel FKOFFICIUM 8 cm, de Buyer
23,53 € –23 %
Glazuurspatel FKOFFICIUM 8 cm, de Buyer
Online op voorraad (1 pcs)
18 €
DB423108

Glazuur- en decoratiespatels - tover je taart om tot een kunstwerk

Wat is een glazuurspatel?

Glazuurspatels worden, zoals hun naam al zegt, meestal gebruikt voor het verspreiden van glazuur, het verspreiden van vulling tussen cakelagen en het gelijkmatig verspreiden van botercrème op taarten, cupcakes en koekjes. Spatels voor glazuren en decoreren hebben meestal lange handvatten die je vingers uit de buurt van de crème of het glazuur houden en hebben meestal lange, smalle en een beetje flexibele bladen die meestal van metaal zijn.

Je spatel moet lekker in de hand liggen en het blad moet stevig maar tegelijkertijd flexibel zijn, zodat je mooie, gladde randen krijgt.

Onder onze taartdecoratiespatels vind je ook bak- en deegschraapspatels die je helpen bij het mengen van beslag en het schrapen van mengkommen.

Bekijk ons aanbod van eersteklas bakaccessoires van betrouwbare fabrikanten zoals de Buyer of Zwilling.

Wat is het beste type spatel voor het glazuren van de taart?

Een offset spatel is het juiste gereedschap om het glazuur bovenop je taart te krijgen. Dit type spatel heeft een blad dat vastzit aan een handvat met een schuine hoek. De vorm geeft je meer controle dan een standaard spatel en de hoek creëert ruimte tussen je hand en de crème, zodat je niet per ongeluk je knokkels in de laag doopt die je aan het bewerken bent. Het schuine blad is ook handig om voedsel uit pannen, vormen of bakplaten te tillen.

Hoe gebruik ik een decoratieve spatel?

  • Doop voor gebruik je spatel in heet water om te voorkomen dat er glazuur aan blijft plakken.
  • Gebruik de platte kant van je spatel om de eerste laag glazuur aan te brengen of kruimels in te sluiten om een kruimellaag te maken. Deze laag kan vrij dun zijn. Zet je taart 30 minuten in de koelkast nadat je de kruimellaag hebt aangebracht.
  • Doe een klodder glazuur op de bovenkant van de tweede laag van de cake en spreid het uit tot een egaal oppervlak. Bedek daarna de zijkanten van de taart met glazuur met behulp van je spatel. Ga zo door tot de hele cake bedekt is.

Hoe onderhoud ik mijn glazuurspatel?

  • Laat je spatel altijd onder heet water lopen voordat je hem gebruikt om te voorkomen dat het glazuur eraan blijft plakken.
  • Gebruik je glazuur of spatel nooit voor iets anders dan het decoreren van je taarten. Gebruik het niet om deksels te openen (om over blikjes maar te zwijgen!) en sla niet met de rand van het blad over een hard oppervlak om beschadiging, afschilfering of krassen op het blad te voorkomen. Dit resulteert in lagen glazuur met een patroon dat je nooit zou willen bereiken!
  • Was je spatel direct na gebruik met de hand en droog hem af met een zachte doek.