Universele koekenpannen

279 items total
Koekenpannenset INTUITION B817S255, 2-delig, Tefal
52,99 € –18 %
43 €
TEFB817S255
Koekenpan MINERAL B ELEMENT 28 cm, staal, de Buyer
83,99 €
DB561028
Koekenpan MINERAL B ELEMENT 12 cm, de Buyer
25,49 €
DB561212
Koekenpan MINERAL B ELEMENT B BOIS 20 cm, houten steel, de Buyer
61,99 €
DB571020
Koekenpan MINERAL B ELEMENT PRO 24 cm, de Buyer
84,99 €
DB568024
Universele koekenpan LA LYONNAISE 28 cm, staal, de Buyer
35,49 €
DB502028
Crepe-pan FORCE BLUE 18 cm, staal, de Buyer
21,50 € –25 %
15,99 €
DB534012
Koekenpan met anti-aanbaklaag ECO LITE IND 20 cm, afneembare steel, WOLL WL1520ELI
Koekenpan met anti-aanbaklaag ECO RESPECT 24 cm, Tefal
40,99 € –13 %
35,49 €
TEFG2540453
Koekenpan met anti-aanbaklaag ECO RESPECT 28 cm, Tefal
46,99 € –17 %
39 €
TEFG2540653
Koekenpan met anti-aanbaklaag ULTIMATE G2680272 20 cm, Tefal
36,99 € –16 %
31 €
TEFG2680272
Koekenpan MINERAL B ELEMENT 32 cm, staal, de Buyer
92,99 €
DB561032
Up
More products

Koekenpannen – wat zijn de beste pannen om in te bakken?

Koekenpannen zijn onmisbaar in elke keuken. De meest voorkomende soorten koekenpannen zijn gemaakt van aluminium, roestvrij staal, koper of gietijzer . Elk van deze materialen heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, waarover u hieronder kunt lezen of in onze complete gids over pannen hier . U kunt ook onze bestverkopende koekenpannen hier bekijken en zien wat andere klanten voor zichzelf hebben gekozen.

Wat zijn de beste koekenpannen en voor welk soort voedsel zijn ze geschikt?

 • roestvrijstalen koekenpannen: voor bijna alle soorten voedsel die u wilt bakken, bruneren of schroeien, ze zijn praktisch onverwoestbaar en het materiaal biedt een superieure warmteverdeling
 • aluminium koekenpannen zijn het beste voor het dichtschroeien van individuele porties vlees, steaks, hamburgers of gebakken eieren. Aluminium pannen zijn licht van gewicht en zeer goed in het verspreiden van warmte, maar onthoud dat ze de warmte niet zo goed vasthouden, dus wanneer u koud voedsel toevoegt aan de hete pan, zal de temperatuur dalen
 • gietijzeren braadpannen zijn het beste voor steaks, maar ook voor het bakken en dichtschroeien van verschillende soorten voedsel. Toch moet u onthouden dat u ze niet gebruikt voor voedsel zoals tomaten en andere zure ingrediënten, delicate vis, eieren of plakkerige desserts
 • koperen koekenpannen warmen snel op en koelen snel af, ze zien er prachtig uit en zijn een geweldige decoratie van elke keuken, ze zijn perfect voor het bereiden van voedsel dat een constante warmte en nauwkeurige temperatuurregeling vereist (voor vis, sauzen of snoep zoals karamel ) maar ze mogen niet worden gebruikt met zure ingrediënten zoals citroensap, wijn of tomaten

Het kopen van de juiste braadpan hangt ook af van wat voor soort voedsel u meestal bereidt, wat voor soort fornuis u gebruikt en voor hoeveel mensen u meestal kookt.

Zijn pannen met antiaanbaklaag goed om in te bakken en waarom hebben professionele koks er een hekel aan?

Pannen met antiaanbaklaag zijn zeer prettig en gemakkelijk in gebruik en veel mensen gebruiken ze graag voor allerlei culinaire taken, waaronder bakken, bruneren of stoven. Toch moet u weten dat ze meestal erg delicaat zijn en dat het gemakkelijk is om hun antiaanbaklaag te beschadigen door het verkeerde keukengerei of te sterke, schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Dat is de reden waarom professionele koks ze niet gebruiken in professionele keukens of in restaurants waar voortdurend koekenpannen worden gebruikt..

Toch zijn pannen met een antiaanbaklaag geweldige hulpmiddelen om thuis te gebruiken en de combinatie van roestvrij staal en antiaanbakfunctie is perfect voor alle soorten thuiskoks, ook voor beginners. Gebruik pannen met antiaanbaklaag vooral voor eiergerechten, groenten, gevogelte en delicate vis.

Hoe vaak moeten pannen met antiaanbaklaag vervangen worden?

Volgens sommige algemene regels zouden ze ongeveer om de vijf jaar vervangen moeten worden, maar u moet van tijd tot tijd naar uw pan kijken en als u merkt dat hij kromgetrokken, bekrast of verkleurd is, moet u onmiddellijk stoppen deze te gebruiken.

Welke braadpannen zijn de beste?

Bij Kulina vindt u veel betrouwbare koekenpannen van hoge kwaliteit van bekende fabrikanten zoals Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. De keuze hangt af van welk materiaal uw voorkeur heeft en hoeveel geld u in een pan wilt investeren. Kies voor Tefal als u op zoek bent naar een goedkope koekenpan met antiaanbaklaag of ga voor de Buyer als u een premium pan van een legendarische Franse fabrikant kunt betalen.

Hoe moeten koekenpannen verzorgd worden?

Als u geld heeft geïnvesteerd in een koekenpan van goede kwaliteit, moet u er op een gepaste manier voor zorgen dat hij lang en goed kan worden gebruikt. Hoe onderhoud u een koekenpan? Volg deze simpele regels om lang van uw pannen te genieten:

 • gebruik alleen siliconen keukengerei op uw pannen met antiaanbaklaag,
 • was uw pannen altijd met de hand af, gebruik geen sterke schoonmaakmiddelen of schurende middelen,
 • droog de pannen direct na het afwassen af
 • vermijd grote temperatuurschommelingen (zet een hete pan nooit onder koud water),
 • probeer zuur voedsel en kooksprays in spuitbussen te vermijden,
 • Smeer de pan na het drogen in met een dun laagje olie,
 • berg de pannen goed op