Smoothie makers

10 items total
Smoothieblender ENFINIGY 550 ml, roestvrij staal, Zwilling
110 € –7 %
102 €
ZW53003000
Smoothieblender ENFINIGY 550 ml, zwart, Zwilling
110 € –7 %
102 €
ZW53003001
Smoothie maker 50'S STYLE PBF01PBEU, pastelblauw, Smeg
159 € –6 %
149 €
SMEPBF01PBEU
Smoothie maker 50'S STYLE PBF01RDEU, rood, Smeg
159 € –6 %
149 €
SMEPBF01RDEU
Smoothieblender PLISSÉ 550 ml, groen, kunststof, Alessi
New
119 €
ALMDL17GR
Smoothieblender PLISSÉ 550 ml, wit, kunststof, Alessi
New
119 €
ALMDL17W
Smoothieblender PLISSÉ 550 ml, zwart, kunststof, Alessi
New
119 €
ALMDL17B
Vervangende blenderkan PLISSÉ 550 ml, groen, kunststof, Alessi
New
ALMDL17BOGR
Vervangende blenderkan PLISSÉ 550 ml, wit, kunststof, Alessi
New
35 €
ALMDL17BORW
Vervangende blenderkan PLISSÉ 550 ml, zwart, kunststof, Alessi
New
ALMDL17BORB

Smoothiemaker - de beste blender voor je smoothie

Wat is een smoothiemaker?

Een smoothiemaker is een keukenapparaat dat smoothies maakt. Dit zijn gemengde dranken op basis van fruit, groenten en andere ingrediënten zoals yoghurt, melk of proteïnepoeder.

Een smoothiemaker bestaat meestal uit een gemotoriseerde basis, een mengkom en een deksel. Het mesassemblage op de bodem van de blendercontainer (die vaak uit glas, metaal of plastic bestaat) wordt aangedreven door de motor.

Smoothiemakers zijn er in verschillende soorten en maten, van kleine, draagbare blenders die maar één portie kunnen maken tot grotere, krachtigere blenders die veel porties tegelijk kunnen bereiden. Sommige versies hebben ook extra functies zoals meerdere mengsnelheden, vooraf ingestelde instellingen voor verschillende soorten smoothies of verwisselbare messen voor het malen van noten of koffie.

Op Kulina bieden we een ruime keuze aan smoothiemakers van bekende producenten zoals Smeg.

Wat is het verschil tussen een smoothiemaker en een staafmixer?

Hoewel staafmixers en smoothiemakers allebei kunnen worden gebruikt om smoothies te maken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee keukenhulpjes.

  • Blenderbakjes: Smoothiemakers worden vaak geleverd met hoge, smalle (ongeveer 0,5 l inhoud) mengbakjes die exclusief gemaakt zijn voor het mengen van smoothies. Staafmixers hebben daarentegen meestal bredere, grotere mengvaten die beter geschikt zijn voor het mengen van grotere hoeveelheden voedsel. Smoothiemakers kunnen ook in de vaatwasser.
  • Grootte en draagbaarheid: Smoothiemakers zijn kleiner dan gewone staande blenders, nemen minder plaats in op het keukenblad en hebben vaak een extra reisbeker waarmee je je zelfgemaakte smoothie onderweg kunt meenemen.

Kortom, hoewel zowel smoothiemakers als staafmixers gebruikt kunnen worden om smoothies te maken, hebben smoothiemakers extra functies die speciaal ontworpen zijn voor het maken van smoothies. Staafmixers zijn beter geschikt voor het mixen van grotere hoeveelheden voedsel en hebben meer basisfuncties.

Als je een fan bent van gezonde voeding, bekijk dan zeker ons aanbod aan elektrische citruspersen en lunchboxen.