Japanse messen

68 items total
Koksmes RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
130 €
DNGRKH165
Japans koksmes KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger
64,99 €
DNGRSXL2005
Japans koksmes KIRITSUKE EYES 20 cm, Dellinger
Outlet
91,99 € –10 %
82,79 €
DNGRSXLKHAUS8K
Japans koksmes PETTY 15 cm, Dellinger
Japans koksmes PETTY 15 cm, Dellinger
Online op voorraad (4 pcs)
224 €
DNGRSXL9302
Japans mes RESIN FUTURE 15 cm, blauw, Dellinger
73,58 €
DNGRH190
Japans Santoku mes FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
109,30 €
DB428117
Koksmes BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21cm,Dellinger
117 € –5 %
110 €
DNGRKH173
Universeel mes KITA NORTH DAMASCUS 15 cm, Dellinger
Outlet
112 € –10 %
100 €
DNGRSXLKH135
Vleesmes KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger
129 €
DNGRSXLKH134
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
33,49 € –13 %
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
Online op voorraad (4 pcs)
29 €
DNGRSXLPO2500200
Groentemes SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger
118 €
DNGRKHOK7C
Japans broodmes 5000FCD 24 cm, Miyabi
286 € –22 %
Japans broodmes 5000FCD 24 cm, Miyabi
Online op voorraad (1 pcs)
221,90 €
MB34686241
Japans broodmes BREAD SAMURAI 19,5 cm, Dellinger
112 €
DNGRSXLKHP8B
Japans groentemes BRUTE 17,5 cm, Forged
Japans groentemes BRUTE 17,5 cm, Forged
Online op voorraad (7 pcs)
86 €
FORGEDSDV304136
Japans groentemes KUDAMONO 4000FC 9 cm, Miyabi
156 € –19 %
125,90 €
MB33950091
Japans groentemes OLIVE 17,5 cm, olijfhouten handvat, Forged
74,99 € –9 %
68 €
FORGEDSDV305256
Japans groentemes SEBRA 17,5 cm, Forged
Japans groentemes SEBRA 17,5 cm, Forged
Online op voorraad (3 pcs)
73 €
FORGEDSDV623460
Japans groentemes SHOTOH 5000FCD , 11 cm, Miyabi
183 € –22 %
141 €
MB34680111
Japans groentemes SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
415 € –27 %
300 €
MB34381141
Japans groentemes SHOTOH 5000MCD 9 cm, Miyabi
350 € –27 %
254 €
MB34372091
Japans groentemes SHOTOH 6000MCT 9 cm, Miyabi
214 € –24 %
162 €
MB34072091
Japans groentemes SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
195 € –26 %
143 €
MB34542131
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
286 € –20 %
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Online op voorraad (5 pcs)
226 €
MB34681201
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
586 € –34 %
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
383 €
MB34373241
Up
More products

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig