Customer support:info@kulina.nl

Japanse messen

62 items total
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Online op voorraad (3 pcs)
253 €
MB34681201
Japans Santoku mes 5000MCD 18 cm, Miyabi
Japans Santoku mes 5000MCD 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (4 pcs)
502 €
MB34374181
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
527 €
MB34373241
Japans groentemes SHOTOH 5000FCD , 11 cm, Miyabi
164 € –18 %
134 €
MB34680111
Japans snijmes CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
400 €
MB34372161
Koksmes BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5cm, Dellinger
134 €
DNGRKH164
Japans Nakiri mes 5000MCD 17 cm, Miyabi
Japans Nakiri mes 5000MCD 17 cm, Miyabi
Online op voorraad (3 pcs)
502 €
MB34375171
Japans groentemes SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
387 €
MB34381141
Japans broodmes 5000MCD 23 cm, Miyabi
Japans broodmes 5000MCD 23 cm, Miyabi
Online op voorraad (1 pcs)
502 €
MB34376231
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger
175 €
DNGR8595705405981
Servisch keukenmes VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger
271 €
DNGRSXLKH35
Japans vleesmes GYUTOH 6000MCT 24 cm, esdoornhout, Miyabi
370 € –24 %
280 €
MB34073241
Japans vleesmes GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
263 €
MB34073161
Japans vleesmes GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, esdoornhout, Miyabi
514 €
MB34401201
Japans snijmes SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, Miyabi
253 €
MB34680241
Japans groentemes KUDAMONO 4000FC 9 cm, Miyabi
136 €
MB33950091
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, esdoornhout, Miyabi
502 €
MB34400241
Japans vleesmes GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
257 €
MB34543201
Santoku mes 6000MCT 18 cm, Miyabi
Santoku mes 6000MCT 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (1 pcs)
322 €
MB34074181
Japans mes NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
Japans mes NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
Online op voorraad (3 pcs)
253 €
MB34685171
Japans snijmes SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
335 €
MB34078241
Japans vleesmes 4000FC GYUTOH 24 cm MIYABI
192 €
MB33951241
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
502 € –29 %
353,90 €
MB34378241
Japans vleesmes GYUTOH 7000D 24 cm, MIYABI
313 €
MB34543241
Up
More products

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig