Electrische bbq's

6 items total
Elektrische barbecue PG 8566 98 cm, staand model, zwart, Severin
91,99 €
SEVEPG8566
Elektrische barbecue PG 8117 SENOA BOOST S, 3000 W, Severin
166,69 € –8 %
152 €
SEVEPG8117
Elektrische barbecue PG 8118 SENOA DIGITAL BOOST S, 3000 W, Severin
219,90 €
SEVEPG8118
Elektrische barbecue PG 8139 SEVO SMART GTS, 3000 W, Severin
693 €
SEVEPG8139
Elektrische grill PG 8124 STYLE EVO, 2500 W, Severin
136 €
SEVEPG8124
Elektrische grill PG 8541, 2000 W, Severin
145,79 € –7 %
134,40 €
SEVEPG8541

Elektrische grills voor buiten - een gemakkelijke manier om buiten te grillen

Wat zijn elektrische buitengrills? Wat zijn de voordelen van elektrische grills?

Elektrische grills voor buiten zijn kooktoestellen die gemaakt zijn voor gebruik buitenshuis en die aangedreven worden door elektriciteit. Ze zijn een geliefd alternatief voor mensen die in appartementen of flatgebouwen wonen en geen toegang hebben tot gas- of houtskoolgrills. Ze worden ook gekozen door fijnproevers die niet weten hoe ze een barbecue moeten bedienen of het te moeilijk of tijdrovend vinden.

Het kookoppervlak van een elektrische grill wordt verwarmd met een elektrisch verwarmingselement. Het voedsel wordt vervolgens op het kookoppervlak gelegd, waar de hitte van het verwarmingselement wordt doorgegeven.

Elektrische grills zijn een ecologisch voordelige keuze omdat ze geen rook afgeven. Ze zijn ook eenvoudig te gebruiken en schoon te maken, en ze warmen snel op.

Als je je afvraagt welke grill je moet kiezen, kun je onze complete koopgids lezen en de voor- en nadelen van bepaalde grilltypes bekijken. Je kunt ook ons aanbod contactgrills en elektrische tafelgrills bekijken.

Wat is het verschil tussen een elektrische grill en een barbecue?

Een elektrische grill en een barbecue verschillen fundamenteel in de manier waarop warmte wordt opgewekt. In tegenstelling tot houtskoolgrills, die vuur en houtskool gebruiken om warmte te genereren, doen elektrische grills dit met behulp van een elektrisch verwarmingselement. De smaak en kookervaring worden beïnvloed door de verschillende warmtebronnen.

Liefhebbers van buitenkoken zijn dol op de rokerige smaak die houtskoolgrills opwekken. De rook van de houtskool geeft het gerecht een karakteristieke smaak en geeft het vlees een aparte textuur door de vorming van een korst aan de buitenkant. Houtskoolgrills zijn niet alleen extreem heet, maar ook perfect om pizza's te bakken en vlees dicht te schroeien.

Aan de andere kant geven elektrische grills niet dezelfde rooksmaak als houtskoolgrills. Toch kunnen ze nog steeds heerlijke, gelijkmatig bereide maaltijden leveren. Elektrische grills hebben het voordeel dat ze eenvoudig te bedienen en te onderhouden zijn. Ze bieden ook een nauwkeurigere temperatuurregeling, wat voordelig is voor het bereiden van specifiek voedsel zoals delicate vis of groenten.

De tijd die een elektrische grill nodig heeft om op te warmen ten opzichte van een barbecue is een ander verschil. Elektrische grills zijn binnen een paar minuten klaar voor gebruik, terwijl het bij houtskoolgrills 20 tot 30 minuten kan duren voordat ze opgewarmd zijn. Daardoor zijn elektrische grills een praktische keuze voor mensen die buiten willen koken zonder lang te moeten wachten tot de grill is opgewarmd en die geen toegang hebben tot gas en houtskool.