Stoompannen en inzetstukken

9 items total
Aspergepan EDO 4 l, Alessi
Outlet
125 € –15 %
Aspergepan EDO 4 l, Alessi
Online op voorraad (2 pcs)
106 €
ALPU309
Sauteerpan VITALIS 28 cm, WMF
199,99 € –10 %
Sauteerpan VITALIS 28 cm, WMF
Online op voorraad (2 pcs)
178,20 €
WM1743016040
Stoompan ORIGINAL-PROFI COLLECTION 28 cm, Fissler
165,50 €
FS84788280000
Pasta-inzet ABOUT 24 cm, MAUVIEL
113 € –10 %
Pasta-inzet ABOUT 24 cm, MAUVIEL
Online op voorraad (2 pcs)
101 €
ML522224
Stoominzet MAMI 24 cm, roestvrij staal, Alessi
115 €
ALSG307
Stoompan ORIGINAL-PROFI COLLECTION 24 cm, Fissler
127,70 €
FS84788240000
Stoomkoker CONVENIENT SERIES DELUXE VC502D10 9 l, wit, Tefal
New
143 €
TEF7211004777
Stoomkoker CONVENIENT SERIES VC140131 6 l, zwart, Tefal
New
76,99 €
TEF7211001105
Stoomkoker CONVENIENT SERIES VC145130 6 l, wit, Tefal
New
74,99 €
TEF7211002933

Stoomkokers - een gezonde en handige manier om te koken

Wat zijn de voordelen van het stomen van voedsel?

Een stoomkoker, ook bekend als een voedselstomer, is een klein keukenapparaat dat stoomwarmte gebruikt om verschillende soorten voedsel te koken of te bereiden door het voedsel in een gesloten vat te houden om te voorkomen dat stoom ontsnapt.

Stomen is een snelle, makkelijke, vet- en caloriearme manier van koken waarbij de voedingsstoffen in voedsel behouden blijven en die gebruikt wordt bij het bereiden van verschillende soorten voedsel. Een van de bekende voordelen van stomen is dat het een voedzame kooktechniek is waarbij vitaminen en mineralen en andere voedingsstoffen behouden blijven. Het is een vetarme, caloriearme bereidingswijze omdat er geen olie of vet wordt gebruikt. In vergelijking met koken of frituren is stomen ook een snelle en gemakkelijke bereidingsmethode. Het biedt je een hands-off kooktechniek zodat je andere activiteiten kunt ondernemen terwijl je maaltijd kookt.

Omdat deze kooktoestellen geen extra smaak aan de maaltijd toevoegen, versterken ze de natuurlijke smaken van voedsel zoals groenten.

Op Kulina vind je ook stoompannen en inzetstukken.

Welk voedsel kan ik bereiden met een stoomkoker?

Groenten, vlees, zeevruchten en zetmeel zoals gestoomde broodjes zijn de meest voorkomende stoomgerechten. In plaats van harder voedsel zoals biefstuk, stomen malse eiwitten zoals magere visfilets en ontbeende, huidloze kippenborsten beter.

Sommige fruitsoorten, zoals perziken en peren, zijn ook ideale keuzes om te stomen, of je nu een gekookte fruitcompote of zelfgemaakte babyvoeding wilt maken.

Hoe reinig en ontkalk je een stoomkoker?

Omdat je bij het koken met een voedselstomer geen oliën of sauzen gebruikt, is het schoonmaken vrij eenvoudig. Alle afneembare stoommandjes, bakjes en deksels, behalve die van bamboe, kunnen met de hand of in de vaatwasser gereinigd worden volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de steamer is uitgeschakeld en koel aanvoelt voordat je hem schoonmaakt.

De mineraalconcentratie in het water zorgt ervoor dat sommige onderdelen van de steamer er soms troebel uitzien en niet kunnen worden verwijderd door routinereiniging. Om een steamer te ontkalken, laat je hem vollopen met witte azijn in plaats van water en spoel je hem grondig af.

Er zijn verschillende andere elektrische apparaten beschikbaar op Kulina, zoals friteuses, rijstkokers, vacuümkokers enz. Bekijk ze!