Soep en sauslepels

5 items total
Serveerlepel 31 cm, bruin, silicone, Staub
12,23 €
ST405031070
Serveerlepel EVA TRIO 26 cm, nylon, Eva Solo
14,95 € –37 %
9,40 €
ES118606
Serveerlepel DAILY, 26 cm Nicolas Vahé
Serveerlepel DAILY, 26 cm Nicolas Vahé
Online op voorraad (5 pcs)
10 €
NV160670010
Serveerlepel GREEN TOOL 25,5 cm, groen, Eva Solo
14,95 € –29 %
10,54 €
ES531533
Serveerlepel GREEN TOOL 28 cm, groen, Eva Solo
14,95 € –28 %
10,72 €
ES531534

Soep- en sauslepels - uw eetkamerhulpen

Lepels voor het opdienen van soepen en sauzen hebben, net als andere opscheplepels, grotere kommen dan een standaard eetlepel of menglepel. Hun kom is bedoeld om meer vloeistof in te doen en hun handvatten zijn langer zodat ze in een diepe pan of soepterrinekunnen reiken.

Wat zijn de soorten lepels die in de eetkamer worden gebruikt?

Er zijn veel verschillende soorten lepels die gebruikt worden bij het serveren van het avondeten of een andere maaltijd aan tafel, maar een paar van de populairste zijn de volgende:

  • Soeplepels: Een soeplepel is een grote, diepe lepel met een lang handvat en wordt gebruikt om soepen of stoofschotels op te dienen. Meestal is het voorzien van een gehaakt handvat zodat het gemakkelijk aan een sauspan of soepterrine kan hangen.
  • Een sauslepel of juslepel is een kleinere lepel met een diepere, smallere kom (vaak met een tuit) die wordt gebruikt voor het serveren van sauzen in sauskommen of sausboten
  • Opscheplepels met ondiepere kommen dan soeplepels, gebruikt om rijst, aardappelen of groenten op te dienen
  • Eetlepels - lepels die voornamelijk worden gebruikt om te eten
  • Theelepels & espressolepels - gebruikt voor het serveren van thee, koffie en desserts

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende soep- en serveerlepel die worden aangeboden op Kulina's website; als je door de collectie bladert, zul je nog meer variëteiten vinden. De keuze van de lepel hangt af van de soep of saus die je serveert en van je voorkeuren.

Kan ik een soep- of sauslepel gebruiken om andere soorten maaltijden op te dienen?

Ja, je kunt een pollepel of sauslepel gebruiken om andere soorten maaltijden te serveren, maar dat is niet altijd de beste optie. In tegenstelling tot andere soorten lepels hebben soep- of sauslepels een grotere, diepere kom omdat ze speciaal gemaakt zijn voor het serveren van soepen en sauzen. Deze lepels kunnen echter een goede optie zijn als je een gerecht serveert met veel saus of vloeistof die niet mag uitlekken - zoals goulash. Sommige mensen gebruiken ook opscheplepels om pastagerechten op te dienen.

Als je op zoek bent naar een keukenlepel, bekijk dan onze selectie van keukengerei.