178 items total
Aardappelstamper B BOIS, de Buyer
21,20 € –10 %
Aardappelstamper B BOIS, de Buyer
Online op voorraad (>5 pcs)
18,90 €
DB270103
Bakspaan B BOIS, de Buyer
21,20 € –10 %
Bakspaan B BOIS, de Buyer
Online op voorraad (>5 pcs)
18,90 €
DB270105
Pollepel INGENIO K2064214, siliconen, Tefal
13 €
TEFK2064214
Serveerlepel B BOIS, houten handvat, de Buyer
23,20 €
DB270101
Schuimspaan B BOIS, houten handvat, de Buyer
21,20 € –10 %
18,90 €
DB270104
Soeplepel B BOIS, de Buyer
21,20 € –6 %
Soeplepel B BOIS, de Buyer
Online op voorraad (>5 pcs)
19,90 €
DB270102
Spaghettilepel B BOIS, de Buyer
21,20 € –10 %
Spaghettilepel B BOIS, de Buyer
Online op voorraad (4 pcs)
18,90 €
DB270109
Bakspaan B BOIS, flexibel, beukenhouten handvat, de Buyer
21,20 € –10 %
18,90 €
DB270107
Bakspaan DAILY 32 cm, Nicolas Vahé
8,99 € –16 %
Bakspaan DAILY 32 cm, Nicolas Vahé
Online op voorraad (>5 pcs)
7,50 €
NV160670012
Garde INGENIO, Tefal
Garde INGENIO, Tefal
Online op voorraad (5 pcs)
16,80 €
TEFK2071714
Geperforeerd lepel/schuimer B Bois de Buyer
23,20 €
DB270100
Schuimspaan DAILY 29 cm, zilver, Nicolas Vahé
8,49 € –11 %
7,50 €
NV160670013
Soeplepel DAILY 26 cm, Nicolas Vahé
8,49 € –17 %
Soeplepel DAILY 26 cm, Nicolas Vahé
Online op voorraad (1 pcs)
7 €
NV160670014
Soeplepel EVA TRIO 9 cm, RVS, Eva Solo
25 € –16 %
Soeplepel EVA TRIO 9 cm, RVS, Eva Solo
Online op voorraad (2 pcs)
21 €
ES118409
Spatel FUNCTIONAL FORM, Fiskars
12 € –8 %
Spatel FUNCTIONAL FORM, Fiskars
Online op voorraad (4 pcs)
11 €
FISK1023612
Aardappelstamper INGENIO K1181214, roestvrij staal, Tefal
17 €
TEFK1181214
Aardappelstamper PRO, roestvrij staal, Zwilling
32,49 € –10 %
29 €
ZW37160001
Aardappelstamper PROFI PLUS 29 cm, WMF
Aardappelstamper PROFI PLUS 29 cm, WMF
Online op voorraad (>5 pcs)
26,90 €
WM1871696030
Aardappelstamper PROFI PLUS, WMF
26,90 € –7 %
Aardappelstamper PROFI PLUS, WMF
Online op voorraad (2 pcs)
25 €
WM1871386030
Aardappelstamper, Brabantia
10 € –10 %
Aardappelstamper, Brabantia
Online op voorraad (2 pcs)
9 €
BRAB122866
Bakaccessoires (set), 4-delig, groen, Brabantia
42 € –7 %
39 €
BRAB123207
Bakspaan 31 cm, WMF
Bakspaan 31 cm, WMF
Online op voorraad (>5 pcs)
11 €
WM1870897250
Bakspaan 32 cm, voor wok, hout, Continenta
11 €
CONT4932
Bakspaan B BOIS, hout, de Buyer
Bakspaan B BOIS, hout, de Buyer
Online op voorraad (>5 pcs)
6,90 €
DB487530
Up
More products

Keukengerei - je essentiële keukengereedschap

Wat is keukengerei?

Keukengerei speelt een cruciale rol bij het bereiden van maaltijden en is het gereedschap dat wordt gebruikt bij het bereiden, koken en serveren van voedsel.

Het zijn noodzakelijke hulpmiddelen die het bereiden van maaltijden eenvoudiger, sneller en effectiever maken. Enkele veelgebruikte keukenhulpjes zijn de volgende:

  • Een menglepel wordt gebruikt om maaltijden met een dikke textuur, zoals beslag, te mengen.
  • Een set keukengerei dat vaak een verscheidenheid aan lepels, opscheplepels, vorken, draaiers, enz. bevat.
  • Een draaier: Een draaier wordt gebruikt om snel voedsel om te draaien, zoals een omelet, een crêpe of een stuk vis.
  • Een schuimspaan laat vloeistof uitlekken en is daarom ideaal voor het uitlekken van groenten, het opscheppen van voedsel uit een stoofpot of soep
  • Een banketbakkwast kan gebruikt worden om marinades, gesmolten boter of eiwit op voedsel te smeren voor het bakken.
  • Een aardappelstamper wordt gebruikt om zacht voedsel fijn te stampen voor recepten als aardappelpuree, appelmoes en gebakken bonen.
  • Strooiers voor crêpes worden gebruikt om het deeg op crêpe-machines te smeren.
  • Een keukenspatel is en wordt gebruikt om te koken en te bakken (spreiden, mengen, omdraaien, enz.)
  • Keukenlepels worden gebruikt om soepen, stoofpotten en andere vloeistoffen op te dienen.

Er zijn verschillende andere keukenhulpen, elk met een specifiek gebruik. De specifieke culinaire taken en de voorkeuren van de chef bepalen welke apparatuur er nodig is.

Welke materialen worden gebruikt om keukengerei te maken?

Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt om keukengereedschap te maken. De keuze hangt af van het oppervlak waarmee je ze wilt gebruiken (het oppervlak van je pan, pot of kom), maar de meest gebruikte materialen voor keukengerei zijn:

  • Plastic: Plastic keukengerei is licht en betaalbaar. Ze kunnen smelten of vervormen als ze worden blootgesteld aan overmatige hitte, maar ze zijn perfect voor gebruik met kookgerei met antiaanbaklaag.
  • Roestvrij staal: Roestvrij staal is een robuust, roestbestendig en hygiënisch veilig materiaal. De duurzaamheid van roestvrij staal maakt het ideaal voor gebruik met culinaire apparaten met hoge temperaturen.
  • Nylon: Nylon keukenmateriaal is kras- en hittebestendig. Ze zijn licht en goedkoop, maar als ze worden blootgesteld aan intense hitte, kunnen ze smelten of vervormen.
  • Silicone: Dit materiaal is perfect voor gebruik met kookgerei met antiaanbaklaag omdat het hittebestendig en antiaanbakbaar is. Met siliconen keukengerei komen er geen krassen op je potten en pannen.
  • Hout: Houten keukengerei is veilig voor antiaanbakoppervlakken en maakt geen krassen op je potten en pannen. Ze kunnen zeer lang meegaan met het juiste onderhoud en zijn ook hittebestendig.

Je kunt ook onze koopgids voor de top 10 keukenbenodigdheden raadplegen om te zien welke andere keukenbenodigdheden de moeite waard zijn om in te investeren.