Pannenkoekenbeslagverdeler

2 items total
Beslagverdeler INGENIO WOOD K2306014 17 cm, Tefal
16,40 €
TEFK2306014
Beslagverdeler PROFI PLUS, WMF
Beslagverdeler PROFI PLUS, WMF
Online op voorraad (22 pcs)
17,70 €
WM1872426030

Crepe-spreiders - geven je crêpe een gelijkmatige spreiding

Wat is een crêpespreider?

Een crêpespreider is een culinair hulpmiddel dat wordt gebruikt om crêpebeslag gelijkmatig over het oppervlak van een crêpepan. Crepe- of pannenkoekspreiders zijn T-vormige gereedschappen met een lang handvat en een smalle buis aan het uiteinde die doet denken aan een deegroller.

Om een crêpespreider te gebruiken, giet je eerst een kleine hoeveelheid crêpebeslag op het midden van de crêpepan of bakplaat. Gebruik vervolgens de afgeronde rand van de strooier om het beslag gelijkmatig in een cirkelvormige beweging van het midden van de pan naar de randen van de pan te verspreiden.

Het idee is om het beslag gelijkmatig en dun uit te spreiden zodat het snel gaar wordt. Een crêpespreider is een handig hulpmiddel voor iedereen die graag thuis crêpes maakt, omdat het ervoor zorgt dat je crêpes gewoon perfect zijn!

Wat is de beste maat voor een crêpespreider?

Crêpespreaders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en de beste maat crêpespreader hangt af van de grootte van de crêpes die je wilt maken en je kookgerei.

Een kleinere crêpespreider is perfect als je kleinere crêpes wilt maken en een kleine pan gebruikt, terwijl een grotere spreider geschikter is als je grotere crêpes wilt, een grote pan of een elektrische crêpe maker gebruikt.

Is een crêpespreider nodig?

Een crêpespreider is een handig keukenhulpmiddel als je veel crêpes maakt voor je gezin of als je een crêpemaker gebruikt. Het kan om een aantal redenen nuttig zijn, zoals:

  • Gelijkmatige verdeling: Een crêpe zal een gelijkmatige dikte en textuur hebben als het beslag gelijkmatig over het oppervlak van de pan wordt verdeeld, wat kan worden bereikt door een crêpespreider te gebruiken.
  • Snelheid: Het beslag verdelen met een crêpeverspreider gaat sneller en eenvoudiger dan met een lepel of spatel, waardoor het crêpeproces sneller verloopt.
  • Consistentie: Als je een grote partij crêpes maakt, kun je met een crêpespreider garanderen dat al je crêpes identiek zijn qua grootte en vorm.

En als je een draaischijf nodig hebt om crêpes, pannenkoeken of ander voedsel (gebakken of gegrild) om te draaien, bekijk dan onze keukendraaiers.