Sleuflepels

12 items total
Gaatjeslepel B BOIS, de Buyer
Gaatjeslepel B BOIS, de Buyer
Online op voorraad (4 pcs)
22,49 €
DB270100
Schuimspaan PRO 33 cm, Zwilling
32,49 € –13 %
Schuimspaan PRO 33 cm, Zwilling
Online op voorraad (5 pcs)
28 €
ZW37160004
Gaatjeslepel STEEL 28 cm, zilver, roestvrij staal, OXO
New
18,50 €
OXO3120900
Gaatjeslepel STEEL 30 cm, zilver, roestvrij staal, OXO
New
15,60 €
OXO59291
Gaatjeslepel STEEL 32 cm, zilver, roestvrij staal, OXO
New
16,60 €
OXO3120200
Schuimspaan GOOD GRIPS 38 cm, zwart, roestvrij staal, OXO
New
23,60 €
OXO11338200
Schuimspaan GREEN TOOLS 29 cm, groen, kunststof, Eva Solo
New
19,95 €
ES531543
Schuimspaan B BOIS, houten handvat, de Buyer
22,49 €
DB270104
Schuimspaan DAILY 29 cm, zilver, Nicolas Vahé
8,49 € –12 %
7,40 €
NV160670013
Schuimspaan PRO, roestvrij staal, Zwilling
32,49 € –13 %
28 €
ZW37160005
Schuimspaan PROFI PLUS 11 cm, WMF
Schuimspaan PROFI PLUS 11 cm, WMF
Online op voorraad (4 pcs)
25,70 €
WM1871026030
Schuimspaan PROFI PLUS, WMF
Schuimspaan PROFI PLUS, WMF
Online op voorraad (35 pcs)
27,30 €
WM1871976030

Slotted Spoons - Bakken met gemak

Waar worden lepels met gleuven voor gebruikt?

Spleetlepels zijn keukengerei met sleuven of gaten in de kom, waardoor ze zich onderscheiden van gewone lepels of menglepels. Spleetlepels kunnen worden gebruikt voor allerlei culinaire taken, zoals

  • het zeven van stukjes voedsel uit vloeistof (bouillon, kokend water, saus, enz.) om deze reden worden ze vergietlepels genoemd
  • frituren - voedsel bakken in diepe, hete olie
  • pasta laten uitlekken - als u pasta uit kokend water wilt zeven, kunt u een schuimspaan gebruiken om de pasta op te scheppen terwijl u het hete water laat weglopen

Op Kulina bieden we een verscheidenheid aan schuimspanen en vergietlepels die perfect zijn voor het uitlekken van dikkere of dunnere sauzen van toonaangevende fabrikanten zoals de Buyer en WMF.

Wat is het verschil tussen een schuimspaan en een geperforeerde opscheplepel?

Een geperforeerde opscheplepel en een opscheplepel met gleuven zijn beide soorten lepels die worden gebruikt om voedsel uit te lekken of op te dienen, maar ze verschillen qua ontwerp en functie. Het verschil zit hem in de grootte en vorm van de sleuven of gaten.

Een schuimspaan heeft grotere gaten waardoor dikkere sauzen en kleinere voedselresten weg kunnen lopen terwijl hij wordt gebruikt om te serveren. Een geperforeerde opscheplepel heeft kleinere gaatjes om overtollig sap, siroop of water af te voeren.

Bekijk ook onze selectie keukengerei sets en vergieten en zeven voor de beste resultaten van je culinaire experimenten.