Vingerbeschermers voor snijden

1 items total
Snijbestendige handschoen, Microplane
15,43 € –9 %
Snijbestendige handschoen, Microplane
Online op voorraad (4 pcs)
14 €
MI34027

Vingerbescherming - voor veilig snijden

Vingerkappen voor snijden zijn slimme keukengadgets die je vingers beschermen bij het hakken, snijden of hakken. Hoewel professionele koks zelden vingerbeschermers gebruiken, kunnen ze handig zijn voor:

  • beginnende koks
  • werknemers van restaurants/kantines of bistro's waar veel voedsel moet worden gesneden
  • kinderen die samen met hun ouders of alleen willen koken
  • senioren die onafhankelijk willen zijn en voor zichzelf willen koken
  • mensen met lichamelijke beperkingen

Hoe werken vingerbeschermers voor snijden?

Vingerbeschermers hebben verschillende vormen en maten en zijn gemaakt van verschillende materialen - meestal staal of kunststof. Sommige doe je alleen op je vingertoppen (apart op elke vinger) en andere beschermen alle vingers/knokkels tegelijk.

Meestal draag je de vingerbeschermer om je middelvinger en wijsvinger, terwijl de andere vingers vrij kunnen bewegen. Het uiteinde van het vingerschild houdt het voedsel dat je snijdt op zijn plaats. Dankzij een vingerbescherming raakt het lemmet van het mes de vingers op geen enkel moment, waardoor de gebruiker zichzelf niet kan snijden.

Hoe snijden koks zich niet in hun vingers?

Professionele koks hebben een speciale snijtechniek waarmee ze hun vingers kunnen beschermen. Ze houden hun hand in een klauwhouding met de vingertoppen eronder gekruld en raken het mes aan met de eerste knokkel. De pink en duimvinger houden het voedsel vast en de hele hand beweegt naar achteren tijdens het hakken, waarbij de snijhand het volgt met een mes. Bekijk de filmpjes op YouTube voor meer precieze instructies.