Bordensets

6 items total
Dineerbord (set) BOSSA NOVA, 2 stuks, 27 cm, Nachtmann
25,90 € –25 %
19,40 €
NM98028
Sushiset, 6-delig, geometrische symbolen, MIJ
54 €
MIJC0308
Borden Emma blauw 2 stuks deens modern 2.0 Stelton
38,49 € –66 %
13 €
SNX209
Onderbord BOSSA NOVA 32 cm, set van 2 stuks, Nachtmann
32,50 € –31 %
22,20 €
NM93511

Bordensets - voeg een beetje stijl toe aan je eettafel

Wat zijn de verschillende stijlen van bordensets?

Op Kulina bieden we een grote verscheidenheid aan bordensets, gebaseerd op de gelegenheid en je eigen stijlvoorkeuren. Dit zijn enkele voorbeelden van veelvoorkomende ontwerpen voor borden:

Klassiek: Klassieke bordensets bevatten vaak eenvoudige, mooie patronen en subtiele texturen. Ze kunnen een beetje formeel aanvoelen door de nadruk op conventionele vormen en kleuren.

Aziatisch: Traditioneel Chinees of Japans porselein en keramische patronen worden vaak gebruikt als inspiratie voor bordensets in Aziatische stijl. Ze hebben meestal een minimalistische esthetiek met strakke lijnen en een neutraal kleurenschema, en ze kunnen delicate bloemen- of geometrische ontwerpen hebben. Als je op zoek bent naar een set van Japans handgemaakt keramiek, bekijk dan ons aanbod van het merk Made in Japan - een merk dat echt in Japan is gemaakt.

Rustiek: Rustieke bordensets bevatten meestal organische motieven met ruwe textuur en aardetinten. Ze zien er vaak zelfgemaakt of imperfect uit en kunnen gemaakt zijn van materialen zoals aardewerk of steengoed. Als deze stijl je aanspreekt, bekijk dan de producten van Bitz.

Minimalistisch: Minimalistische bordensets hebben vaak duidelijke lijnen, eenvoudige ontwerpen en leggen meer nadruk op praktisch nut. Ze hebben meestal een heel moderne of eigentijdse uitstraling en kunnen gemaakt zijn van materialen zoals wit porselein.

Plastic borden: Plastic borden zijn geweldig voor tuinfeestjes, verjaardagsfeestjes of BBQ's. Bekijk zeker het aanbod van het merkKoziol voor een keuze uit verschillende kleuren.

Is het onbeleefd om borden op te stapelen aan tafel?

In sommige culturen en contexten kan het stapelen van borden aan tafel als onbeleefd of respectloos worden beschouwd, omdat het kan worden gezien als een teken van ongeduld. Toch kan het stapelen van gerechten in verschillende omgevingen of culturen toegestaan of zelfs gepromoot worden. Het is cruciaal om de lokale sociale en culturele normen te begrijpen.

Hoe zet ik de borden op tafel?

Plaats het dineerbord voor de stoel op een placemat. Zet het soepbord erop. Het broodbord kan boven de vorken worden geplaatst, aan de linkerkant van de gedekte tafel. Als de taart wordt geserveerd, kan er een apart taartplateau boven de bestekken worden gezet.

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de borden, zodat gasten ze kunnen gebruiken zonder dat ze zich opgedrongen voelen. Elk gerecht moet op gelijke afstand staan van de andere en van de andere items op het bord.

Bekijk Kulina's collectie soepborden en eetkommen, waarmee je soep en andere vloeibare maaltijden op een aparte manier kunt serveren.