Customer support:info@kulina.nl

Japanse messen

70 items total
Japans mes GOURMET 17 cm, Wüsthof
Japans mes GOURMET 17 cm, Wüsthof
Online op voorraad (>5 pcs)
84,79 €
WU1035046017
Japans vleesmes GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
225 €
MB34681161
Japans Santoku mes 5000MCD 67 18 cm, esdoornhout, Miyabi
514 €
MB34404181
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
502 €
MB34378241
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
Online op voorraad (5 pcs)
527 €
MB34373241
Japans mes SANTOKU 5000FCD 18 cm, Miyabi
Japans mes SANTOKU 5000FCD 18 cm, Miyabi
Online op voorraad (5 pcs)
253 €
MB34684181
Japans mes SHOTOH 5000FCD 9 cm, MIYABI
Japans mes SHOTOH 5000FCD 9 cm, MIYABI
Online op voorraad (1 pcs)
150 €
MB34680091
Koksmes CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
Koksmes CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
Online op voorraad (>5 pcs)
178 €
DNGRSXLKH108
Japans snijmes SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
192 €
MB33950241
Japans mes RESIN FUTURE 15 cm, rood, Dellinger
71,56 €
DNGRH192
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
Online op voorraad (>5 pcs)
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Japans mes SHOTOH 13 cm, bruin, Lion Sabatier
24,19 €
LS3502346
Japans koksmes KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger
61,84 €
DNGRSXL2005
Nakiri mes GOURMET 17 cm, Zwilling
Nakiri mes GOURMET 17 cm, Zwilling
Online op voorraad (4 pcs)
67,26 €
ZW36129171
Japans groentemes SHOTOH 5000FCD 13 cm, Miyabi
174 €
MB34680131
Japans tantomes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
Japans tantomes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
Online op voorraad (5 pcs)
104 €
FDCK8175321
Japans hakmes NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
180 €
MB33952171
Japans groentemes SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
181 €
MB34542131
Koksmes BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
Online op voorraad (>5 pcs)
253 €
MB34681201
Japans mes NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
Japans mes NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
253 €
MB34685171
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Nieuw bij
115 €
DNGRDCKBJCH8
Groentemes SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger
115 €
DNGRKHOK7C
Japans vleesmes 4000FC GYUTOH 20 cm, Miyabi
180 €
MB33951201
Up
More products

Japanse messen: Een combinatie van traditie en precisie

Japanse messen worden wereldwijd geprezen om hun uitzonderlijke scherpte, lichtheid en esthetisch design. De productie ervan is gebaseerd op een lange traditie van de smidse, die zich in Japan eeuwenlang heeft ontwikkeld. Deze messen zijn ontworpen om maximale precisie en efficiëntie tijdens het snijden te bieden. Hierdoor zijn het onmisbare hulpmiddelen in elke keuken.

Lees ook

Kenmerken van Japanse messen

  • Scherpte – dankzij het gebruik van hardere staalsoorten hebben Japanse messen een uitzonderlijke scherpte, waardoor ze zeer precies snijden.
  • Lichtheid – de dunnere lemmeten en ergonomische handgrepen zorgen voor eenvoudige bediening en minder vermoeidheid bij langdurig gebruik.
  • Esthetiek – vaak zijn ze gemaakt van damaststaal, wat er stijlvol uitziet. Ze zijn soms ook versierd met traditionele Japanse smeedtechnieken. Daardoor zijn Japanse messen niet alleen functionele hulpmiddelen, maar ook kunstwerken.

Topmerken van Japanse messen

Bij de keuze van een Japans mes is het belangrijk om je te richten op beproefde merken die traditioneel vakmanschap combineren met moderne technologieën:

  • Dellinger – dit merk biedt een breed scala aan messen, geïnspireerd op de Japanse cultuur. Hun messen zijn van hoge kwaliteit, scherp en duurzaam. Ze zijn ideaal voor professionele koks en enthousiaste kookliefhebbers.
  • Miyabi – een bedrijf dat Duitse engineering combineert met Japans vakmanschap. De messen van Miyabi staan bekend om hun uitzonderlijke scherpte, precisie en esthetische design.
  • Yaxell – een Japanse fabrikant met een lange traditie. De messen van Yaxell zijn populair bij professionele koks over de hele wereld. Yaxell combineert traditionele smedtechnieken met moderne materialen, wat zorgt voor een hoge kwaliteit en uitstekende prestaties van hun messen.

Tips voor het kiezen van een Japans mes

  • Type mes – overweeg waarvoor u het mes het meest gaat gebruiken (bijv. Santoku voor universeel gebruik, Nakiri voor het snijden van groenten).
  • Materiaal van het lemmet – kies messen van kwaliteitsstaal dat een lange levensduur en gemakkelijk slijpen garandeert.
  • Handvat – de ergonomische vorm en het hoogwaardige materiaal van het handvat zorgen voor een comfortabele grip en veilige hantering.

Investeren in een hoogwaardig Japans mes loont niet alleen qua functionaliteit, maar ook qua esthetiek en lange levensduur. Met deze messen wordt elke kookbeurt een plezier en kunt u professionele resultaten in uw keuken behalen.​