Ovenschalen

1 items total
Ovenschaal 29 x 19 cm, crème, klei, Emile Henry
35,50 €
EH029650

Ovenschalen - een must-have in je keuken

Wat maakt een perfecte ovenschotel?

Ovenschotel die vaak braadpan wordt genoemd, waarschijnlijk van het archaïsche Franse woord casse dat een kleine pan betekent, is een grote, diepe schotel die zowel in de oven als als serveerschaal wordt gebruikt (daarom is hij soms voorzien van kleine handgrepen). Het is een van de essentiële keukenhulpen en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Je kunt een ovenschaal gebruiken voor zoete en hartige gerechten, voor desserts en dinergerechten, groenten, vlees of fruitmaaltijden. Het kan dienen als vervanging voor een braadslee of zelfs een ovenschaal, dus zorg ervoor dat je een ovenschaal van hoge kwaliteit koopt waar je lang plezier van hebt en die er goed uitziet op je keukenblad.

Ovenschotels zijn gemaakt van hittebestendige materialen zoals glas, metaal of aardewerk die bestand zijn tegen temperaturen van 250°C en geschikt zijn voor gebruik in de oven.

Waar kun je een ovenschaal voor gebruiken?

Ovenschalen kunnen gebruikt worden voor een groot aantal culinaire experimenten, dus een ovenschaal van hoge kwaliteit zal je niet alleen jarenlang, maar ook vaak van dienst zijn. Je kunt een ovenschaal gebruiken om te koken:

  • eenpansgerechten (macaroni of groente)
  • gegratineerde aardappelen
  • enchiladas en quiches
  • fruitcrumbles
  • lasagne
  • vlees

Op Kulina vind je vooral keramiek, porselein en steengoed ovenschalen. Als je op zoek bent naar een geweldige ovenschaal, moet je kijken wat het merk Revol te bieden heeft. We garanderen dat je versteld zult staan van de vormen en kleuren van hun keramiek! Legendarische ovenschalen van Frans merk Emile Henry gemaakt van HR® (High Resistance) keramiek, dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding waardoor het voedsel perfect gaar wordt tot in het midden. Hun retro-uitstraling en mooie kleuren staan prachtig in elke keuken en je kunt ze gemakkelijk gebruiken om je gerechten rechtstreeks uit de oven op tafel en in de koelkast te zetten.

Gebruik geen metalen keukengerei, want dat kan de buitenste laag van keramisch kookgerei beschadigen!