Bakvorm ELASTOMOULE voor 20 mini canelé muffins met een diameter van 3,5 cm, de Buyer

Code: DB185621
Brand: de Buyer
33,82 € –26 %
Bakvorm ELASTOMOULE voor 20 mini canelé muffins met een diameter van 3,5 cm, de Buyer
33,82 € –26 % 24,80 €
Online op voorraad (2 pcs)

De professionele siliconen mal voor 20 mini canelé ? 3,5 cm Elastomoule® is geschikt voor zowel warme als koude bereiding. Perfecte vorm met scherpe randen voor een perfecte presentatie van uw creaties.

Detailed information

Product detailed description

De professionele siliconen mal voor 20 mini canelébroodjes ⌀ 3,5 cm Elastomoule® is geschikt voor zowel warme als koude bereiding. Perfecte vorm met scherpe randen voor een perfecte presentatie van uw creaties.

De professionele Elastomoule® siliconenmallen van het Franse bedrijf de Buyer zijn de absolute top van de markt. Dankzij het speciale materiaal - siliconenschuim met metaalstof - zijn deze mallen uiterst warmtegeleidend en garanderen ze perfecte resultaten. Het deeg zal gelijkmatig gaar zijn, met een gekarameliseerde laag over het hele oppervlak. Elastomoule®-vormen zijn bestand tegen temperaturen van -70°C tot +300°C, zodat ze zowel geschikt zijn om te bakken als om later in de vriezer te bewaren. Franse culinairen gebruiken deze vormpjes om verschillende voorgerechten en desserts te bereiden, zowel gebakken als ongebakken. Ze zijn ook geschikt voor diverse eiercrèmes, slagschuimen, aspics, enz.

Professionele siliconenmallen Elastomoule® de Buyer in het kort:

  • flexibel en niet klevend siliconenschuim met metaalstof
  • extreem snelle warmteoverdracht door microbellen in het materiaal
  • perfecte karamelisatie van de geroosterde inhoud
  • gepatenteerd systeem
  • geschikt voor bakken en invriezen, bestand tegen temperaturen van -70°C tot +300°C
  • professionele kwaliteit

Met behulp van Elastomoule® mallen:

  • Was de vormen met zeepwater of in de vaatwasser voordat u ze voor het eerst gebruikt. Vet de vorm alleen voor het eerste gebruik in met een beetje olie of boter. Dit is niet nodig voor verder gebruik.
  • Als u de vormpjes in de oven gebruikt, zet ze dan direct op het rooster en niet op de bakplaat. Het rooster zorgt voor een veel betere warmtecirculatie en een gelijkmatigere garing van de inhoud. Het rooster moet in het onderste deel van de oven worden geplaatst.
  • De temperaturen voor het bakken in Elastomoule® siliconenvormen zijn dezelfde als voor conventionele bakvormen.
  • Niet gebruiken in de oven in de grillstand, infraroodstralen kunnen de vormen ernstig beschadigen.
  • Kan in de magnetron gebruikt worden.
  • Nooit in de oven zetten als een van de vormholtes leeg is! Besprenkel de lege plekken met een beetje olie of bestuif ze met bloem.
  • Gebruik geen mes of andere scherpe voorwerpen om de mal te hanteren.
  • Gemakkelijk te reinigen onder stromend water of in de vaatwasser.

De Franse specialiteit - Canelés de Bordeaux, ook bekend als cannelés Bordelais zijn absoluut magisch. Kleine cakejes met een rijk rum-vanille aroma ingesloten onder een krokante karamelkorst. Dit populaire recept werd ongeveer 300 jaar geleden ontwikkeld door een onbekende kok uit Bordeaux. Sindsdien heeft het vele wijzigingen ondergaan. Een glanzend, donkerbruin tot bijna zwart oppervlak, een bitterzoete smaak bij de eerste hap, een knapperig zoete karamelkorst die perfect contrasteert met een delicaat, naar vanille en rum geurende kern - dat is het basiskenmerk van dit dessert. Deze kleine broodjes staan na jaren weer in de belangstelling, en op termijn zullen ze zeker wedijveren met Crème brûlée als meest populaire gekarameliseerde dessert. Ze worden gebakken in speciale vormen - hetzij koper met vertinde binnenkant, hetzij modernere siliconenvormen. Ze worden vaak geserveerd met cognac of wijn, zoals vroeger bij traditionele Franse proeverijen.

Recept voor 12-16 bundtcakes, afhankelijk van de grootte van het blik

1/2 liter melk

2 hele eieren

2 geklopte eidooiers

1/2 vanillestokje of 1/2 theelepel vanille-extract

3 - 4 eetlepels rum

1 kop gewone bloem

1 kop rietsuiker

2 eetlepels boter

boter om de vormen in te vetten

suiker om te bestrooien

Procedure:

1. De dag ervoor: melk koken met vanille en boter.

2. Na het verwarmen langzaam laten afkoelen

3. Meng de bloem en de suiker, voeg dan de eieren en de eidooiers toe en voeg het geheel toe aan het warme melk-vanille mengsel

4. Meng voorzichtig tot een vloeibare en gladde massa, zoals voor pannenkoeken, laat afkoelen en voeg dan de rum toe.

5. Zet het 24 uur in de koelkast (maximaal 48 uur).

6. Wanneer u klaar bent om de caneles te bakken: verwarm de oven voor op 250°C.

7. Vet de vormpjes royaal in met boter en bestuif ze met suiker.

8. Giet het beslag in de vormen tot 3/4 .

9. Zet de vormpjes op een bakplaat, bak ze 5 minuten op hoog, verlaag dan naar 175°C en bak ze 1 uur. (Afhankelijk van uw oven, kan de juiste tijd tot 1 en een kwart uur zijn!) Ze zullen een bruine korst op de bovenkant hebben en vochtig zijn van binnen.

10. Haal ze voorzichtig uit de vormen terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen.

11. Serveer met thee of koffie bij het ontbijt, of met een glas wijn of cognac in de late namiddag of avond.

Smakelijk!

Additional parameters

Category: Bundtpannen
Warranty: 2 years
Weight: 0.2 kg
Materiaal: Siliconen
Product type: Bakvormen
Collectie: de Buyer Elastomoule®
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: