Sauteerpannen

8 items total
Sauteerpan M'COOK 16 cm, roestvrij staal, MAUVIEL
146 € –10 %
130 €
ML521116
Sauteerpan M'COOK 24 cm, roestvrij staal, Mauviel
236 € –6 %
220,50 €
ML521124
Sauteerpan M'COOK 20 cm, roestvrij staal, Mauviel
196 € –7 %
181,90 €
ML521220
Sauteerpan 20 cm, roestvrij staal, Mauviel
196 € –9 %
178 €
ML522320
Sauteerpan M'COOK 16 cm, roestvrij staal, Mauviel
163 € –7 %
150,90 €
ML522316
Sauteerpan M'COOK 20 cm, roestvrij staal, Mauviel
171 € –10 %
153 €
ML521120
Sauteerpan M'COOK 24 cm, roestvrij staal, Mauviel
223 € –8 %
204 €
ML521224

Sauteerpannen - hoe verschillen ze van standaard koekenpannen en waarvoor heeft u ze nodig?

Diepe pannen, sauteerpannen genoemd, zijn een speciaal soort pannen met een groot oppervlak en hoge randen die worden gebruikt voor:

  • sauteren,
  • stoven,
  • smoren,
  • of frituren

De constructie van een diepe pan, met rechte, hoge randen, een lange steel en een groot kookoppervlak maakt het een perfecte pan voor het koken van ingrediënten in een vloeistof, het roeren van grotere hoeveelheden ingrediënten, het bereiden van eenpansgerechten of verschillende soorten stoofschotels. Om deze reden is de sauteerpan misschien wel de meest veelzijdige pan die u in uw keuken kunt hebben – bekijk hier onze best verkochte sauteerpannen of lees hoe u de beste pannen voor uw keuken kiest in onze complete gids over pannen hier.

Het gebruik van een sauteerpan met deksel helpt u om vocht vast te houden voor het bereiden van gerechten zoals curries en stoofschotels, beschermt het eten tegen uitdrogen of aanbranden en maakt uw maaltijden veel malser en aromatischer.

Wat maakt een pan tot een sauteerpan?

  • rechte en relatief hoge zijkanten
  • een brede en platte bodem
  • groot oppervlak en groot volume voor gelijkmatige resultaten
  • een lange steel en een extra, kleine handgreep aan de andere kant, waardoor de pan gemakkelijk van het fornuis naar het aanrechtblad of naar de tafel kan worden verplaatst om het eten direct op te dienen in de pan
  • de meeste sauteerpannen hebben deksels die de warmte vasthouden en stoven mogelijk maken

Wat is het verschil tussen een sauteerpan en een kokspan?

Een kokspan (ook wel saucier genoemd) is een speciaal soort diepe sauteerpan en een kruising tussen een koekenpan en een sauteerpan. Het is universeel en biedt een groot kookoppervlak en hoge randen, net als sauteerpannen, maar dan met schuine zijkanten. Kokspannen zijn perfect voor het schroeien, sauteren, eieren bereiden, sauzen maken en nog veel meer.

Bij Kulina bieden we een ruim assortiment sauteer- en kokspannen van hoogwaardige materialen en aangeboden door betrouwbare merken zoals de Buyer, Woll, Mauviel enEva Solo. Sommige hebben een titanium antiaanbaklaag of handvatten waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in de oven. Een sauteerpan is een van de must-haves in elke keuken, dus zorg ervoor dat u investeert in een pan van topkwaliteit waarmee u jarenlang geweldige kookresultaten kunt bereiken.