Vleeshamers

2 items total
Vleeshamer PROFI PLUS 34 cm, WMF
Vleeshamer PROFI PLUS 34 cm, WMF
Online op voorraad (2 pcs)
61,90 €
WM1873086040
Vleeshamer PRO, roestvrij staal, Zwilling
47,21 € –18 %
38,60 €
ZW37160039

Vleeshamers - het beste gereedschap om je vlees mals te maken

Wat is het nut van vlees fijnstampen?

Vlees stampen is een bereidingsmethode waarbij een hamer of een deegroller wordt gebruikt om vlees zachter, platter en malser te maken. Het belangrijkste doel van het stampen van vlees is om de spiervezels en het bindweefsel af te breken, wat resulteert in fijner en beter verteerbaar vlees. Deze methode werkt vooral goed met harder vlees, maar alle vleessoorten kunnen zachter worden gemaakt met een vleeshamer, afhankelijk van het recept.

Het vlees stampen helpt ook om de koteletten plat en gelijkmatig te maken, zodat ze gelijkmatig koken of braden. Dit is vooral cruciaal als je vlees grilt of in de pan bereidt, omdat het ervoor zorgt dat het vlees gelijkmatig gaart zonder dat het aanbrandt of uitdroogt aan de buitenkant.

Uiteindelijk is het fijnstampen van vlees een nuttige techniek om de smaak en textuur van taaie stukken vlees te verbeteren, en het kan je ook helpen om gelijkmatiger te koken.

Wat zijn de verschillen tussen een vleesmolen en een vleeshamer?

Een vleesmolen en een vleeshamer worden beide gebruikt om vlees te bereiden, maar ze dienen iets verschillende doelen.

Een vleesmolen wordt gekenmerkt door een plat, stevig oppervlak. Hij wordt vooral gebruikt om vlees plat te maken en uit te dunnen. De belangrijkste taak van een vleesmolen is om de dikte van het vlees te nivelleren, zodat het dunner en malser wordt en gelijkmatig gaart.

Een vleeshamer of vleesvermalser is een soort hamer met een lang handvat en een kop met twee soorten oppervlakken - een plat oppervlak en een oppervlak met tanden om de ruwe vezels in een plak vlees zacht te maken en af te breken zodat het malser wordt en gemakkelijker te kauwen. Het proces van het malser maken van vlees kan vooral gunstig zijn voor hardere vleessoorten, zoals biefstuk of gebraad, die moeilijk te bereiden kunnen zijn op een manier die resulteert in een vochtig, mals stuk vlees.

Kortom, een vleeshamer wordt meestal gebruikt om vlees plat te maken, terwijl een vleeshamer wordt gebruikt om taaie vezels op te lossen en het vlees malser te maken.

Je kunt ook kijken naar de andere culinaire hulpmiddelen die we beschikbaar hebben op Kulina, zoals elektrische vleesmolens, grillpannen, universele koekenpannen en voedselthermometers.