Steakmes IKON, 12 cm, Wüsthof

Code: WU4988
Brand: WÜSTHOF
159 €
Online op voorraad (2 pcs)

Het Ikon steakmes is uitgerust met een stevig, slank lemmet. Het heeft een geslepen rug en een recht blad. Het snijdt moeiteloos steaks en koteletten. Geschikt voor gegrild vlees.

Detailed information

Product detailed description

Het Ikon steakmes is uitgerust met een stevig, slank lemmet. Het heeft een geslepen rug en een recht blad. Het snijdt moeiteloos steaks en koteletten. Geschikt voor gegrild vlees.

Ikon serie

 • Luxe gesmede messen van topkwaliteit gemaakt in Solingen
 • Mooi grenadillistisch houten handvat
 • Ergonomisch, aangenaam om aan te raken, met drie klinknagels
 • Roestvrijstalen toepassing met logo op de hiel van het handvat
 • Elk mes is uniek, perfect uitgebalanceerd
 • Top Duits gelegeerd staal X50CrMoV15 gebruikt
 • Buitengewoon onderhoudsvriendelijk blad
 • Hardheid 58 HRC Rockwell-schaal
 • Handmatig honen en polijsten voor een perfecte rand
 • Strikte continue kwaliteitscontrole, blad gecontroleerd door laser
 • Door de verkorte vorm van de beschermkap kan het hele blad worden gebruikt en is het gemakkelijker te slijpen
 • Soepele overgang tussen fitting en handvat
 • Naadloze hygiënische bevestiging van de spenen
 • Messen zijn niet vaatwasmachinebestendig
 • Uitgebreide garantie tegen fabricage- en materiaalfouten gedurende 15 jaar

Het merk WÜSTHOF heeft in zijn assortiment de luxe serie Ikon-messen opgenomen, die zijn gesmeed uit één stuk gelegeerd roestvrij messenstaal X50CrMoV15. Dit zijn perfect uitgebalanceerde messen met een perfecte rand. De uitzonderlijke scherpte van Ikon messen wordt gegarandeerd door het nauwkeurig met de hand honen en finaal polijsten van de messen. De kwaliteit van het blad is hoog en, belangrijk, gemakkelijk herstelbaar.

Het houten drie-messen heft van de Ikon messen van Afrikaans grenadill hout springt op het eerste gezicht in het oog. Zijn dynamische vorm laat geen enkele kok koud. Het handvat voldoet volledig aan de eisen op het gebied van ergonomie, terwijl het vanuit esthetisch oogpunt een perfecte combinatie is van modern design en de elegante structuur van het hout, ook bekend als Mozambique ebbenhout.

WÜSTHOF, dit zijn messen van topkwaliteit, gemaakt met grote zorg tot in het kleinste detail. Precies zoals verwacht van Solingen messen.

Gebruikte technologieën en materialen

Voor de productie van WÜSTHOF messen wordt Duits kwaliteitsstaal X50CrMoV15 gebruikt, dat ongeveer 0,5 procent koolstof bevat en chroom, molybdeen en vanadium als legeringselementen. Dankzij het toegevoegde chroom is het corrosiebestendig, wat wenselijk is voor keukenmessen.

Precisiemessen worden gevormd uit de staalplaat door smeden in de matrijs. Deze worden gedurende 15 minuten gehard bij 1070 °C en vervolgens in twee minuten snel afgekoeld tot 60 °C. Het daaropvolgende temperen (een proces waarbij het materiaal gedurende 45 minuten langzaam wordt verhit tot een temperatuur van 200 °C) ontlast het blad van interne spanningen en stabiliseert de martensitische structuur. Dit geeft het blad de optimale vereiste hardheid van 58° Rockwell en een hogere taaiheid.

Het stabiele blad en de perfecte geometrie van het blad zorgen voor uitzonderlijke zaagprestaties en nauwkeurige controle in de snede. De scherpe hoek zorgt voor nog meer scherpte, wat het snijden aangenamer maakt. Dankzij de wigvormige snede dringt het mes moeiteloos in het voedsel.

De beschermer is geïntegreerd als onderdeel van het lemmet uit één stuk staal. Zorgt voor een correcte gewichtsverdeling en garandeert een nauwkeurige en veilige mescontrole. Het beslag op de beschermkap van de Ikon messen gaat vloeiend over in het bovenste deel van het ricasso voor een nog comfortabelere grip.

Het ergonomische handvat is gemaakt van Afrikaans grenadillushout. Het is een zeer duurzaam, hard hout met een hogere dichtheid dan ebbenhout. Door het hoge harsgehalte is het relatief ongevoelig voor vocht, maar niet geschikt om in de vaatwasser te wassen. De houten bladen van de Ikon messen zijn stevig aan de schacht bevestigd met drie klinknagels. De perfecte hechting van de afzonderlijke onderdelen voorkomt het insluiten van aanslag en bacteriën.

Messen slijpen WÜSTHOF

Elk mes moet van tijd tot tijd worden geslepen, omdat het na langdurig gebruik bot wordt. Om het lemmet te onderhouden en te herstellen worden verchroomde wetstenen gebruikt, en voor het slijpen van messen adviseren wij slijpstenenesWÜSTHOF. Voor de minder ervarenen bieden wij ook slijpmachines met een eenvoudigere bediening. Gewoon het mes een paar keer voorzichtig door de slijpgroef halen en het lemmet wordt hersteld.

Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG werd al in 1814 opgericht in Solingen en gedurende het 200-jarig bestaan hebben zeven generaties van de familie Wüsthof de leiding gehad. Het beschikt over enkele van de meest geavanceerde, sterk geautomatiseerde productieprocessen ter wereld. Voor de productie van messen in bijna 40 stappen worden bijvoorbeeld 100 robots gebruikt.

Tegenwoordig worden WÜSTHOF messen verkocht in meer dan 80 landen over de hele wereld. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en moderne computergestuurde technologieën zijn ze gemakkelijk te gebruiken en te bereiden. Een culinair genot op zich.

Additional parameters

Category: Steakmessen
Warranty: 2 years
Weight: 0.16 kg
Kleur: Bruin
Materiaal: Roestvrij staal
Maat: 12 cm
Mes-lengte: 12 cm
Product type: Steakmes
Collectie: WÜSTHOF Ikon
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: