Vleesmes CLASSIC 23 cm, Wüsthof

Code: WU452223
Brand: WÜSTHOF
141 €
Online op voorraad (1 pcs)

Het Classic Meat Knife is een slank mes met een stevig, lang lemmet en een fijne rand. Het is geschikt voor het bereiden van alle soorten vlees en voor het snijden van gebraad.

Detailed information

Product detailed description

Het Classic Meat Knife is een slank mes met een stevig, lang lemmet en een fijne rand. Het is geschikt voor het bereiden van alle soorten vlees en voor het snijden van gebraad.

Klassieke serie

 • Hoogwaardige gesmede messen gemaakt in Solingen
 • Perfect uitgebalanceerd, met unieke ergonomie
 • Voor professionele koks en keukenliefhebbers
 • Zwart handvat van speciale kunststof
 • Klassiek uiterlijk met drie klinknagels, ligt goed in de hand
 • Top Duits gelegeerd staal X50CrMoV15 gebruikt
 • Buitengewoon onderhoudsvriendelijk blad
 • Hardheid 58 HRC Rockwell-schaal
 • Speciaal computergestuurd PEtec maalproces
 • Handmatig honen en polijsten voor een perfecte rand
 • Strikte continue kwaliteitscontrole, blad gecontroleerd door laser
 • Standaard beschermkap voor een stevige grip
 • Soepele overgang tussen beschermer en handvat
 • Naadloze hygiënische bevestiging van de spenen
 • Messen kunnen in de vaatwasser - maar handwas wordt aanbevolen
 • Een breed scala aan producten gemaakt in samenwerking met professionele koks
 • Uitgebreide garantie tegen fabricage- en materiaalfouten gedurende 15 jaar
 • De serie is in de VS onderscheiden met het NSF-keurmerk voor kwaliteit en hygiëne

De messenserie Classic toont perfect de messenmakerskunst van het merk WÜSTHOF. Het is de meest populaire serie in de WÜSTHOF reeks, niet alleen vanwege het hoge gebruikscomfort. Dit zijn klassieke messen met geklonken handvatten, waarvan de lemmeten zijn gesmeed uit één stuk gelegeerd roestvrij staal X50CrMoV15. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en precisieslijpen hebben ze een hoge en langdurige scherpte. De zeer functionele Classic messen zijn met grote zorg gemaakt tot in het kleinste detail. Precies zoals verwacht van Solingen messen. Na het eerste gebruik wil je geen ander mes meer..

Het Classic mesheft is gemaakt van duurzaam synthetisch materiaal in een typisch ontwerp met drie klinknagels. De handgrepen zijn ontworpen volgens de eisen van de ergonomie, ze zijn bedoeld voor comfortabel werken zonder vermoeidheid. De synthetische kwaliteit is bestand tegen wassen in de vaatwasser, maar om de kwaliteit van het lemmet te behouden raden wij aan het met de hand te wassen, wat de voorkeur heeft voor kwaliteitsmessen.

Het speciale computergestuurde messenslijpproces WÜSTHOF wordt gebruikt om de messen perfect scherp te houden. De computer gebruikt een laser om het mes te meten en geeft de robot de informatie die hij nodig heeft om het perfect te slijpen. Computerondersteunde fabricage geeft de messen dus een extreem hoog aanvankelijk snijvermogen (over de gehele lengte van het mes) en een lange levensduur. De kwaliteit van het blad is hoog en, belangrijk, gemakkelijk herstelbaar.

Last but not least moeten we het belangrijke NSF-certificaat noemen dat de Classic-serie in de VS heeft gekregen. Het doel van NSF is de volksgezondheid en het milieu te beschermen. Het certificeert onder meer keukenapparatuur, waaronder messen, die niet schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Het product wordt ook getest op ontwerp, materiaalveiligheid en gebruik. U vindt het NSF-logo op producten die milieuvriendelijk zijn en het milieu niet onnodig belasten.

Gebruikte technologieën en materialen

Voor de productie van WÜSTHOF messen wordt Duits kwaliteitsstaal X50CrMoV15 gebruikt, dat ongeveer 0,5 procent koolstof bevat en chroom, molybdeen en vanadium als legeringselementen. Dankzij het toegevoegde chroom is het corrosiebestendig, wat wenselijk is voor keukenmessen.

Precisiemessen worden gevormd uit de staalplaat door smeden in de matrijs. Deze worden gedurende 15 minuten gehard bij 1070 °C en vervolgens in twee minuten snel afgekoeld tot 60 °C. Het daaropvolgende temperen (een proces waarbij het materiaal gedurende 45 minuten langzaam wordt verhit tot een temperatuur van 200 °C) ontlast het blad van interne spanningen en stabiliseert de martensitische structuur. Dit geeft het blad de optimale vereiste hardheid van 58° Rockwell en een hogere taaiheid.

Het speciale slijpproces van de WÜSTHOF genaamd PEtec (Precision Edge Technology) zorgt voor een ideale snijhoek. Het is een geavanceerde technologie waarbij messen worden geslepen door robots die worden bestuurd en gecontroleerd door computers. Het voordeel van dit proces is de nauwkeurige geometrie over de gehele lengte van het mes, de opmerkelijke en extreem hoge initiële snijprestatie van het mes, vergelijkbaar met een vlijmscherp mes, en last but not least de lange levensduur van het mes.

Het stabiele blad en de perfecte geometrie van het blad zorgen voor uitzonderlijke zaagprestaties en nauwkeurige controle in de snede. De scherpe hoek zorgt voor nog meer scherpte, wat het snijden aangenamer maakt. Dankzij de wigvormige snede dringt het mes moeiteloos in het voedsel.

De standaardbeschermer is als onderdeel van het lemmet geïntegreerd in één stuk staal. Zorgt voor een juiste gewichtsverdeling, beschermt de vingers tegen wegglijden op het mes en zorgt voor een nauwkeurige controle van het mes.

Het ergonomische handvat is gemaakt van een duurzaam synthetisch materiaal dat splintervrij, slagvast en bestand is tegen voedingszuren. Het is vaatwasmachinebestendig. De schachten zijn met drie klinknagels aan de schacht bevestigd. De perfecte hechting van de afzonderlijke delen voorkomt het insluiten van aanslag en bacteriën, zodat de messen voldoen aan de hygiënische normen.

Messen slijpen WÜSTHOF

Elk mes moet van tijd tot tijd worden geslepen, omdat het na langdurig gebruik bot wordt. Om het lemmet te onderhouden en te herstellen worden verchroomde wetstenen gebruikt, en voor het slijpen van messen adviseren wij WÜSTHOF slijpstenen. Voor de minder ervarenen bieden wij ook slijpmachines met een eenvoudigere bediening. Gewoon het mes een paar keer voorzichtig door de slijpgroef halen en het lemmet wordt hersteld.

Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG werd al in 1814 opgericht in Solingen en gedurende het 200-jarig bestaan hebben zeven generaties van de familie Wüsthof de leiding gehad. Het beschikt over enkele van de meest geavanceerde, sterk geautomatiseerde productieprocessen ter wereld. Voor de productie van messen in bijna 40 stappen worden bijvoorbeeld 100 robots gebruikt.

Tegenwoordig worden WÜSTHOF messen verkocht in meer dan 80 landen over de hele wereld. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en moderne computergestuurde technologieën zijn ze gemakkelijk te gebruiken en te bereiden. Een culinair genot op zich.

Additional parameters

Category: Slagersmessen
Warranty: 2 years
Weight: 0.18 kg
Product type: Universeel mes
Collectie: WÜSTHOF Classic
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: