Zalmmessen

4 items total
Zalmmes PROFESSIONAL "S", Zwilling
Outlet
138 € –36 %
Zalmmes PROFESSIONAL "S", Zwilling
Online op voorraad (1 pcs)
87 €
ZW31122311
Zalmmes CLASSIC 32 cm, met groeven, Wüsthof
158 €
WU4543
Zalmmes FOUR STAR 31 cm, Zwilling
121 € –25 %
Zalmmes FOUR STAR 31 cm, Zwilling
Online op voorraad (1 pcs)
89,90 €
ZW31082311
Zalmmes GOURMET 29 cm, Wüsthof
82 € –6 %
Zalmmes GOURMET 29 cm, Wüsthof
Online op voorraad (3 pcs)
76,90 €
WU1035047029

Zalmmessen - bereid je grote vis zonder hem te beschadigen

Heb ik een zalmmes nodig in mijn keuken?

Voor het fileren, snijden en villen van grotere vissen zoals zalm, tonijn of heek heb je een speciaal mes nodig, dus als je dit soort vis regelmatig bereidt is het misschien een goed idee om een goed zalmmes aan te schaffen. Dit type mes heeft een dun, flexibel en scherp lemmet van ongeveer 30 cm lang dat gemakkelijk tussen de huid en het vlees van de vis kan worden geschoven zonder deze te scheuren, zoals het geval kan zijn bij het gebruik van een conventioneel koksmes of broodmes.

Het zalmmes is ook perfect voor het snijden van ultradunne plakjes gerookte zalm, omdat de structuur van het lemmet voorkomt dat rauwe vis blijft plakken.

Wat is de makkelijkste manier om zalm te villen?

De huid van zalm kan in een hete koekenpan worden gebakken tot hij knapperig is en is heerlijk, maar als je de zalm moet fileren, gebruik dan de onderstaande instructies om dat te doen:

  • Verwijder de graten van de zalm. Zalm wordt meestal in stukken gehakt en uitgebeend door visverkopers voordat hij wordt verkocht, maar controleer nogmaals of de zalm vrij is van graten. Als je de zalm met de zalmkant naar beneden op de rand van een schaal legt, komen de graten bloot te liggen zodat je ze eenvoudig kunt verwijderen.
  • Leg de zalm met de huid naar beneden op een snijplank
  • Maak een klein sneetje tussen de huid en het vlees en plaats een zalm of ander scherp mes tussen de huid en het vlees. Houd de vis stevig bij de huid vast, draai het mes naar beneden in de richting van de huid en schuif het mes langzaam tussen de huid en het vlees.
  • Draai het mes zodat het evenwijdig is aan de snijplank en met één hand die de zalmhuid stevig vasthoudt, zaag je met de andere hand in tegenovergestelde richting door het zalmvlees om de zalmhuid van het zalmvlees te scheiden. Zorg ervoor dat je niet te diep in het vruchtvlees snijdt door het mes parallel aan de snijplank te houden, zo dicht mogelijk bij de huid.

Zalmmessen zijn geweldige keukenhulpen en als het messen van hoge kwaliteit zijn, zullen ze je jarenlang van dienst zijn. Gemaakt van eersteklas roestvrij staal blijven ze zeer lang roestvrij en scherp. Op Kulina vind je eersteklas zalmmessen van gerenommeerde merken als Zwilling en Wüsthof.

Hoe verzorg je je zalmmes?

Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je zalmmes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • berg je zalmmes apart op (gebruik indien mogelijk een messenkoker)
  • slijp je mes regelmatig