Broodmessen

9 items total
Broodmes CLASSIC LINE, WMF
38,99 € –10 %
Broodmes CLASSIC LINE, WMF
Online op voorraad (10 pcs)
35 €
WM1874616030
Broodmes 1905 21 cm, F.Dick
111 € –6 %
Broodmes 1905 21 cm, F.Dick
Online op voorraad (2 pcs)
104 €
FDCK8193921
Broodmes 21 cm, Victorinox
Broodmes 21 cm, Victorinox
Online op voorraad (1 pcs)
35 €
VN6863321B
Broodmes BRUTE 20,5 cm, Forged
Broodmes BRUTE 20,5 cm, Forged
Online op voorraad (2 pcs)
67 €
FORGEDSDV304075
Broodmes FK2 CHEF 21 cm, de Buyer
104 € –30 %
Broodmes FK2 CHEF 21 cm, de Buyer
Online op voorraad (3 pcs)
72,20 €
DB428121
Broodmes INTENSE 20,5 cm, Forged
68,99 € –5 %
Broodmes INTENSE 20,5 cm, Forged
Online op voorraad (4 pcs)
65 €
FORGEDSDV304464
Broodmes KATAI 20,5 cm, Forged
Broodmes KATAI 20,5 cm, Forged
Online op voorraad (2 pcs)
126 €
FORGEDSDV620650
Broodmes OLIVE 20,5 cm, olijfhouten handvat, Forged
79 €
FORGEDSDV305195
Broodmes SEBRA 20,5 cm, Forged
68,99 € –10 %
Broodmes SEBRA 20,5 cm, Forged
Online op voorraad (4 pcs)
61,90 €
FORGEDSDV623439

Broodmes - een mes voor elke keuken

Wat maakt een mes een broodmes?

Een broodmes is een lang mes met een gekarteld lemmet. Het is meestal vrij flexibel en delicaat genoeg om het brood intact te houden terwijl je het toch snijdt. Met het gekartelde lemmet kun je zacht brood snijden en door de korst gaan zonder gekartelde randen en zonder het brood te pletten. Dit type mes is een van de drie essentiële messen voor elke keuken - bekijk hier onze ultieme gids voor het kopen van een mes.

Op Kulina vind je kwalitatieve roestvrijstalen broodmessen van betrouwbare merken zoals Wusthof, Zwilling of WMF. Je kunt ook kiezen voor gesmede broodmessen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte broodmessen.

Waar wordt een broodmes voor gebruikt?

Een broodmes is erg veelzijdig en kan niet alleen worden gebruikt om brood te snijden. Dankzij het gekartelde lemmet is het perfect voor het snijden door zowel zachte cakes (biscuit) als dichte cakes (pondgebak), alle fruit en groenten met een harde schil - tomaten, ananas, pompoen, watermeloen, enz.

Hoe slijp je een broodmes?

Een broodmes moet geslepen worden, maar het hoeft niet zo vaak geslepen te worden als een koksmes. Er bestaat geen automatische messenslijper, dus je moet het handmatig doen. Om een mes met een gekarteld lemmet te slijpen heb je een keramische of stalen slijpstaaf nodig. Neem je broodmes, leg het op de staaf en beweeg het een paar keer op en neer. Je moet dit tand voor tand doen, helemaal langs het mes, waarbij je de staaf voorzichtig door elke vertanding haalt. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe zorg je goed voor je broodmes?

Als je wilt dat je broodmes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker
  • slijp je mes regelmatig