Deegschrapers

2 items total
Deegschaper 12 x 12 cm, roestvrij staal, de Buyer
25 €
DB330012
Deegschaper 11 cm, flexibel, de Buyer
13,82 € –11 %
Deegschaper 11 cm, flexibel, de Buyer
Online op voorraad (3 pcs)
12,30 €
DB330211N

Deegschrapers - een gemakkelijke manier om je deeg te verwerken

Wat is een deegschraper?

Een deegschraper, ook wel bankschraper genoemd, is een culinair gebruiksvoorwerp dat vaak wordt gebruikt bij het bakken van cake-, pizza- of brooddeeg. Meestal heeft het een handvat en een plat, rechthoekig lemmet van roestvrij staal, metaal of kunststof.

Het mes kan stukjes deeg opvegen en verplaatsen, deeg snijden en oppervlakken schoonmaken zoals werkbladen, snijplanken of je deegroller. Om eenvoudig deeg te portioneren, hebben bepaalde deegschrapers bovendien maten op het lemmet gemarkeerd.

Ze zijn een onmisbaar gereedschap voor bakkers omdat ze het hanteren en vormen van het deeg vergemakkelijken en versnellen.

Waar gebruik je een deegschraper voor?

Een deegschraper kan voor verschillende doeleinden bij het bakken worden gebruikt:

  • Deeg snijden en verdelen: Het platte lemmet van de deegschraper maakt het eenvoudig om door zacht deeg te snijden en het in gelijke helften te verdelen.
  • Deeg optillen en verplaatsen: Je kunt de deegschraper ook gebruiken om deeg over oppervlakken te verplaatsen, zoals van een snijplank naar een bakplaat met opstaande rand.
  • Schoonmaken van het oppervlak: De schraper kan ook gebruikt worden om deeg of andere deeltjes van je werkblad te verwijderen, waardoor het eenvoudiger wordt om een schone werkruimte te behouden tijdens het bakken.
  • Deeg vormen: Je kunt het deeg ook in de gewenste vorm gieten door er zachtjes op te drukken met de schraper.
  • Oppervlakte gladmaken: Bij het maken van brood of pizzabodem kan de schraper worden gebruikt om het deegoppervlak glad te maken.

Wat is het verschil tussen een bankschraper en een deegschraper?

De woorden "bankschraper" en "deegschraper" worden soms door elkaar gebruikt en kunnen verwijzen naar dezelfde culinaire apparatuur die hetzelfde doel dient. Zowel de bankschraper als de deegschraper hebben een handvat en een mes dat in de keuken kan worden gebruikt voor verschillende activiteiten, zoals hierboven vermeld. Het verschil is dat een bankschraper (ook wel "bankmes" genoemd) een heel dun en scherp lemmet heeft van metaal, terwijl deegschrapers van plastic kunnen zijn.

Een deegschraper is een geweldige aanvulling op je verzameling bakaccessoires en het is ook een geweldig cadeau-idee voor elke bakliefhebber.

U kunt onze selectie hoogwaardige deegschrapers van de Buyer en andere gerenommeerde fabrikanten.