Druppelkoffiezetmachine

6 items total
Filter voor koude dranken NOHR, zwart, roestvrij staal, Stelton
New
49,95 €
SN613
Koffiedruppelaar met filter NOHR, zwart, roestvrij staal, Stelton
New
44,95 €
SN612
Koffiezetapparaat met druppelsysteem SENSE CM693110, wit, Tefal
79,90 € –12 %
69,90 €
TEFCM693110
Schenkkan NOHR 1,2 l, zwart, glas, Stelton
New
64,95 €
SN611
Koffiezetter THEO 600 ml, zandkleurig, Stelton
79,95 € –23 %
61 €
SNX6341
Koffiezetter THEO 600 ml, zwart, Stelton
79,95 € –18 %
Koffiezetter THEO 600 ml, zwart, Stelton
Online op voorraad (3 pcs)
64,90 €
SNX634

Slow drip koffiezetapparaten - een geweldig koffiezetapparaat voor je langzame levensstijl

Wat zijn slow drip koffiezetapparaten?

Slow drip koffiezetapparaten, ook wel cold brew koffiezetapparaten of drip koffietorens genoemd, zijn apparaten die gebruikt worden om koffie te zetten door middel van een langzame en zachte druppeltechniek. Het produceert een geconcentreerd koffie-extract dat vol van smaak en laag in zuurgraad is door langzaam ijskoud water over koffiedrab te druppelen gedurende een lange tijd, vaak tussen 6 en 24 uur.

Koffieliefhebbers en koffiespeciaalzaken gebruiken vaak slow drip koffiezetapparaten omdat ze het kenmerkende smaakprofiel van slow-brewed koffie waarderen.

We bieden een ruime keuze aan slow drip koffiezetapparaten van bekende fabrikanten zoals Blomus en Stelton. We bieden ook een andere categorie voor traditionele elektrische druppelaars.

Waarom houden mensen van slow drip koffiezetapparaten?

Mensen houden van slow drip koffiezetapparaten, ook bekend als pour-over koffiezetapparaten, om verschillende redenen. Ten eerste bieden slow drip koffiezetapparaten meer controle over het zetproces, wat kan resulteren in een genuanceerder en smaakvoller kopje koffie. Door handmatig heet water over de koffiedrab te gieten, kunnen gebruikers de snelheid en intensiteit van de waterstroom naar wens aanpassen en de zettijd en temperatuur instellen.

Ten tweede worden slow drip koffiezetapparaten vaak beschouwd als een meer ambachtelijke en authentieke manier van koffiezetten, wat koffieliefhebbers aanspreekt die het ambacht en de traditie van koffiezetten waarderen.

Ten derde kan het proces van koffie zetten met een koffiemaker meditatief en plezierig zijn, en een moment van rust en focus bieden op een drukke dag.

Tot slot zijn slow drip koffiezetapparaten verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, die een keuken of eethoek esthetisch aantrekkelijker kunnen maken. Om deze en andere redenen hebben slow drip koffiezetapparaten de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen onder koffieliefhebbers.

Hoe gebruik ik een koffiemaker?

Langzaam druppelende koffiezetapparaten zijn apparaten die gebruikt worden om koffie te zetten door middel van een langzaam en zacht druppelproces. Deze koffiezetapparaten bevatten normaal gesproken een kan met een tuit, een filter en een mandje voor het koffiedik en zetten koffie door middel van zwaartekracht.

Je giet heet water op het koffiedik en laat het door het filter in de kan druppelen. Hoewel het misschien langer duurt dan met een elektrisch druppelkoffiezetapparaat, is deze aanpak een fantastische keuze. Bekijk onze selectie koffiemolens om koffie te malen vlak voordat je hem gebruikt voor een koffie met een betere smaak.

Je kunt ook shoppen uit onze collectie van verschillende koffiemachines en verschillende soorten koffiezetapparaten, waaronder espressopotten voor op de kookplaat en Franse perskoffiezetapparaten.