Rode wijnglas SOMMELIERS BLACK TIE BURGUNDY GRAND CRU 370 ml, Riedel

Code: RD410016
Brand: Riedel
99 € –15 %
Rode wijnglas SOMMELIERS BLACK TIE BURGUNDY GRAND CRU 370 ml, Riedel
99 € –15 % 84 €
Online op voorraad (9 pcs)

Het Engelse wijntijdschrift Decanter beschrijft dit Bourgogne Grand Cru Sommeliers glas naar aanleiding van een vergelijkende proeverij als "Het mooiste Burgunder glas aller tijden, geschikt voor zowel jonge als oude burgundies"

Detailed information

Product detailed description

Het Engelse wijntijdschrift Decanter beschrijft dit Bourgogne Grand Cru Sommeliers glas naar aanleiding van een vergelijkende proeverij als "Het mooiste Burgunder glas aller tijden, geschikt voor zowel jonge als oude burgundies"

Een ander bijzonder eerbetoon aan deze unieke vorm uit 1957 is dat het Museum of Modern Art (New York) dit glas permanent tentoonstelt.

De slechte tongen noemen deze prachtige creatie echter ook wel de "goudviskom", omdat de drinkschaal met een inhoud van meer dan 1000 ml gewoonweg uniek is. (Waarschuwing: schenk nooit meer dan 150 ml.)

Lichte wijnen voelen niet goed in een glas Bourgogne Grand Cru Sommeliers, hun gebrek aan expressie gaat er volledig in verloren. Volle wijnen daarentegen "bloeien" er letterlijk in op en presenteren zelfs de fijnste aroma's in onvermoede volheid en intensiteit. Rode rassen met een dunne schil produceren minder intense wijnen met zuren die de drinkervaring kunnen bederven.

De vorm van het Burgundy Grand Cru Sommeliers glas daarentegen integreert de zuurgraad in de fruitige smaak. De wijn van deze zacht open vorm vloeit direct op de tong en versterkt het fruit en de zoete smaken. Hierdoor ontwikkelt zich in de mond een spannend spel van fruit en zuren dat de smaakimpressie van deze wijn harmonieus aanvult.

Glazen Burgundy Grand Cru Sommeliers Black Tie Riedel worden aanbevolen voor:

  • Barbaresco, Barolo, Beaujolais Grand Cru
  • Blauburgunder, Bourgogne (rood), Gamay
  • Clos de Vougeot, Dornfelder, Echézaux, Moulin a vent
  • Musigny, Nuits Saint Georges, Pommard
  • Romanée Saint Vivant, Santenay
  • Volnay, Vosne - Romanée, Nebbiolo, Pinot Noir

SOMMELIERS BLACK TIE serie:

Sommeliers Black Tie - een serie met een vleugje glamour van een glasfabrikant met een rijke traditie. Het kenmerk is de zwarte steel voor rode wijnglazen en de zwarte voet voor witte wijnglazen - in combinatie met de beproefde Sommeliers Collection kelk.

Sommeliers Black Tie glazen zullen indruk maken, alleen of in combinatie met andere traditionele Riedel glazen, niet alleen uit de Sommeliers serie. De Sommeliers Black Tie serie is een stijlvolle en waardige aanvulling op de wereldwijd geprezen Riedel Sommeliers serie. Het creëert verschillende effecten bestaande uit een harmonieus samenspel van kleuren en vormen. U vindt er strakke, edele, maar ook prachtig speelse vormen.

Dresscode Black Tie: een grote gebeurtenis kan plaatsvinden met een vleugje elegantie en extravagantie. De Tiroolse glasfabriek Riedel presenteert deze spectaculaire serie glazen voor de sublieme eetcultuur - 50 jaar na het ontwerp "Pokal Hoch" of "Raise Your Glass" - van Claus J. Riedela. Met de handgeblazen Black Tie-serie viert Riedel Glas de 50e verjaardag van deze belangrijke mijlpaal in het glasontwerp.

Additional parameters

Category: Wijnglazen
Warranty: 2 years
Weight: 0.39 kg
Materiaal: Glas
Product type: Glazen
Collectie: Riedel Sommeliers Black Tie
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: