Groentemes GOURMET 10 cm, Wüsthof

Code: WU4060
Brand: WÜSTHOF
27,49 €
Uitverkocht
The item has been sold out…

Universeel mes voor het schoonmaken en snijden van groenten, sjalotten, uien of kruiden, waar geen enkele keuken thuis of professioneel zonder kan. Kwaliteitshulpstuk met bladlengte van 10 cm en praktische handgreep voor comfortabel en veilig werken.

Detailed information

Product detailed description

Universeel mes voor het schoonmaken en snijden van groenten, sjalotten, uien of kruiden, waar geen enkele keuken thuis of professioneel zonder kan. Kwaliteitshulpstuk met bladlengte van 10 cm en praktische handgreep voor comfortabel en veilig werken.

 • Het universele mes voor elke keuken
 • Lengte mes 10 cm
 • Ideaal voor het snijden en schoonmaken van groenten

Gourmet series

 • Hoogwaardige, evenwichtige messen uit Solingen
 • Zwart handvat van speciale kunststof
 • Klassiek uiterlijk met drie klinknagels, ligt goed in de hand
 • Top Duits gelegeerd staal X50CrMoV15 gebruikt
 • Laser gesneden met precisie uit staalplaat
 • Volledig metalen meskernen met lemmetlengte 12 cm en groter
 • Buitengewoon onderhoudsvriendelijk blad
 • Hardheid 56-57 HRC Rockwell-schaal
 • Handmatig honen en polijsten voor een perfecte rand
 • Strikte continue kwaliteitscontrole, blad gecontroleerd door laser
 • Messen kunnen in de vaatwasser - maar handwas wordt aanbevolen
 • Uitgebreide garantie tegen fabricage- en materiaalfouten gedurende 15 jaar
 • De serie is in de VS onderscheiden met het NSF-keurmerk voor kwaliteit en hygiëne

De Gourmetmessenserie bestaat uit WÜSTHOF kwaliteitsmessen in het populaire traditionele ontwerp met drie klinknagels. De messen zijn met precisie lasergesneden uit een strook gelegeerd X50CrMoV15 roestvrij staal. Ze worden geproduceerd in 12 tot 14 stappen. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en precisieslijpen hebben ze een hoge en langdurige scherpte.

Het handvat van de Gourmetmessen is gemaakt van duurzaam kunststof in een typisch ontwerp met drie klinknagels. De handgrepen zijn ontworpen volgens ergonomische eisen. Hoogwaardige kunststoffen zijn bestand tegen wassen in de vaatwasser, maar voor het behoud van de kwaliteit van het lemmet raden wij aan het met de hand te wassen.

Het speciale computergestuurde messenslijpproces WÜSTHOF wordt gebruikt om de messen perfect scherp te houden. De computer gebruikt een laser om het mes te meten en geeft de robot de informatie die hij nodig heeft om het perfect te slijpen. Computerondersteunde fabricage geeft de messen dus een extreem hoog aanvankelijk snijvermogen (over de gehele lengte van het mes) en een lange levensduur. De kwaliteit van het blad is hoog en, belangrijk, gemakkelijk herstelbaar.

Last but not least moeten we het belangrijke NSF-certificaat vermelden dat de Classic Ikon-serie in de VS heeft ontvangen. Het doel van NSF is de volksgezondheid en het milieu te beschermen. Het certificeert onder meer keukenapparatuur, waaronder messen, die niet schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Het product wordt ook getest op ontwerp, materiaalveiligheid en gebruik. U vindt het NSF-logo op producten die milieuvriendelijk zijn en het milieu niet onnodig belasten.

Gebruikte technologieën en materialen

Voor de productie van WÜSTHOF messen wordt Duits kwaliteitsstaal X50CrMoV15 gebruikt, dat ongeveer 0,5 procent koolstof bevat en chroom, molybdeen en vanadium als legeringselementen. Dankzij het toegevoegde chroom is het corrosiebestendig, wat wenselijk is voor keukenmessen.

Het blad is lasergesneden uit een stalen strip. Vervolgens wordt het gedurende 15 minuten op 1070 °C verhit en vervolgens in twee minuten snel afgekoeld tot 60 °C. Het daaropvolgende temperen (een proces waarbij het materiaal gedurende 45 minuten langzaam wordt verhit tot een temperatuur van 200 °C) ontlast het blad van interne spanningen en stabiliseert de martensitische structuur. Dit geeft het blad de optimale vereiste hardheid van 56-57° Rockwell en een hogere taaiheid.

Het speciale slijpproces van de WÜSTHOF genaamd PEtec (Precision Edge Technology) zorgt voor een ideale snijhoek. Het is een geavanceerde technologie waarbij messen worden geslepen door robots die worden bestuurd en gecontroleerd door computers. Het voordeel van dit proces is de nauwkeurige geometrie over de gehele lengte van het mes, de opmerkelijke en extreem hoge initiële snijprestatie van het mes, vergelijkbaar met een vlijmscherp mes, en last but not least de lange levensduur van het mes.

Het stabiele blad en de perfecte geometrie van het blad zorgen voor uitzonderlijke zaagprestaties en nauwkeurige controle in de snede. De scherpe hoek zorgt voor nog meer scherpte, wat het snijden aangenamer maakt. Dankzij de wigvormige snede dringt het mes moeiteloos in het voedsel.

Messen slijpen WÜSTHOF

Elk mes moet van tijd tot tijd worden geslepen, omdat het na langdurig gebruik bot wordt. Om het lemmet te onderhouden en te herstellen worden verchroomde wetstenen gebruikt, en voor het slijpen van messen adviseren wij WÜSTHOF slijpstenen. Voor de minder ervarenen bieden wij ook slijpmachines met een eenvoudigere bediening. Gewoon het mes een paar keer voorzichtig door de slijpgroef halen en het lemmet wordt hersteld.

Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG werd al in 1814 opgericht in Solingen en gedurende het 200-jarig bestaan hebben zeven generaties van de familie Wüsthof de leiding gehad. Het beschikt over enkele van de meest geavanceerde, sterk geautomatiseerde productieprocessen ter wereld. Voor de productie van messen in bijna 40 stappen worden bijvoorbeeld 100 robots gebruikt.

Tegenwoordig worden WÜSTHOF messen verkocht in meer dan 80 landen over de hele wereld. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en moderne computergestuurde technologieën zijn ze gemakkelijk te gebruiken en te bereiden. Een culinair genot op zich.

Additional parameters

Category: Uitbeenmessen
Warranty: 2 years
Weight: 0.1 kg
Maat: 10 cm
Mes-lengte: 10 cm
Product type: Speciale messen
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: