Hakmessen

3 items total
Hakmes CLASSIC 16 cm, Wüsthof
Hakmes CLASSIC 16 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
113 €
WU468016
Hakmes CLASSIC 16 cm, Wüsthof
Hakmes CLASSIC 16 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
243 €
WU1040102816
Hakmes (set) GOURMET, 2-delig, Zwilling
155 € –20 %
Hakmes (set) GOURMET, 2-delig, Zwilling
Online op voorraad (1 pcs)
123 €
ZW36130000

Kloofmes - je krachtige keukenhulp

Wat is een kliefmes en waarvoor kun je een kliefmes gebruiken?

Een hakmes is een enorm mes dat lijkt op een bijl met rechthoekige bladen. Het lijkt misschien ongemakkelijk, maar als je het eenmaal begint te gebruiken, zul je het net zo vaak bovenhalen als je koksmes. Het sterke, multifunctionele blad kan worden gebruikt voor:

  • splijten van grote stukken zacht bot
  • grote stukken vlees doorhakken
  • snijden van grote groenten zoals pompoen, kool of pompoen
  • allerlei soorten groenten hakken
  • teentjes knoflook uitpersen
  • vis fileren
  • gehakte ingrediënten opscheppen en overbrengen naar de pan, pot of wok

Hoeveel soorten hakmessen zijn er?

Op Kulina vind je een selectie hoogwaardige klovers van wereldbekende merken als Wusthof en Zwilling. Het kiezen van het juiste koksmes is cruciaal en hangt af van de taak die je het vaakst wilt uitvoeren en de ingrediënten die je ermee wilt bereiden. Er zijn verschillende soorten klovers die je kunt kopen, met bladen in verschillende vormen en maten en elk met zijn eigen kenmerken.

  • Vleesmes

Een vleesklover is een culinair instrument dat wordt gebruikt om grote stukken vlees, pezen en botten door te snijden. Het hakmes kan worden gebruikt om zachtere stukken vlees te hanteren en botten, kraakbeen en pezen fijn te hakken. Hij kan moeiteloos rundvlees, varkensvlees en vis aan en wordt meestal gebruikt om gebraad en gevogelte te splitsen.

  • Chinees hakmes

Grote messen die bekend staan als "Chinese kliefmessen" worden over het algemeen gebruikt in de Chinese keuken, maar ze zijn geschikt voor verschillende vormen van thuis koken. Ze hebben een breed lemmet met zachte rondingen en een afgeronde rand. Je zult merken dat je elke dag naar een Chinees hakmes grijpt om alle ingrediënten voor je favoriete maaltijden te hakken, snijden, in blokjes te snijden en fijn te hakken.

  • Groentensnijder

Een groentekloofmes - een groot, vierkant mes met een heel breed lemmet - is perfect voor het snijden van grote groenten zoals kool, het fijnhakken van harde groenten zoals wortels, uien en selderij, maar ook zachtere zoals tomaten.

Hoe zorg je goed voor je kleefmes?

Keukenmessen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je kapmes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels volgt voor het schoonmaken en opbergen van je messen:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • bewaar je hammes apart zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of -rek of een messenhouder
  • slijp je kleefmes regelmatig met behulp van een messenslijper
  • gebruik een snijplank die mesvriendelijk is en groot genoeg voor de ham die je wilt snijden