Japanse messen

16 items total
Japans koksmes KIRITSUKE EYES 20 cm, Dellinger
Outlet
91,99 € –10 %
82,79 €
DNGRSXLKHAUS8K
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
33,49 € –13 %
Groentemes NAKIRI 17cm, Dellinger
Online op voorraad (2 pcs)
29 €
DNGRSXLPO2500200
Japans mes CLASSIC 17 cm, Wüsthof
Japans mes CLASSIC 17 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
114 €
WU1030131217
Japans mes GOURMET 17 cm, Wüsthof
Japans mes GOURMET 17 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
88,99 €
WU1035046017
Japans mes NAKIRI CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
165 €
WU1030332617
Japans Santoku mes 17 cm, Victorinox
Japans Santoku mes 17 cm, Victorinox
Online op voorraad (2 pcs)
83,70 €
VN6852017G
Japans tantomes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
108 € –12 %
Japans tantomes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
Online op voorraad (9 pcs)
94 €
FDCK8175321
Yanagiba mes RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
92,99 € –11 %
Yanagiba mes RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
Online op voorraad (5 pcs)
82 €
FDCK8175724
Japans hakmes NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
200 € –24 %
151,40 €
MB33952171
Japans koksmes NAKIRI CUBE 20 cm, ebbenhout, Dellinger
41,49 € –6 %
39 €
DNGRXZB578
Koksmes GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger
33 €
DNGRXZB9S8
Koksmes KIRITSUKE CUBE EBONY WOOD 20,5 cm, Dellinger
41 €
DNGRXZB58
Santoku mes CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm, Dellinger
32 €
DNGRXZB13SS7
Chinees mes ZEN 18 cm, zwart, Yaxell
New
Chinees mes ZEN 18 cm, zwart, Yaxell
Online op voorraad (3 pcs)
271,99 €
YAX35519
Japans mes KIRITSUKE ZEN 20 cm, zwart, Yaxell
193,99 €
YAX35534

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig