64 items total
Waxinelichthouder ACORN set van 2 stuks, roos, Eva Solo
29,95 € –43 %
16,80 €
ES571377
BILBAO theelichtkandelaar 18 cm, bruin, aluminium, Philippi
New
162 €
PHP238022
HURRICANE conische kandelaar 38 cm, messing, Bjørn Wiinblad
New
159,95 €
BJORW56407
HURRICANE conische kandelaar 46 cm, messing, Bjørn Wiinblad
New
179,95 €
BJORW56408
HURRICANE conische kandelaar 55 cm, messing, Bjørn Wiinblad
New
199,95 €
BJORW56409
Kaarshouder voor stompkaars EVA 9 cm, blauw, keramiek, Bjørn Wiinblad
New
BJORW56551
Kaarshouder voor stompkaars EVA 9 cm, lichtblauw, keramiek, Bjørn Wiinblad
New
BJORW56515
Kaarshouder voor stompkaars GUIRLANDE 12 cm, rood, porselein, Bjørn Wiinblad
New
BJORW53084
Kandelaar #1 10,5 cm, goud, messing, Fritz Hansen
New
79 €
FH840092
Kandelaar #1 10,5 cm, zilver, roestvrij staal, Fritz Hansen
New
79 €
FH840089
Kandelaar #2 13 cm, goud, messing, Fritz Hansen
New
86 €
FH840091
Kandelaar #2 13 cm, zilver, roestvrij staal, Fritz Hansen
New
86 €
FH840088
Kandelaar 20 cm, goud, messing, Fritz Hansen
New
219 € –5 %
206 €
FH840090
Kandelaar 20 cm, zilver, roestvrij staal, Fritz Hansen
New
219 € –5 %
206 €
FH840087
Kandelaar DARA 35 cm, bruin, glas, Bloomingville
New
44,90 €
BV82053285
Kandelaar LITUS 10 cm, bruin, glas, Bloomingville
New
10,90 €
BV82055081
Kandelaar voor conische kaars IDA 10 cm, zwart, ijzer, Stelton
New
37,95 €
SN480
Kandelaar voor stompkaars CIRCUS 32 cm, wit, staal, Philippi
New
217 €
PHP219028
Kandelaar voor stompkaars VAL 15 cm, wit, glas, Philippi
New
97 €
PHP277008
Kandelaar voor stompkaars VAL 30 cm, wit, glas, Philippi
New
151 €
PHP277009
LITUS kandelaar 15 cm, zwart, glas, Bloomingville
New
14,90 €
BV82053218
Theelichtkandelaar VAL 8 cm, wit, glas, Philippi
New
21,50 €
PHP277007
Waxinelichthouder ACORN set van 2 stuks, helder glas, Eva Solo
29,90 €
ES571373
Up
More products

Kandelaars - voeg wat stijl en sfeer toe aan je interieur

Waarom zijn kandelaars belangrijk voor je interieur?

Kandelaars zijn belangrijke elementen van het interieur die zowel praktische als esthetische voordelen bieden. Dit is waarom ze belangrijk zijn:

 • Sfeer en stemming: Kandelaars spelen een belangrijke rol in het bepalen van de sfeer en stemming van een ruimte. De warme en zachte gloed van kaarsen creëert een gezellige en uitnodigende sfeer, perfect voor ontspanning, romantiek of om tot rust te komen na een lange dag.

 • Visueel aantrekkelijk: Kandelaars zijn er in verschillende stijlen, materialen en ontwerpen, waardoor het veelzijdige decoratieve accessoires zijn. Ze kunnen elegantie, charme en een vleugje verfijning toevoegen aan elke kamer. Van strak en modern tot sierlijk en traditioneel, kandelaars dragen bij aan de visuele esthetiek van de ruimte.

 • Brandpunten: Grotere of uniek ontworpen kandelaars kunnen dienen als blikvangers in een kamer. Door ze strategisch te plaatsen, trek je de aandacht en voeg je belang toe aan specifieke gebieden, wat bijdraagt aan de algehele ontwerpcompositie.

 • Textuur en diepte: Kandelaars voegen verschillende texturen en dimensies toe aan je inrichting. Of ze nu van metaal, glas, keramiek of hout zijn, ze brengen tactiele elementen die de zintuiglijke ervaring van de kamer verrijken.

 • Gelaagde verlichting: Naast hun decoratieve waarde dragen kandelaars bij aan gelaagde verlichting, vooral 's avonds of bij speciale gelegenheden. Ze vormen een aanvulling op andere verlichtingsbronnen en zorgen voor een zachtere, intiemere gloed.

 • Veelzijdig: Kandelaars kunnen gemakkelijk worden verplaatst en herschikt voor verschillende gelegenheden of seizoensgebonden decorveranderingen. Ze zijn een flexibele manier om het uiterlijk van een kamer bij te werken zonder ingrijpende verbouwingen.

 • Symboliek en rituelen: Kaarsen hebben vaak een symbolische betekenis en staan voor hoop, warmte, feest of herinnering. Kandelaars bieden een gepaste en respectvolle manier om kaarsen te tonen en ervan te genieten tijdens verschillende rituelen en evenementen.

 • Ontspanning en welzijn: Het aansteken van kaarsen kan ontspanning en welzijn bevorderen. Kandelaars creëren een speciale ruimte voor dit ritueel, zodat je je kunt ontspannen en opladen.

 • Personalisatie: Door kandelaars te kiezen die bij je persoonlijke stijl passen, kun je je persoonlijkheid in je inrichting verwerken. Je kunt houders kiezen die passen bij jouw smaak en voorkeuren, waardoor je ruimte helemaal van jou wordt.

 • Geschenken en aandenkens: Kandelaars zijn attente geschenken voor verschillende gelegenheden. Het zijn veelzijdige cadeaus die passen bij verschillende smaken en voorkeuren, waardoor ze gewaardeerd worden als blijk van genegenheid.

Samengevat gaan kandelaars verder dan functionele ondersteuning; ze verbeteren de visuele aantrekkingskracht, sfeer en zelfs emotionele resonantie van je huis. Door kandelaars op te nemen in je inrichting kun je een uitnodigende en betekenisvolle omgeving creëren die zowel esthetisch als voor je welzijn is.

Hoe kun je kandelaars afstemmen op de stijl van je huis?

Bij het afstemmen van kandelaars op de stijl van je huis moet je rekening houden met het algemene decoratiethema, het kleurenpalet en de esthetische voorkeuren van je ruimte. Hier zijn enkele stappen om je te helpen een samenhangende en harmonieuze look te krijgen:

 • Bepaal de stijl van je huis: Bepaal de overkoepelende stijl van je interieur. Is het modern, traditioneel, rustiek, minimalistisch, industrieel, bohemien of een andere stijl? Als je het ontwerpthema van je huis begrijpt, kun je je keuzes sturen.

 • Denk na over materialen: Kies kandelaars die passen bij de overheersende materialen in je inrichting. Als je stijl bijvoorbeeld industrieel is, kies dan voor metalen of betonnen houders. Voor een rustiek thema kun je houten of verweerde afwerkingen overwegen.

 • Harmonie van kleuren: Stem de kleuren van je kandelaars af op het kleurenpalet van de kamer. Harmoniseer met bestaande meubels, muren en accessoires. Kies tinten die in elkaar overlopen of een aanvullend contrast vormen.

 • Schaal en proportie: Zorg ervoor dat het formaat van de kandelaars goed in de ruimte past. Grotere ruimtes zijn geschikt voor grotere of meerdere houders, terwijl kleinere ruimtes wellicht baat hebben bij delicatere opties.

 • Detaillering en versiering: Let op details zoals patronen, texturen en versieringen. Ingewikkelde ontwerpen passen bij traditionele of eclectische stijlen, terwijl eenvoudige en strakke lijnen goed passen bij een moderne of minimalistische inrichting.

 • Persoonlijke smaak: Houd rekening met je persoonlijke voorkeuren en de sfeer die je wilt creëren. Als je van een gezellige en romantische sfeer houdt, kies dan houders die zacht en warm licht verspreiden. Voor een strak en eigentijds gevoel kies je voor gestroomlijnde ontwerpen.

 • Thema en seizoen: Stem je keuzes af op seizoens- of thematische decoraties. Denk tijdens de feestdagen bijvoorbeeld aan houders die je feestelijke inrichting aanvullen.

 • Clusteren en groeperen: Mix en match kandelaars voor een gelaagde en eclectische look. Groepeer verschillende maten en stijlen houders bij elkaar voor een interessante display.

 • Samenhangende weergave: Plaats kandelaars op plekken die hun impact vergroten. Schouwen, salontafels, eettafels of planken zijn geweldige plekken om ze prominent te laten zien.

 • Experimenteer: Wees niet bang om te experimenteren en vertrouw op je instinct. Soms kunnen onverwachte combinaties leiden tot unieke en charmante arrangementen.

Vergeet niet dat een samenhangende look niet betekent dat alles precies bij elkaar moet passen. Een goed samengestelde mix van kandelaars die je stijl en persoonlijkheid weerspiegelen kan karakter en diepte toevoegen aan je inrichting. Het doel is om een evenwichtige en uitnodigende omgeving te creëren die overeenkomt met je esthetische voorkeuren en die ervoor zorgt dat je huis aanvoelt als een echte weerspiegeling van jou.

Op Kulina vind je een brede selectie kandelaars die geschikt zijn voor verschillende eisen, interieurstijlen en kaarsensoorten, verkrijgbaar bij gerenommeerde fabrikanten zoals Philippi, Höfats, Hübsch, en nog veel meer.