Decanteerkaraf PISA 1 l, Spiegelau

Code: SP7930057
Brand: Spiegelau
125 € –29 %
Decanteerkaraf PISA 1 l, Spiegelau
125 € –29 % 87,90 €
Online op voorraad (1 pcs)

Wie kent de scheve toren van Pisa niet? Dit wereldberoemde historische monument van wit marmer leunt al vele eeuwen zijwaarts in de Toscaanse stad Pisa. Haar "imperfectie" inspireert kunstenaars en trekt tot op de dag van vandaag de aandacht. Hoewel de toren gevaarlijk hellend is, is hij absoluut stabiel en functioneel en hoef je niet bang te zijn om naar de galerijen te klimmen.

Detailed information

Product detailed description

Wie kent de scheve toren van Pisa niet? Dit wereldberoemde historische monument van wit marmer leunt al vele eeuwen zijwaarts in de Toscaanse stad Pisa. Haar "imperfectie" inspireert kunstenaars en trekt tot op de dag van vandaag de aandacht. Hoewel de toren gevaarlijk hellend is, is hij absoluut stabiel en functioneel en hoef je niet bang te zijn om naar de galerijen te klimmen.

Een van de beroemdste symbolen van Italië inspireerde ook de ontwerpers van de Beierse glasfabriek Spiegelau bij het ontwerpen van de Pisa karaf. Net als het Italiaanse marmeren front leunt de kristallen karaf zo opzij dat je je zorgen maakt of hij zal omvallen. Maar maak je geen zorgen: het is perfect in balans en stabiel. Het ontwerp van de gekantelde kruik wordt geaccentueerd door een spectaculair schuine hals, waardoor de wijn gemakkelijk kan worden geschonken en ingeschonken zonder gevaar voor morsen. Het hanteren van de karaf is ook gemakkelijk en comfortabel dankzij het grote oor.

Daag uw mede-eters uit en laat ze zich afvragen of de karaf, net als zijn Italiaanse model, niet zal omvallen. Geniet daarna gewoon samen van de wijn, die in de karaf prachtig is belucht en alle aroma's en het bouquet heeft vrijgegeven.

 • Karaf/wijnkoeler 1000 ml
 • Ontwerp geïnspireerd op de scheve toren van Pisa
 • Uitgebalanceerde vorm, de karaf is absoluut stabiel
 • Geeft de wijn voldoende ruimte voor contact met zuurstof
 • Uitzettende, schuine rand voor gemakkelijk gieten/ morsen
 • Groot handvat voor gemakkelijk en veilig gebruik
 • Ook te gebruiken als stijlvolle karaf voor water en andere dranken
 • Sprankelend, helder kristalglas
 • Verhoogde weerstand tegen breuk
 • 100% vaatwasmachinebestendig
 • Milieuvriendelijk

Let op: Voor de beste decanteerresultaten niet meer dan 500 ml wijn in de container gieten!

Bij het decanteren wordt de wijn uit een vat, d.w.z. de oorspronkelijke fles, overgebracht in een ander vat, d.w.z. een karaf of kan. Decanteren kan niet alleen voor rode wijn, maar ook voor witte wijn. Ondanks de mening dat decanteren alleen geschikt is voor rijpe rode wijnen, die typisch gekenmerkt worden door bezinksel op de bodem van de fles, is het ook belangrijk voor jonge wijnen - voor de zogenaamde inhalatie.

Decanteren brengt de wijn meer in contact met zuurstof, waardoor de afzonderlijke smaaklagen en aroma's naar voren komen en de wijn delicater wordt. In de karaf zal de wijn ook zijn visuele kenmerken prachtig tot hun recht laten komen en zult u al uw zintuigen betrekken bij het genot ervan. Giet de wijn ongeveer 15 minuten voor het serveren af.

Glassworks Spiegelau biedt een grote verscheidenheid aan karaffen, kannen en kruiken. Liefhebbers van sober en strak design, experimenteerders op zoek naar gedurfde en nieuwe stukken, en traditionalisten die klassiekers, handgemaakte prints en vakmanschap op prijs stellen, zullen hun gading vinden.

Het Duitse merk Spiegelau met bijna 500 jaar traditie in kristalbewerking biedt een breed assortiment wijnglazen, proefglazen, speciale glazen voor specifieke soorten sterke drank of frisdrankglazen voor dagelijks gebruik. Het is echter vooral bekend om zijn unieke bierglazen. Het assortiment omvat ook een reeks karaffen, kruiken en decanteerflessen.

De topkwaliteit van Spiegelau glazen wordt gegarandeerd door een combinatie van productieprocessen en technische knowhow. De glazen zijn ook uiterst duurzaam: een onafhankelijk laboratorium garandeert dat ze zelfs na 1.500 cycli in de vaatwasser vrij blijven van krassen en beschadigingen en hun glans niet verliezen.

De lange levensduur en splinterbestendigheid van het glas is grotendeels te danken aan het zogenaamde Platinum Glass-procédé. Tijdens het productieproces wordt het gesmolten glas door geplateerde buizen geleid om alle onzuiverheden en onregelmatigheden te verwijderen. Het resultaat van deze relatief dure technologie is een glas dat elegantie, functionaliteit en duurzaamheid opmerkelijk combineert.

Alle Spiegelau glazen zijn gemaakt van loodvrij kristal met een speciale samenstelling die garant staat voor een lange levensduur, weerstand tegen wassen in de vaatwasser en tegen breken, en ook een grotere schittering in vergelijking met glazen van goedkopere glasvarianten.

Additional parameters

Category: Wijnkaraffen
Warranty: 2 years
Weight: 0.82 kg
Product type: Decanteerkaraf
Margin: E
K překladu: CZ AUTO

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: