Keuken-bakspanen

3 items total
Bakspaan GOURMET 12 cm, geperforeerd, WMF
64 €
WU9035092212
Spatel GOURMET 21 cm, Wüsthof
Spatel GOURMET 21 cm, Wüsthof
Online op voorraad (1 pcs)
63 €
WU9035091912
Spatel GOURMET 12 cm, Wüsthof
Spatel GOURMET 12 cm, Wüsthof
Online op voorraad (3 pcs)
83,99 €
WU9035092012

Keukendraaiers - een handige manier om warm voedsel te hanteren

Wat is een draaischijf en waar wordt hij voor gebruikt in de keuken?

Een draaischijf is een keukengerei dat wordt gebruikt om voedsel zoals pannenkoeken, eieren, hamburgers en vis om te draaien of op te tillen. Draaiers zijn essentieel gereedschap in elke keuken en worden vaak gebruikt voor verschillende kooktechnieken zoals sauteren, grillen en frituren.

Een spatel wordt beschouwd als een bepaald type keukenspatel. Het kan gebruikt worden voor het serveren van voedsel, zoals bij het overbrengen van gebakken producten van een kookpan of crêpepan naar een serveerschaal.

Wat is het verschil tussen een spatel en een spatel?

De termen "spatel" en "draaier" worden soms door elkaar gebruikt. Er zijn echter verschillende technische verschillen tussen de twee, waarvan er hieronder enkele worden benadrukt:

Hittebestendigheid: Draaiers en spatels zijn allebei bestand tegen hoge temperaturen, hoewel draaiers daar veel vaker speciaal voor gemaakt zijn. Het belangrijkste gebruik van een metalen draaiplateau is het draaien van voedsel over verhitte oppervlakken. Draaiers zijn beter geschikt voor koken, terwijl spatels zowel voor bakken als koken kunnen worden gebruikt.

Materiaal: Siliconen of rubberen spatels zijn populair, terwijl draaiers vaker van metaal of roestvrij staal worden gemaakt. Staal en andere soorten metaal hebben een sterkere hittebestendigheid, wat voordelig is voor draaiers. Als je echter een spatel moet gebruiken met een pan met antiaanbaklaag of een oppervlak dat niet krasbestendig is, kun je het beste een spatel van hout, kunststof of siliconen gebruiken.

Oppervlak: Spatels hebben verschillende robuuste oppervlakken, wat duidt op het brede scala aan functies dat ze kunnen vervullen. Ze worden vaak gebruikt om beslag en deeg uit kommen te persen en ingrediënten te mengen. Ze kunnen helemaal plat zijn of een hogere inkeping hebben waar het handvat aan vastzit. Draaiers daarentegen hebben meestal altijd een vlakke ondergrond omdat dit hun primaire doel het beste ondersteunt - ergens onder komen en het omdraaien.

We selecteren met plezier alleen de beste producten voor onze klanten op Kulina. Daarom komen onze keukendraaiers van gerenommeerde fabrikanten zoals de Buyer, WMF, en Wusthof. En als je meer keukengerei nodig hebt, bekijk dan onze categorie keukengerei sets voor een meer uniforme look van je keuken.