Santoku mes PRO 18 cm, Zwilling

Code: ZW38407181
Brand: ZWILLING
158,30 €
Online op voorraad (1 pcs)

De Santoku ZWILLING® Pro is een van de Aziatische messen. Het heeft een breed en vooral scherp lemmet. Alle Santoku-messen vervaardigd door ZWILLING J. A. Henckels hebben een fijn gepolijste rand. Het hoger gepolijste facet vermindert de wrijving, zodat het snijden preciezer verloopt en minder moeite kost. Deze duizendpoot uit de Aziatische keuken kan op drie manieren worden gebruikt: voor het bereiden van vlees, vis en groenten. U zult het uitstekende lemmet van het Santoku-mes waarderen, bijvoorbeeld bij het snijden van tomaten, waarvan de vorm en textuur niet veranderen tijdens het snijden.

Detailed information

Product detailed description

De Santoku ZWILLING® Pro is een van de Aziatische messen. Het heeft een breed en vooral scherp lemmet. Alle Santoku-messen vervaardigd door ZWILLING J. A. Henckels hebben een fijn gepolijste rand. Het hoger gepolijste facet vermindert de wrijving, zodat het snijden preciezer verloopt en minder moeite kost. Deze duizendpoot uit de Aziatische keuken kan op drie manieren worden gebruikt: voor het bereiden van vlees, vis en groenten. U zult het uitstekende lemmet van het Santoku-mes waarderen, bijvoorbeeld bij het snijden van tomaten, waarvan de vorm en textuur niet veranderen tijdens het snijden.

ZWILLING® Pro Series

 • Een combinatie van innovatieve technologie, traditioneel design en perfecte precisie
 • Het blad mengt Japanse en Europese snijcultuur
 • Gebogen vorm van de Pro Touch beschermer voor een comfortabelere, nauwkeurigere en veiligere bediening
 • Synthetisch handvat, klassiek ontwerp met drie klinknagels
 • Soepele overgang tussen beschermer en handvat
 • Speciaal staal geproduceerd voor ZWILLING J. A. Henckels
 • FRIODUR® - gevriesdroogd blad
 • SIGMAFORGE® - uit één stuk gesmeed
 • Hardheid ca. 57 HRC volgens Rockwell
 • Handgesneden
 • Laserblad controle
 • Vaatwasserbestendig, handwas aanbevolen

Het merk Solingen ZWILLING innoveert zijn producten voortdurend. Met bijna drie eeuwen ervaring en de hulp van de Italiaanse architect en ontwerper Matteo Thun heeft het Duitse bedrijf ZWILLING J.. A. Henckels ZWILLING® Pro-messenserie, die het traditionele handvatontwerp met drie klinknagels combineert met een innovatieve vorm van de mesbeschermer. Deze gebogen bescherming zorgt voor een ongeëvenaard comfort bij het snijden met een wiegende beweging.

Voor de messenserie ZWILLING® Pro hebben de ontwerpers van het bedrijf rekening gehouden met verschillende aspecten: uiterlijk, vorm, functie, materiaal en gebruiksgevoel. De mix van traditie en innovatie heeft geresulteerd in een fenomenale serie messen van topkwaliteit en perfecte vorm met een lemmet dat de Europese en Japanse snijcultuur combineert. Het slanke handvat leidt u intuïtief naar een stevige grip, de messen zijn scherp, liggen prettig in de hand en gaan lang mee.

Gebruikte technologieën en materialen

Voor de productie van de messen wordt een speciaal kwaliteitsstaal met een optimale hoeveelheid chroom en koolstof gebruikt, dat volgens specifieke eisen exclusief voor ZWILLING J wordt geproduceerd. A. Henckels. Met een Rockwell-hardheid van ongeveer 57 HRC is dit staal flexibel, heeft het goede initiële snijprestaties, een lange levensduur van het blad en een perfecte corrosiebestendigheid. Messen van dit speciale staal zijn ook gemakkelijk te slijpen. Een bevestiging van het juiste "recept" voor de productie ervan is het feit dat er al meer dan 100 miljoen messen van zijn gemaakt zonder enige verandering in de chemische samenstelling.

De eigenschappen van het staal worden ten behoeve van de messenproductie verder verbeterd door een speciale gepatenteerde FRIODUR®-hardingsmethode, waarbij het staal na verhitting tot een temperatuur van meer dan 1000 °C en harding wordt bevroren tot -70 °C en vervolgens nog tweemaal wordt verhit tot een temperatuur van ca. 250 °C. De resulterende moleculaire structuur verhoogt de hardheid, taaiheid en corrosiebestendigheid van het mes aanzienlijk.

Het lemmet is gesmeed uit één stuk staal volgens de SIGMAFORGE®-methode, die de eigenschappen van het staal verbetert. Op deze manier gesmede bladen hebben een dichtere en homogenere structuur, die zorgt voor een grotere sterkte, taaiheid en weerstand tegen dof worden.

Het stabiele blad en de perfecte geometrie van het blad resulteren in uitzonderlijke zaagprestaties en precieze controle in de snede. De scherpe hoek zorgt voor nog meer scherpte, wat het snijden aangenamer maakt. Dankzij de wigvormige snede dringt het mes moeiteloos in het voedsel.

De Pro Touch beschermer is geïntegreerd als onderdeel van het eendelige stalen lemmet. Zorgt voor een juiste gewichtsverdeling en zorgt voor een nauwkeurige mescontrole. Het beslag op de beschermkap van de ZWILLING® Pro-messen gaat soepel over in de bovenkant van het ricasso voor een nog comfortabelere grip.

Het ergonomische handvat is gemaakt van een duurzaam synthetisch materiaal dat splintervrij, slagvast en bestand is tegen voedingszuren. Het is vaatwasmachinebestendig. De schachten zijn met drie klinknagels aan de schacht bevestigd. De perfecte hechting van de afzonderlijke delen voorkomt het insluiten van aanslag en bacteriën, zodat de messen voldoen aan strenge hygiënische normen.

Onderhoud van messen ZWILLING

Messen met kunststof handvatten kunnen in de vaatwasmachine, maar een handwas is aan te bevelen, omdat dit vriendelijker is voor het mes. Als u liever in de vaatwasser wast, houd er dan rekening mee dat messen van hoge kwaliteit beschadigd kunnen raken als ze tijdens het wassen in contact komen met ander bestek, potten of pannen. Wanneer u vaatwerk in de vaatwasser zet, moet u dus controleren of de bladen van de messen geen andere voorwerpen kunnen raken. De fabrikant adviseert ook een spaarprogramma met een maximumtemperatuur van 55 °C voor eventueel gebruik van de vaatwasser.

Messen slijpen ZWILLING

Elk mes moet van tijd tot tijd geslepen worden. Santoku-messen, die een speciaal lemmet hebben, vormen hierop geen uitzondering. TWIN Stone Pro en TWIN Finishing Stone Pro zijn geschikt voor het slijpen van ZWILLING Santoku messen . Wij bieden ook origineel slijpen rechtstreeks bij de fabrikant aan - wij kunnen ervoor zorgen dat het mes naar ZWILLING J wordt verzonden. A. Henckels in Duitsland. Indien nodig kunnen wij u ook een messenslijper aanbevelen die ervaring heeft met het slijpen van ZWILLING messen in Praag.

Additional parameters

Category: Santoku messen
Warranty: 2 years
Weight: 0.35 kg
Maat: 18 cm
Mes-lengte: 18 cm
Product informatie: Vaatwasserbestendig
Product type: Japans en Santokumes
Collectie: ZWILLING Pro
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů
✓ Dlouholetá historie, moderní technologie výroby a inovace 
Kalení oceli mrazem - technika FRIODUR® - zvyšuje tvrdost a odolnost čepelí
Nože, příbory, nerezové nádobí, manikúry apod.

104438

Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.

Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.