Schotels

10 items total
Serveerbord LEGIO NOVA 35 cm, Eva Solo
Outlet
54,95 € –52 %
Serveerbord LEGIO NOVA 35 cm, Eva Solo
Online op voorraad (7 pcs)
25,95 €
ES887262
Serveerbord RHOMBE 35 x 27 cm, lichtpaars, Lyngby
89,95 € –28 %
64,20 €
LY201950
Bord voor sushi en sashimi bord STONE SLAB 35 x 20 cm, MIJ
42 €
MIJC0456
Serveerbord CARACTERE 35 cm wit, REVOL
57,90 € –12 %
Serveerbord CARACTERE 35 cm wit, REVOL
Online op voorraad (4 pcs)
50,80 €
RV652759
Serveerbord CARACTERE 35 cm, kaki, REVOL
Serveerbord CARACTERE 35 cm, kaki, REVOL
Online op voorraad (1 pcs)
61,20 €
RV652762
Serveerbord CARACTERE 35 cm, kaneel, REVOL
61,20 €
RV652761
Serveerbord CARACTERE 35 cm, kurkuma, REVOL
61,20 €
RV652764
Serveerbord EQUINOX 32,5 x 15 cm, mat zwart, REVOL
38 €
RV649566
Serveerbord CARACTERE 35 x 21 cm, mint, REVOL
53 € –9 %
48 €
RV652760
Serveerbord EQUINOXE 32,5 x 15 cm, hemelsblauw, REVOL
42 €
RV649568

Borden - een elegante manier om je eten te serveren

Waar worden schalen voor gebruikt?

Een schotel is een grote platte serveerschaal, meestal ovaal, rechthoekig of rond van vorm, die wordt gebruikt om vlees, groenten, ham of een ander soort voedsel (warm of koud) op te dienen. Ze worden vaak gebruikt tijdens familiediners, sociale evenementen, feesten, bruiloften, banketten en in restaurants om warme maaltijden, voorgerechten, hele kalkoen of eend, voorgerechten, desserts, fruit, crackers, sandwiches en andere maaltijden op te dienen. Ze zijn erg praktisch door hun royale afmetingen en bieden bovendien de mogelijkheid om voedsel op een goed georganiseerde en esthetische manier te presenteren.

Wat is het verschil tussen een dienblad en een serveerbord?

Er zijn verschillende verschillen tussen een dienblad en een schotel. Beide zijn plat en worden gebruikt om voedsel te vervoeren of te serveren.

Een dienblad is een draagbare schaal (vaak met handvatten) die wordt gebruikt om glazen, drankjes of hapjes naar de tafel te brengen (naar de eetkamer, de woonkamer of het terras). Om te voorkomen dat voorwerpen eraf vallen, kunnen dienbladen verhoogde zijkanten hebben en zijn ze vaak gemaakt van verschillende materialen zoals metaal, plastic of hout.

Een schotel daarentegen is meestal gemaakt van porselein of keramiek en wordt gebruikt om voedsel op te serveren dat rechtstreeks op het oppervlak wordt geplaatst. Je kunt het gebruiken om eten te vervoeren van de keuken naar de eettafel , maar je zet er geen ander servies of bakjes op, zoals je doet met een dienblad.

Tot slot kunnen zowel dienbladen als schalen gebruikt worden voor het serveren van voedsel, maar dienbladen zijn kleiner en worden gebruikt voor het vervoeren van kleiner voedsel en glazen, terwijl schalen groter zijn en gebruikt worden voor het serveren van vlees of groenten.

De dienbladen op Kulina zijn zorgvuldig geselecteerd uit topmerken zoals Blomus, Revol, MIJ, en Bitz. Om je eten op een elegante manier te serveren heb je misschien ook taartplateaus, kaas- en tapasplanken, broodmandjes en andere kleine serveerschalen nodig.