Customer support:info@kulina.nl

Schotels

12 items total
218546 servirovaci talir nordic kitchen 37 x 13 cm cerna kamenina eva solo
Nieuw bij
40,29 €
ES502778
218039 3 servirovaci talir legio nova 37 x 13 cm bila porcelan eva solo
Nieuw bij
59,27 €
ES887394
218534 servirovaci talir nordic kitchen 32 cm cerna kamenina eva solo
Nieuw bij
35,15 €
ES502765
218513 sada na tapas legio nova 37 cm bila porcelan eva solo
Nieuw bij
156 €
ES981052
218519 servirovaci talir legio nova 42 cm bila porcelan eva solo
Nieuw bij
126 €
ES887318
218543 servirovaci talir nordic kitchen 24 x 12 cm cerna kamenina eva solo
Nieuw bij
30,01 €
ES502779
218036 servirovaci talir legio nova 31 cm bila porcelan eva solo
Nieuw bij
29,62 €
ES887231
Serveerbord NORDIC KITCHEN 36 cm, zwart, keramiek, Eva Solo
69,95 €
ES512700
215732 servirovaci talir legio nova 37 x 25 cm cerna kamenina eva solo
Akce
99,95 € –30 %
69,96 €
ES787291
Tapasbord STONE SLAB 22 x 13,5 x 1,8 cm, MIJ
19,79 €
MIJC7177
Serveerbord SOLSTICE 21 x 17,5 cm, goud, porselein, Revol
47,49 €
RV652400
Serveerbord SOLSTICE 30 x 13,5 cm, goud, porselein, Revol
51,99 €
RV652420

Borden - een elegante manier om je eten te serveren

Waar worden schalen voor gebruikt?

Een schotel is een grote platte serveerschaal, meestal ovaal, rechthoekig of rond van vorm, die wordt gebruikt om vlees, groenten, ham of een ander soort voedsel (warm of koud) op te dienen. Ze worden vaak gebruikt tijdens familiediners, sociale evenementen, feesten, bruiloften, banketten en in restaurants om warme maaltijden, voorgerechten, hele kalkoen of eend, voorgerechten, desserts, fruit, crackers, sandwiches en andere maaltijden op te dienen. Ze zijn erg praktisch door hun royale afmetingen en bieden bovendien de mogelijkheid om voedsel op een goed georganiseerde en esthetische manier te presenteren.

Wat is het verschil tussen een dienblad en een serveerbord?

Er zijn verschillende verschillen tussen een dienblad en een schotel. Beide zijn plat en worden gebruikt om voedsel te vervoeren of te serveren.

Een dienblad is een draagbare schaal (vaak met handvatten) die wordt gebruikt om glazen, drankjes of hapjes naar de tafel te brengen (naar de eetkamer, de woonkamer of het terras). Om te voorkomen dat voorwerpen eraf vallen, kunnen dienbladen verhoogde zijkanten hebben en zijn ze vaak gemaakt van verschillende materialen zoals metaal, plastic of hout.

Een schotel daarentegen is meestal gemaakt van porselein of keramiek en wordt gebruikt om voedsel op te serveren dat rechtstreeks op het oppervlak wordt geplaatst. Je kunt het gebruiken om eten te vervoeren van de keuken naar de eettafel , maar je zet er geen ander servies of bakjes op, zoals je doet met een dienblad.

Tot slot kunnen zowel dienbladen als schalen gebruikt worden voor het serveren van voedsel, maar dienbladen zijn kleiner en worden gebruikt voor het vervoeren van kleiner voedsel en glazen, terwijl schalen groter zijn en gebruikt worden voor het serveren van vlees of groenten.

De dienbladen op Kulina zijn zorgvuldig geselecteerd uit topmerken zoals Blomus, Revol, MIJ, en Bitz. Om je eten op een elegante manier te serveren heb je misschien ook taartplateaus, kaas- en tapasplanken, broodmandjes en andere kleine serveerschalen nodig.