Schotels

14 items total
Serveerbord PLATEBOWLCUP 36 x 25 cm, Alessi
64 €
ALAJM2822
Serveerbord RHOMBE 29 x 22 cm, roze, Lyngby
79,95 € –23 %
61 €
LY201957
Serveerbord RHOMBE 35 x 27 cm, lichtpaars, Lyngby
89,95 € –28 %
64,20 €
LY201950
Serveerbord SOLSTICE 21 x 17,5 cm, goud, porselein, Revol
48,50 €
RV652400
Serveerbord EQUINOX 32,5 x 15 cm, mat zwart, REVOL
38 €
RV649566
Serveerbord EQUINOX 32,5 x 15 cm, witte peper, REVOL
33,10 €
RV649567
Serveerbord HAMMERSHOI 28,5 x 22,5 cm, wit, Kähler
48,95 € –16 %
41 €
KHL692222
Serveerbord HAMMERSHOI 34 x 27 cm, wit, Kähler
68,95 € –17 %
57 €
KHL692223
Serveerbord RO 30 x 18 cm, ovaal, donkergrijs, Blomus
33 €
BM64146
Serveerschaal COSMIC DINER EARTH ASIA 32 cm, Seletti
101 €
SLT10834
Serveerschaal COSMIC DINER EARTH EUROPE 32cm, Seletti
101 €
SLT10835
Serveerbord COSMIC DINER SUN 36 cm, Seletti
101 €
SLT10830
Serveerbord EQUINOXE 32,5 x 15 cm, hemelsblauw, REVOL
42 €
RV649568
Tapasbord EQUINOXE 32,5 x 15 cm, wit, REVOL
38 €
RV651432

Borden - een elegante manier om je eten te serveren

Waar worden schalen voor gebruikt?

Een schotel is een grote platte serveerschaal, meestal ovaal, rechthoekig of rond van vorm, die wordt gebruikt om vlees, groenten, ham of een ander soort voedsel (warm of koud) op te dienen. Ze worden vaak gebruikt tijdens familiediners, sociale evenementen, feesten, bruiloften, banketten en in restaurants om warme maaltijden, voorgerechten, hele kalkoen of eend, voorgerechten, desserts, fruit, crackers, sandwiches en andere maaltijden op te dienen. Ze zijn erg praktisch door hun royale afmetingen en bieden bovendien de mogelijkheid om voedsel op een goed georganiseerde en esthetische manier te presenteren.

Wat is het verschil tussen een dienblad en een serveerbord?

Er zijn verschillende verschillen tussen een dienblad en een schotel. Beide zijn plat en worden gebruikt om voedsel te vervoeren of te serveren.

Een dienblad is een draagbare schaal (vaak met handvatten) die wordt gebruikt om glazen, drankjes of hapjes naar de tafel te brengen (naar de eetkamer, de woonkamer of het terras). Om te voorkomen dat voorwerpen eraf vallen, kunnen dienbladen verhoogde zijkanten hebben en zijn ze vaak gemaakt van verschillende materialen zoals metaal, plastic of hout.

Een schotel daarentegen is meestal gemaakt van porselein of keramiek en wordt gebruikt om voedsel op te serveren dat rechtstreeks op het oppervlak wordt geplaatst. Je kunt het gebruiken om eten te vervoeren van de keuken naar de eettafel , maar je zet er geen ander servies of bakjes op, zoals je doet met een dienblad.

Tot slot kunnen zowel dienbladen als schalen gebruikt worden voor het serveren van voedsel, maar dienbladen zijn kleiner en worden gebruikt voor het vervoeren van kleiner voedsel en glazen, terwijl schalen groter zijn en gebruikt worden voor het serveren van vlees of groenten.

De dienbladen op Kulina zijn zorgvuldig geselecteerd uit topmerken zoals Blomus, Revol, MIJ, en Bitz. Om je eten op een elegante manier te serveren heb je misschien ook taartplateaus, kaas- en tapasplanken, broodmandjes en andere kleine serveerschalen nodig.