Messenset CLASSIC IKON CREAM, 3-delig, Wüsthof

Code: WU96010
Brand: WÜSTHOF
345,50 €
Online op voorraad (1 pcs)

Classic Ikon crème 3-delige messenset bevat:

 • 1x spiekmes Classic Ikon crème, lemmet 9 cm, nr. Productnr.: WU4086009
 • 1x vleesmes Classic Ikon crème, lemmet 20 cm, Art. nr.: WU4506020
 • 1x koksmes Classic Ikon crème, lemmet 20 cm, Art. nr.: WU4596020

Detailed information

Product detailed description

Het Classic Ikon crème spiking mes is een klein, lichtgewicht en veelzijdig mes met een fijn lemmet en een medium punt. Het is geschikt voor het kruiden en bereiden van vlees, schillen, snijden, schoonmaken of versieren van fruit en groenten.

Het Classic Ikon crème vleesmes is een slank mes met een stevig, lang lemmet en een fijne rand. Het is geschikt voor het bereiden van alle soorten vlees en voor het snijden van gebraad.

Het Classic Ikon crème koksmes is een stevig, zwaar mes met een breed lemmet met een fijne maar duurzame rand. Een allrounder voor professionals en hobbykoks die groenten schoonmaakt maar ook kruiden of koteletten hakt.

Klassieke Ikon crème serie

 • Elegante gesmede messen van hoge kwaliteit gemaakt in Solingen
 • Voor professionele koks en keukenliefhebbers
 • Crème handvat van speciaal synthetisch materiaal
 • Ergonomisch, aangenaam om aan te raken, met drie klinknagels
 • Roestvrijstalen toepassing met logo op de hiel van het handvat
 • Top Duits gelegeerd staal X50CrMoV15 gebruikt
 • Buitengewoon onderhoudsvriendelijk blad
 • Hardheid 58 HRC Rockwell-schaal
 • Speciaal computergestuurd PEtec maalproces
 • Handmatig honen en polijsten voor een perfecte rand
 • Strikte continue kwaliteitscontrole, blad gecontroleerd door laser
 • Door de verkorte vorm van de beschermkap kan het hele blad worden gebruikt en is het gemakkelijker te slijpen
 • Soepele overgang tussen fitting en handvat
 • Naadloze hygiënische bevestiging van de spenen
 • Messen kunnen in de vaatwasser - maar handwas wordt aanbevolen
 • Uitgebreide garantie tegen fabricage- en materiaalfouten gedurende 15 jaar
 • De serie is in de VS onderscheiden met het NSF-keurmerk voor kwaliteit en hygiëne

WÜSTHOF, dit zijn messen van hoge kwaliteit, gemaakt met grote zorg tot in het kleinste detail. Precies zoals verwacht van Solingen messen. De elegante serie Classic Ikon crème-messen, waarvan de lemmeten zijn gesmeed uit één stuk gelegeerd X50CrMoV15 roestvrij staal, maakt indruk door zijn dynamische vorm, de kwaliteit van de afwerking en het daaruit voortvloeiende hoge gebruikscomfort.

Het Classic Ikon crème mes heft is gemaakt van duurzaam synthetisch materiaal in een zachte crème kleur. Het voldoet aan de ergonomische eisen, en vanuit esthetisch oogpunt combineert het op gevoelige wijze modern design met het typische uiterlijk van een handvat met drie klinknagels. Het duurzame handvatmateriaal is bestand tegen reiniging in de vaatwasser, maar wij raden aan het mes met de hand te wassen om de kwaliteit ervan te behouden, wat de voorkeur heeft voor kwaliteitsmessen.

Het speciale computergestuurde messenslijpproces WÜSTHOF wordt gebruikt om de messen perfect scherp te houden. De computer gebruikt een laser om het mes te meten en geeft de robot de informatie die hij nodig heeft om het perfect te slijpen. Computerondersteunde fabricage geeft de messen dus een extreem hoog aanvankelijk snijvermogen (over de gehele lengte van het mes) en een lange levensduur. De kwaliteit van het blad is hoog en, belangrijk, gemakkelijk herstelbaar.

Last but not least moeten we het belangrijke NSF-certificaat vermelden dat de Classic Ikon crème-serie in de VS heeft ontvangen. Het doel van NSF is de volksgezondheid en het milieu te beschermen. Het certificeert onder meer keukenapparatuur, waaronder messen, die niet schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Het product wordt ook getest op ontwerp, materiaalveiligheid en gebruik. U vindt het NSF-logo op producten die milieuvriendelijk zijn en het milieu niet onnodig belasten.

Gebruikte technologieën en materialen

Voor de productie van WÜSTHOF messen wordt Duits kwaliteitsstaal X50CrMoV15 gebruikt, dat ongeveer 0,5 procent koolstof bevat en chroom, molybdeen en vanadium als legeringselementen. Dankzij het toegevoegde chroom is het corrosiebestendig, wat wenselijk is voor keukenmessen.

Precisiemessen worden gevormd uit de staalplaat door smeden in de matrijs. Deze worden gedurende 15 minuten gehard bij 1070 °C en vervolgens in twee minuten snel afgekoeld tot 60 °C. Het daaropvolgende temperen (een proces waarbij het materiaal gedurende 45 minuten langzaam wordt verhit tot een temperatuur van 200 °C) ontlast het blad van interne spanningen en stabiliseert de martensitische structuur. Dit geeft het blad de optimale vereiste hardheid van 58° Rockwell en een hogere taaiheid.

Het speciale slijpproces van de WÜSTHOF genaamd PEtec (Precision Edge Technology) zorgt voor een ideale snijhoek. Het is een geavanceerde technologie waarbij messen worden geslepen door robots die worden bestuurd en gecontroleerd door computers. Het voordeel van dit proces is de nauwkeurige geometrie over de gehele lengte van het mes, de opmerkelijke en extreem hoge initiële snijprestatie van het mes, vergelijkbaar met een vlijmscherp mes, en last but not least de lange levensduur van het mes.

Het stabiele blad en de perfecte geometrie van het blad zorgen voor uitzonderlijke zaagprestaties en nauwkeurige controle in de snede. De scherpe hoek zorgt voor nog meer scherpte, wat het snijden aangenamer maakt. Dankzij de wigvormige snede dringt het mes moeiteloos in het voedsel.

De beschermer is geïntegreerd als onderdeel van het lemmet uit één stuk staal. Zorgt voor een correcte gewichtsverdeling en garandeert een nauwkeurige en veilige mescontrole. Het beslag op de beschermkap van de Classic Ikon crème messen loopt vloeiend over in het bovenste deel van het ricasso voor een nog comfortabelere grip.

Het ergonomische handvat is gemaakt van een duurzaam synthetisch materiaal dat splintervrij, slagvast en bestand is tegen voedingszuren. Het is vaatwasmachinebestendig. De schachten zijn met drie klinknagels aan de schacht bevestigd. De perfecte hechting van de afzonderlijke delen voorkomt het insluiten van aanslag en bacteriën, zodat de messen voldoen aan de hygiënische normen.

Messen slijpen WÜSTHOF

Elk mes moet van tijd tot tijd worden geslepen, omdat het na langdurig gebruik bot wordt. Om het lemmet te onderhouden en te herstellen worden verchroomde wetstenen gebruikt, en voor het slijpen van messen adviseren wij WÜSTHOF slijpstenen. Voor de minder ervarenen bieden wij ook slijpmachines met een eenvoudigere bediening. Gewoon het mes een paar keer voorzichtig door de slijpgroef halen en het lemmet wordt hersteld.

Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG werd al in 1814 opgericht in Solingen en gedurende het 200-jarig bestaan hebben zeven generaties van de familie Wüsthof de leiding gehad. Het beschikt over enkele van de meest geavanceerde, sterk geautomatiseerde productieprocessen ter wereld. Voor de productie van messen in bijna 40 stappen worden bijvoorbeeld 100 robots gebruikt.

Tegenwoordig worden WÜSTHOF messen verkocht in meer dan 80 landen over de hele wereld. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en moderne computergestuurde technologieën zijn ze gemakkelijk te gebruiken en te bereiden. Een culinair genot op zich.

Additional parameters

Category: Messensets
Warranty: 2 years
Weight: 0.65 kg
Stuks in een set: 3 art.
Product type: Messenset
Collectie: WÜSTHOF Classic Ikon creme
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: